Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie klocki i tarcze hamulcowe do Audi A4 B8?

Gibons

Rekomendowane odpowiedzi

.fabrycznie to tylko co masz teraz 

Godzinę temu, Dev napisał(a):

.fabrycznie to tylko co masz teraz 

Według książeczki mam 1LT czyli 314/25 🫣 Na AutoDOC nie widzę tarcz z tym rozmiarem z Zimmermanna dla mojego auta

Edytowane przez damianww

W dniu 9.07.2024 o 13:48, Dev napisał(a):

słaby wzrok masz

To możesz mi podpowiedzieć, proszę? 

Po wybraniu parametrów auta mam tylko 320 i 345mm stąd ta konsternacja

Edit. Na stronie motostacja to samo. Przy tarczach 314mm mam info ze nie pasuja do tego modelu pojazdu

Chyba po prostu nie zwracać uwagi na info, że nie pasują i szukać tarcz o takich parametrach?:

średnica zewnętrzna [mm] 314

Grubość tarczy hamulcowej [mm] 25

Wysokość [mm] 52

Felga, liczba otworów 5

Ø rozmieszczenia otworów [mm] 112

Średnica otworu centrującego [mm] 68

Edytowane przez damianww

2 godziny temu, Dev napisał(a):

rynce łopadajo

100.3330.20

Dziękuję. Jak widzisz poniżej - po wklepaniu modelu, który posiadam wyskakuje mi info, że te tarcze nie pasują, stąd moje pytanie które zadałem wcześniej, czy mam olać to ostrzeżenie bo wyskakuje mi na każdej stronie.

tarcze.png

Siema czeka mnie wymiana przednich tarcz i klocków. Zapodacie jaki wymiar będzie pasował do mojej audi.

VIN: WAUZZZ8K9BA160380

9 godzin temu, KamilDuzy napisał(a):

Siema czeka mnie wymiana przednich tarcz i klocków. Zapodacie jaki wymiar będzie pasował do mojej audi.

VIN: WAUZZZ8K9BA160380

Każde 2.0tdi ma 314/300mm... Ile to można powtarzać:bag:

W dniu 17.07.2024 o 03:35, Wandej napisał(a):

Każde 2.0tdi ma 314/300mm... Ile to można powtarzać:bag:

Pewnie do momentu aż ludzie zaczną czytać całe tematy :)

Jak oceniacie zestawik ATE komplet tarcze+klocki. Wkrótce w moim 1.8tfsi też czeka mnie wymiana i chętnie usłyszę waszą opinie. Czy kojarzę że jakiś kolega z forum handlował takimi częściami? 

6 godzin temu, Audi sline napisał(a):

Jak oceniacie zestawik ATE komplet tarcze+klocki. Wkrótce w moim 1.8tfsi też czeka mnie wymiana i chętnie usłyszę waszą opinie. Czy kojarzę że jakiś kolega z forum handlował takimi częściami? 

:sick3:

• Haha 1

Hej ja posiadam Rotinger tarcze nacinane nawiercane i jestem zadowolony napewno lepiej hamują jak zwykłe bez zmiany niczego poza tarczami i klockami ja polecam bo szukałem tylko chyba jeszczę nikoda robi takie tarczę do b8 bo zimmerman koszt 2 tyś ja za zestaw Rotinger przód tył klocki zapłaciłem 1200 zł plus minus 😁

Edytowane przez Silver3833

W dniu 31.07.2024 o 19:22, Silver3833 napisał(a):

Hej ja posiadam Rotinger tarcze nacinane nawiercane i jestem zadowolony napewno lepiej hamują jak zwykłe bez zmiany niczego poza tarczami i klockami ja polecam bo szukałem tylko chyba jeszczę nikoda robi takie tarczę do b8 bo zimmerman koszt 2 tyś ja za zestaw Rotinger przód tył klocki zapłaciłem 1200 zł plus minus 😁

Jak bardzo są już skorodowane od czoła?

Zrobie jutro zdjęcie to sam sprawdzisz 😁 Jutro wrzuce fotkę chociaż szczerze nie wydaje mi się żeby była na nich korozja ale nie zwracałem uwagi 🤔 Tylko co to ma do znaczenia bo czołem tarczy przecież nie hamujesz 😅

Cześć, powoli zbieram się za wymianę tarcz i klocków hamulcowych z przodu w mojej B8 3.0tdi 245km z 2014r.
Znalazłem tarcze hamulcowe Rotinger RT21343-GLT6 nacinane, do tego klocki hamulcowe EBC Ultimax2 lub EBC Green Stuff.

Co powiecie na taki zestaw ? Wystarczy na tą moc?

Dodam, że lubię czasami depnąć tu czy tam. Dotychczasowe tarcze mi pokrzywiły się. Czekam na jakieś opinie użytkowników tych tarcz/klocków lub jakieś inne fajne zestawy na przód. 

Dziękuję i pozdrawiam :)

Jakie klocki i tarcze polecacie bo mam właśnie do wymiany.

Vin: WAUZZZ8K49A161592 

Edytowane przez piotraudi91

Planuję wrzucić ori tarcze 345/330 do A6C7, bo już mam dosyć pakowania zamienników które finalnie i tak zaczynają bić.
Jakie klocki do tego byście polecili?

22 godziny temu, Emejcz napisał(a):

Planuję wrzucić ori tarcze 345/330 do A6C7, bo już mam dosyć pakowania zamienników które finalnie i tak zaczynają bić.

Biją bo to słabe heble jak na ciężkiego kloca jak A6.  Proponuję swap na większe tarcze. Ja zrobiłem swap na 375/356 i jest bez porównania.

20 minut temu, audicoman napisał(a):

Biją bo to słabe heble jak na ciężkiego kloca jak A6.  Proponuję swap na większe tarcze. Ja zrobiłem swap na 375/356 i jest bez porównania.

Jak dużo ostro hamujesz to może i ma to wpływ, ale przy mojej jeździe niekoniecznie. Już robiłem swap, by były jeszcze mniejsze, a większe już mi nie wejdą na felgi 17 :)

Jak czujesz bicie nawet bez ostrego hamowania szczególnie jak tarcza się rozgrzeje to raczej nie ma to związku z wielkością hamulców.