NanYeo Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witam. Niedawno wymieniałem tarcze i klocki z tyłu. Po wymianie zauwazyłem ze migają kontrolki od abs (żółta i czerwona z wykrzyknikiem) Mechanik powiedział ze to normalne i trzeba jechac na diagnostyke skasowac bledy. Tak tez zrobiłem ale po skasowaniu nadal sie swieca. Bylem u tego mechanika wszystko jeszcze raz rozebral przeczyscil i powiedzial ze jest wszystko w porzadku. Kontrolki nadal swieca a do tego buca juz nie jade bo on sam nie wie o co chodzi. tak to jest jak sie szuka najtanszego mechanika. Jaka moze byc przyczyna?
maciejek Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Pewnie przy wymianie poruszył czujnikiem od ABS-u i jest za mała/za duża odległość od koronki . Przy diagnostyce wyszło w którym kole jest błąd czujnika?
WOJTEK WOŁOMIN Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 kolego dobicie czujnika powinno pomóc
NanYeo Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 Tak na diagnostyce wyszło ze w lewym kole. Pewnie bez zdejmowania tarczy nie da rady? [br]Dopisany: 31 Sierpień 2008, 13:38_________________________________________________A jednak dało rade. wystarczyło wiechac na kanał stuknąć młotkiem i wszystko działa. Bez młota to h** nie robota. dzięki za pomoc. Zawsze można na was liczyć
adadur Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Kolego nie bądź tak anty nastawiony do mechanika - robi to od lat i ma doświadczenie, trzeba tylko czasem mieć odrobinę rozsądku i własne spojrzenie na problemy. Jak widzisz wyczyszczenie, prawidłowy montaż czujnika i skasowanie błędu na koniec to wszystko co należało zrobić. Żadko kiedy uszkodzi się czujnik.
Rekomendowane odpowiedzi