Wandej Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Dnia 2/16/2017 o 14:46, simon__75 napisał: OK Zawartość dodana 56 minutes later Mam dylemat odnośnie montowania nowych wentyli :/ Zamówiłem w sumie 2 komplety : jeden - chowane/ukryte i drugi - metalowe Teraz co do samego ich wykonania....Oba zestawy wyglądają solidnie mimo, że te chowane/ukryte są tak jakby delikatniejsze. Sama konstrukcja przemawia bardziej za montażem tych "wystających". Całość wentyla montowana jest od wnętrza felgi i z zewnątrz tylko dokręcana Dokręcenie od zewnątrz sprawia wrażenie bezpieczniejszego - nawet jak się odkręci to wentyl nie wystrzeli z felgi Chowane wentyle są przykręcana od wnętrza felgi - brak kontroli w jakim stopniu są dokręcone :/ Słyszał ktoś kiedyś o sytuacji żeby się takie wentyle komuś odkręciły ??? Jeżdzę na wentylach Alcar kilka lat i nigdy nie miałem żadnego problemu
andynl Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Dnia 13.04.2017 o 21:18, simon__75 napisał: Siemka. Opony REWELACJA !! Cichutkie i dobrze trzymają (przynajmniej takie mam wrażenie ). Nie pozostaje nic tylko polecić Ja w końcu kupiłem Michelin street pilot3 też cichutkie
simon__75 Opublikowano 16 Września 2017 Autor Opublikowano 16 Września 2017 (edytowane) Tyle czasu nakładki leżały w pudełku.... W ostatnim czasie w wolnej chwili przy zupełnie innej robocie (podłączenie zasilania do kamerki samochodowej) zmobilizowałem się do ich założenia Efekt ....powiedzmy WOW Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez simon__75
simon__75 Opublikowano 16 Września 2017 Autor Opublikowano 16 Września 2017 (edytowane) Przy tak zwanej kontroli stanu oleju pojawił się problem z osłoną silnika :/ Gąbka która jest przyklejona od spodu delikatnie rzecz ujmując wykruszyła się Zdjęcie poglądowe poniżej: Pytanie w związku z tym....czym przywrócić to wygłuszenie ? Co nakleić zamiast tej gąbki ??? Polecicie coś ?? Coś takiego się nada ?Mata z aluminium Edytowane 16 Września 2017 przez simon__75
DŁuGI a4 AVANT Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) 13 godzin temu, simon__75 napisał: Przy tak zwanej kontroli stanu oleju pojawił się problem z osłoną silnika :/ Gąbka która jest przyklejona od spodu delikatnie rzecz ujmując wykruszyła się Zdjęcie poglądowe poniżej: Pytanie w związku z tym....czym przywrócić to wygłuszenie ? Co nakleić zamiast tej gąbki ??? Polecicie coś ?? Coś takiego się nada ?Mata z aluminium Wczoraj oklejałem u siebie Pianka o grubości 10mm Edytowane 17 Września 2017 przez DŁuGI a4 AVANT
simon__75 Opublikowano 18 Września 2017 Autor Opublikowano 18 Września 2017 W dniu 17.09.2017 o 12:20, DŁuGI a4 AVANT napisał: Tak link na pw Mata zamówiona....do końca tygodnia okejamy pokrywę
zabiello Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) W zasadzie za późno ale ja wyklejałem u siebie pianką wygłuszającą gumową K3s z klejem z firmy Bitmat, mineło 6 miesięcy jak to robiłem i ładnie się trzyma, nic się nie odkleja ani nie odkształca, nic się z nią nie dzieje. Edytowane 18 Września 2017 przez zabiello
simon__75 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) 20 godzin temu, zabiello napisał: W zasadzie za późno ale ja wyklejałem u siebie pianką wygłuszającą gumową K3s z klejem z firmy Bitmat, mineło 6 miesięcy jak to robiłem i ładnie się trzyma, nic się nie odkleja ani nie odkształca, nic się z nią nie dzieje. Dziś odebrałem matę do pokrywy silnika. Do przyklejenia - odrywam żółtą warstwę.... Czarna "folia" POZOSTAJE NA GĄBCE....- info od sprzedawcy. Edytowane 19 Września 2017 przez simon__75
simon__75 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Opublikowano 21 Września 2017 W dniu 17.09.2017 o 09:56, DŁuGI a4 AVANT napisał: Wczoraj oklejałem u siebie Pianka o grubości 10mm Dziś przeprowadziłem operacje oklejania na swojej osłonie.... DŁuGI a4 AVANT jestem pod WIELKIM wrażeniem jak Tobie to oklejanie wyszło !! Klej na tej gąbce czepia się dosłownie wszystkiego, a jak już się czegoś "dotknie" to bez uszkodzenia gąbki się nie obejdzie :/ U mnie przed oklejaniem wyglądało to tak (widać ślady wcześniejszej reanimacji fabrycznej gąbki ):Po oklejeniu wyszło to tak : Koło wlewu oleju już się nie bawiłem Po lewej stronie jakoś mi ta czarna folia odeszła od pianki.....odciąłem luźny kawałek Tak czy inaczej nie jest łatwo idealnie okleić ten element
simon__75 Opublikowano 13 Października 2017 Autor Opublikowano 13 Października 2017 Kilka fotek z dzisiaj W tle budowa nowego bloku w Elektrowni Turów.
simon__75 Opublikowano 18 Października 2017 Autor Opublikowano 18 Października 2017 Dotarła paczka "w żółtej kopercie" A w niej "AMI MMI Bezprzewodowy Bluetooth Adapter".ADAPTER do AMI Powiem , że z dużym dystansem podchodziłem do tego zakupu. Jednak adapter działa całkiem fajnie !! Wszystko co robisz z dźwiękiem na telefonie przenosi sie na głośniki w aucie...czy słuchasz YT....Spotify....czy cokolwiek innego wszystko czysto i wyraźnie jest przenoszone do auta
bodas Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 W dniu 18.10.2017 o 20:42, simon__75 napisał: Dotarła paczka "w żółtej kopercie" A w niej "AMI MMI Bezprzewodowy Bluetooth Adapter".ADAPTER do AMI Powiem , że z dużym dystansem podchodziłem do tego zakupu. Jednak adapter działa całkiem fajnie !! Wszystko co robisz z dźwiękiem na telefonie przenosi sie na głośniki w aucie...czy słuchasz YT....Spotify....czy cokolwiek innego wszystko czysto i wyraźnie jest przenoszone do auta Nie byłem pewny czy zamawiać. Dzięki za opinię. Jak możesz to poślij sprawdzony link do "majfrenda" na pw
simon__75 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 30 minut temu, bodas napisał: Nie byłem pewny czy zamawiać. Dzięki za opinię. Jak możesz to poślij sprawdzony link do "majfrenda" na pw Link masz w opisie. Zamówione było "pod w.w. linkiem".
leewang Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Szkoda że nie podejdzie pod 2G
simon__75 Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 6 minut temu, leewang napisał: Szkoda że nie podejdzie pod 2G Niestety :/
TOM3K Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 coś jeszcze oprócz tego kabla potrzeba żeby działało przy mmi3g high?
simon__75 Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 1 godzinę temu, TOM3K napisał: coś jeszcze oprócz tego kabla potrzeba żeby działało przy mmi3g high? AMI i ten przewód.
simon__75 Opublikowano 26 Października 2017 Autor Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Będziem woskować SOFT99 Fusso Coat 12 Months Light Colour Wax na pokładzie. Edytowane 26 Października 2017 przez simon__75
Rekomendowane odpowiedzi