Sprinter Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jest odpowiedni dział, to niech i tutaj wisi moja robótka Fabryka mi poskąpiła , więc nabyłem drogą kupna taki oto zestawik: zestawik 1 zestawik 1 Po krótkim rozeznaniu tematu wśród innych posiadaczy A4 z zamontowanymi już takimi zabawkami zabrałem się za montaż (a sprawa dojrzewała ze dwa tygodnie ) Najpierw wycięcie konkretnych otworów w suficie pod uchwyciki, fabrycznie każdy model posiada już odpowiednie gniazda, trzeba je tylko namierzyć. znalazły się i u mnie i w szerszej perspektywie :027: Śrubki piątki na imbusika były w komplecie, więc przykręcamy sobie elegancko uchwyciki sufitowe. z daleka z bliska 1 z bliska 2 i jeszcze z innej perspektywy Kwestia następna to uchwyciki do samej rolety. Krótka przymiarka i wiercimy otworki fi 4 w prawym oparciu tylnej kanapy (można wiercić fi 5, ale wolałem mniejsze, żeby wkręty mocniej chwyciły). otóż i nawiercone otworki (dwa z czterech) No to cyk i uchwyty na kanapie też siedzą gotowe. klik klik Skoro wsio jest jak trzeba, to możemy cieszyć się gotową zamontowaną siateczką :kukg: gotowa siatka 1 gotowa siatka 2 gotowa siatka 3 gotowa siatka 4 Relacja dla wszystkich potmonych :one:
Czitos Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 a co z roletą bagażnika? nie koliduje to?
grafi Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 niema takiego prawa aby kolidować z roletą bagażnika
Kowi87 Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Polecam tą siateczke Mam ja od roku już i fajna sprawa podczas przewozenia wiekszej ilosci luźnych rzeczy Pozatym jak ktoś ma sama rolete to montaż tej siatki zatyka lukę miedzy oparciami a roletą( moze nie widoczna ta luka ale jest :gwizdanie:
drarek Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam Mam problem z mocowaniem rolety ale ja mam uchwyty na górze pod sufitem oraz z tylu na siedzeniach. Nie wiem tylko jak mam zamocować roletę do siedzenia. Brakuje mi tylko tych wsuwek które powinny być przykręcone w te 2 miejsca na siedzeniu. Rozumiem że te jeśli zakupie te dwa czarne elementy pokazane na fotce "zestawik1" i przykręcę do siedzenia to bez problemu wsunę w nie roletę? Możesz napisać gdzie je nabyłeś? Pozdrawiam
Kowi87 Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 U mnie była P&P nic nie musiałem dokupować
drarek Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 U mnie była P&P nic nie musiałem dokupować P&P ?? możesz wyjaśnić
Kowi87 Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zakupiłem uzywke z alegro i porostu wczepiłem ją w oparcie bez pomocy żadnych kluczy itp, nic nie musiałem dorabiać dokupować
drarek Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 ja też kupiłem używkę z allegro ale niestety brakuje mi tych ślizgów które wg mnie powinny być przykręcone do siedzenia
Kowi87 Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Hmm to musisz robić tak jak w fotostory, tam też kolega nie maił zamontowanych tych ślizgów
drarek Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 no tak ale kolega nie miał nic na siedzeniach a ja mam to mocowanie w które się wsuwa roletę. Brakuje tylko zaczepów dokręconych do samej rolety (tak mi się wydaje)
Kowi87 Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 no tak ale kolega nie miał nic na siedzeniach a ja mam to mocowanie w które się wsuwa roletę. Brakuje tylko zaczepów dokręconych do samej rolety (tak mi się wydaje) Zrób foty
Pretor Opublikowano 30 Lipca 2009 Opublikowano 30 Lipca 2009 Dzisiaj patrzyłem u mnie i okazało się, że mam wszystkie zaczepy i mocowania do siatki więc możliwe że kiedyś była tylko komuś się przydała. Wypada więc tylko dokupić siateczkę i będzie komplecik.
Kowi87 Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Dla rozjasnienia sytuacji pare fotek jak to wyglądać powinno w wersji poliftowej A to jest mocowanie w wersjach poliftowych/przedliftowych
dark79 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 nic ci nie brakuje, te aluminiowe uchwyty przy rolecie wsuwają sie w te prowadnice przy siedzeniach, pokombinuj i tyle, musi wejsc
drarek Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 mi właśnie brakuje tych metalowych zaczepów przykręcanych do rolety. Można je gdzieś kupić??
whitebox Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 U mnie jest jeszcze jedna ciekawostka - są jeszcze jedne zaczepy do rolety pionowej. Jak położy się tylne siedzenia to są zaczepy tuż za głową pasażera i kierowcy. Wtedy naprawdę można dużo nakłaść do bagażnika i się nie martwić, że wyleci przez przednią szybę przy hamowaniu
Kowi87 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Ja wcześniej miałem aluminiową ori krate przykręconą na stałe do podłogi, można było ją przykręcić za tylnymi siedzeniami bądź za przednimi Ale siatka jest o wiele bardziej funkcjonalna
Rekomendowane odpowiedzi