Kobuch5 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam, mój problem polega na tym, że kupiłem w zeszłym tygodniu poduszki Lemfordera do mojego AFN'a, a jak się okazało dostałem opakowania Lemfordera i poduszki Corteco dodatkowo z zatartym logiem. Czy to jest normalne na rynku zamienników, czy zostałem po prostu oszukany przez serwis ? Poduchy kupiłem na ipatrs.pl i nikomu nie polecam tak niefachowej obsługi. Przy pierwszym moim telefonie konsultant odpowiedział mi, że Lemforder zamawia poduchy od Corteco i tak się nie raz zdarza, zadzwoniłem do przedstawicielstwa ZF Friedrichshafen AG SA, tam natomiast technik powiedział, że oni nie współpracują z żadnym serwisem internetowym, więc jak jest możliwe, że kupił bym Lemfordera na iparts.pl ? Po drugim telefonie inny konsultant powiedział mi, że "jakiś głupek z ZF'a musiał się pomylić bo oni zamawiają tam swoje artykuły" I nie umiał mi odpowiedziać na pytanie czemu miałem kartonik z danej firmy i innej firmy produkt w środku. Czy komuś wcześniej się to zdarzyło ? Montować tego "Lemfordera" czy nie montować, co o tym sądzicie ? Niżej zdjęcia do wglądu.
vp-tdi Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 uzywke z anglika kupujesz za 40zl i sa jak nowe czasem
pioteros Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 normalka, bo i lem i corteco robili poduszki na 1 montaż ---------- Post dopisany at 22:12 ---------- Poprzedni post napisany at 22:11 ---------- dltego warto porownac ceny obydwu i brac co tansze, to samo z lozyskami innych firm, napinaczami, itp itd
Kobuch5 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2014 uzywke z anglika kupujesz za 40zl i sa jak nowe czasem no właśnie ale czasem posłużą nam 1000 km i znów trzeba się motać zeby wymienić na następne wiec raczej używki wszelkiego typu odpadają. P.S. pioteros to znaczy ze Lem pakuje do swoich kartoników poduszki Corteco, i generalnie idzie to z jednej link produkcyjnej ?
Tommy Gun Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 W serwisie są do kupienia tylko i wyłącznie oryginalne poduszki Avon Made in England
pioteros Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 nie zawsze i nie wszystkie byly avonu, pamietam ze u mnie jedna siedziala ori wlasnie avonu a druga corteco, ale nie pamietam ktora byla po stronie wydechu a ktora po tej zimniejszej stronie (czyli ta bez kapturka) kupilem nową SWAGA (bez kapturka) i corteco z oslonka termiczna, zaplacilem chyba 200zł za nowe obydwie w sklepie i smigaja juz 3 rok prawie
dzik Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Dlatego trzeba porównywać cenę, bardzo bardzo bardzo często w Lemforderze siedzi właśnie corteco z wytartym znaczkiem vw audi. Na rynku zamienników nie można sprzedawać części z logo producenta samochodu. Zamiennika taniego bym nie brał, SWAG w tym przypadku jest mniej pewny a często kosztuje bardzo podobnie. ---------- Post dopisany at 12:53 ---------- Poprzedni post napisany at 12:52 ---------- Adam montuj, nie zastanawiaj się - to najlepsze co możesz kupić poza aso.
Kobuch5 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Czeka mnie jeszcze wymiana poduszek skrzyni bo mam zamiar robić cały kpl. Powiedzcie mi ile poduch jest pod skrzynia ? Bo raz słyszę ze 2 później ze 4 + jedna centralna która kosztuje ponad 800 zł. Jak to wygląda i gdzie warto kupić poza ASO ofc. Bo juz raczej nie bede ryzykował Lem'ow z iparts.pl
pioteros Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 w b6 masz jedna centralna mega drogą w b5 masz dwie samej skrzyni, kosztuja ok 150-200zł /2sztuki, jedna jest trojkatna pionowa, mam gdzies taka dobrą używkę na sprzedaz
Kobuch5 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Dzieki za pomoc, raczej odpuszczam jakiekolwiek uzywki jak juz bede bral kpl. to jednego producenta
Fr0styyy. Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zamiennika taniego bym nie brał, SWAG w tym przypadku jest mniej pewny a często kosztuje bardzo podobnie. SWAG bodajże dostarcza/dostarczał poduszki pod silnik dla VW.
Rekomendowane odpowiedzi