Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaka żarówka led pod samodiagnoze do DRL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc szukam żarówki ledowej do Drl , która nie będzie "wywalała" błędu spalonej żarówki

Widziałem kilka propozycji na allegro ale nie jestem pewien czy napewno działaja tak jak powinny

Moze macie cos sprawdzonego dzieki :hi:

Opublikowano

w B7? tylko rezystor i każde LEDy wtedy :)

Opublikowano

No dzieki za odp ale tyle to tez wiedzialem moze ktos cos konkretniej napisze :wink:

Opublikowano

poszukaj na forum o "motohid", ja i pare osób się tam zaopatrywaliśmy, żarówki w różnych cenach, rezystorki też ma, było o tym.

kwestia kosztów, rozpiętość cenowa jest różna, ja już ponad rok jeżdżę na ledach i działają bez problemu.

Opublikowano

Mógłbys podesłac link do tego

Opublikowano

Wejdź na temat b7 crew, tam w ostatnich postach są linki, bo też o tym piszą, ja teraz siedze na telefonie to nie mam pod ręką linków

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nic tam nie ma ,napisałem do "Motohid" trzeba czekac na odp :doh:

Opublikowano

I co trafiles cos co nie wywala błędu ? ja bede tez cos zamawial to zdam relacje :wink:

Opublikowano

Ja użyłem żarówki C5W do tablicy rejestracyjnej... I pomogło od razu... Gdzieś tam sobie świeci ale dobrze ją ukryłem...

Opublikowano

ŻARÓWKA LED CREE CanBUS BA15s 1156 P21W 24mm + kasownik rezystor mocy :wink:

Bezbłędnie

Efekt :

10516713_822828104408964_3855008727610169427_n.jpg

Opublikowano

u mnie taki efekt 6000k też z rezystorami jeżdżę już od 1,5roku i zero błędów postojówki tak samo zmienione.

528056_618835084798787_661493195_n.jpg?oh=324d38dc8125345c47176e94840e0ee9&oe=5448D356&__gda__=1414718952_3227b18d0ded5c6bcc38e031c388f84a

Opublikowano

Witam wszystkich!!

Mam koledzy do was pytanie w sprawie tych kasownikaów błędów wel rezystorów.

Gdzie je założyliście???

W Srodku lampy bixenon za żarówką led czy zupełnie na zewnątrz lampy??

Chodzi mi o to jak bardzo grzeje się ten rezystor??

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam wyprowadzone na zewnątrz grzeja sie niemilosiernie :lol:

Opublikowano

u mnie taki efekt 6000k też z rezystorami jeżdżę już od 1,5roku i zero błędów postojówki tak samo zmienione.

528056_618835084798787_661493195_n.jpg?o

wygląda obłednie

Opublikowano

Tez mam DRL led z motohid i do tego rezystory po jednym na strone i dziala juz z 1,5 roku. Takze polecam. Ledy jakies Samsung.

Opublikowano

Czy ktoś z was orientuje się jakiej wartości (rezystacja [ohm]) powinien być rezystor aby błąd nie pojawiał się? wiadomo, że poniżej 10ohm nie pojawi się, ale czy ktoś testował większą wartość?

pozdrawiam.

Opublikowano

podobno za ledy w postojówkach misiaki biorą dowód ? prawda to ?

Opublikowano

Moga ale nie musza. Jezeli sa biale to sie tak nie czepiaja, ale moga zabrac bo nie maja homologacji

Opublikowano

podobno za ledy w postojówkach misiaki biorą dowód ? prawda to ?

Prawda.
Opublikowano

Kazdy LED plus odpowiedni rezystor musi skutkowac brakiem błędu na fisie. Ja bym inwestwał w miare najmocniejsze o naturalnej barwie zblizonej do xenona, a to po to by byc widocznym - bezpieczenstwo ponad wszystko.

Wydaje mi sie, ze gdyby na obwodzie LEDa zostawic zarowke p23 (czy jakie ona ma tam oznaczenie) to tez nie wywali bledu a zyskamy oswietlenie komory silnika hehe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...