Sejwel Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 Witam. Chciałbym zmienić kolor obwódki grilla, ale mam pewne wątpliwości czym to zrobić. Pomalować czy okleić? Jak jest z trwałością? Chciałbym żeby wypowiedzieli się ci, którzy przetestowali już obydwie metody w praktyce.
jacek70 Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 Przy ewentualnym oklejaniu użyj folii z dobrej firmy (np.3M) Ja kiedyś okleiłem renty w B5 czymś z tandety to po 2mc zaczęło złazić a klej to usuwałem przez następny mc. Nigdy więcej tandety bo szkoda pracy.
kaFFFar Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 A jeden mowi tak drugi tak . Ja mialem plastilaka na grillu to nie polecam .Jakis wiekszy owad i laka nie ma . A co do tej foli to niegdy nie mialem problemow tak jak kolega wyzej .Jak masz czas na zabawe to kup folie a jak nie masz czasu i checi to dipa,laka. Pzdr
novwy Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Ja polecam folie mam oklejone swoją ramkę i nic się nie dzieje.
siara Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Ja ramkę też oklejałem folią i jest git. Ponad rok
ksenonn Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 jak ma być to trwałe to zdecydowanie folia
siara Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 To jak dip nie wytrzymuje na grillu, to ja się pytam jak ma się utrzymać na felgach???
Sejwel Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 Więc postanowione, na ramkę przyjdzie folia dzięki za pomoc
kaFFFar Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 To jak dip nie wytrzymuje na grillu, to ja się pytam jak ma się utrzymać na felgach??? a powiem ci tak mialem laka przez cala zime na felgach i bylo ok .A na grillu jak sie jedzie rozne robaki , odpryski , kamienie itp .
ManiekMCH Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Ramkę folią, a znaczek pastilak -> tylko trzeba wiedzieć jak, żeby nie było gadania że schodzi itp od owadów chyba jak w szerszenie wlecisz przy 320km/h
kaFFFar Opublikowano 30 Maja 2014 Opublikowano 30 Maja 2014 Ramkę folią, a znaczek pastilak -> tylko trzeba wiedzieć jak, żeby nie było gadania że schodzi itp od owadów chyba jak w szerszenie wlecisz przy 320km/h To szefie powiedz wszystkim jak sie maluje !
ManiekMCH Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ramkę folią, a znaczek pastilak -> tylko trzeba wiedzieć jak, żeby nie było gadania że schodzi itp od owadów chyba jak w szerszenie wlecisz przy 320km/h To szefie powiedz wszystkim jak sie maluje ! Ja u siebie malowałem tak jak było zalecane powoli i dużo ale naprawde dużo cieniutkich warstw. Znaczek poleżał 24h około zamontowałem 4 msc temu nic sie nie dzieje, myjka, gąbka, owady itp. Jak narazie zaobserwowałem, że powłoka jest cieńsza ale nie ma odprysków.
michu10 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Ja juz mam przeszlo rok plastidip na ramce grila i raptem jeden moze dwa ale malutkie odpryski. A nie obchodze sie jakos specjalnie przy myciu z tym. Normalnie chemia, karcher i wszysyko ok. Wazne zeby przed malowaniempowierzchnia byla gladka i odtluszczona. Nie polecam plastilata, uzywalem i marny efekt jak dla mnie, glownie chodzi o samo malowanie
Rekomendowane odpowiedzi