POWER-KRIS Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Dev miał jeszcze pogrzebać w temacie ale na 99% tak.
miszka Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Osuszacz klimatyzacji samochodowej Audi A4, A6, Seat Exeo, filtry osuszające, osuszacze klimatyzacji Seat, Audi, wkład osuszający układu klimatyzacji, części zamienne klimatyzacji, części do układu klimatyzacji Audi, Seat ---------- Post dopisany at 08:35 ---------- Poprzedni post napisany at 08:34 ---------- podejdzie do b6 awx
POWER-KRIS Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Albo to http://www.e-sklep-laser-sinex.pl/mobile/pl/p/Filtry-Osuszacze-do-Klimatyzacji-SKODA-Superb%2C-VOLKSWAGEN-Passat%2C-AUDI-A4---Klimatyzacja-Czesci%2C-Filtry-osuszacze/1591
POWER-KRIS Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 W czwartek o 15 będę znał odpowiedzi na pytania bo o 12 umówiony jestem na serwis do wymiany dyszy i osuszacza. Na razie mam dwie dysze i dwa osuszacze bo różnią się średnica otworów przylaczeniowych.
miszka Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ja już zakupiłem , zobaczymy co przyjdzie . Jakieś niemieckiej firmy EIS ---------- Post dopisany at 07:44 ---------- Poprzedni post napisany at 07:44 ---------- Dałem 29f
koles999 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2014 Ja założyłem do siebie pomarańczową z dwoma oringami czy ma to znaczenie weszła ładnie dość ciasno.
POWER-KRIS Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Ja mam osuszacz 8E0 820 193C UWAGA Z KONCOWKA E MA WIEKSZE OTWORY I MOCOWANE NA ŚRUBY 6, A Z KONCOWKA C MA MNIEJSZE OTWORY I ŚRUBY 8. Wychodzi ze z E idzie od 2003 lub 2004. Tapatalk Pro Sony Xperia™
turzol Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Ja kupowałem dysze/dławik do AVF w ASO, nr 8E0 820 177 ok 90zł z rabatem
POWER-KRIS Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Dysza jednak z jednym oringiem. ?Tapatalk Pro Sony Xperia™?
POWER-KRIS Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 No moja to b6 awx i z jednym. Wyjeta stara z jednym, w katalogu Valeo i innych z jednym a z 2 twardo ford. Dla pewności potwierdzone w aso Skody. ☺ Znalazłem ori która wyciągnąłem 2 lata temu. A i ktoś pytał która strona włożyć wiec przed chwila sam wkladalem biała krótszą siatka w stronę kabiny tak jak strzałka pokazuje. Osuszacz dałem taki bo na takiego NRF musiałbym czekać do jutra. ?Tapatalk Pro Sony Xperia™?
CzarekJ Opublikowano 17 Lipca 2014 Opublikowano 17 Lipca 2014 Przy doborze dyszy weźcie pod uwagę rodzaj zainstalowanego w aucie kompresora. W tym samym roczniku aut były kompresory na 6 lub 7 tłoczków i to głównie od tego zalezy jaka dysza o jakiej średnicy i kolorze powinna byc zamontowana.
GreGoriO Opublikowano 17 Lipca 2014 Opublikowano 17 Lipca 2014 średnica się tyczy tylko wewnętrznego wylotu, zewnętrzna średnica jest taka sama. miałem w swoim V6 tdi pomarańczową, zamówiłem taką również, dostałem czerwoną (a raczej dwie). zamontowałem i od tygodnia jeżdżę ale wydaje mi się że jest lepiej niż przed awarią. przypuszczam że większa średnica wylotowa powoduje szybsze rozprężanie gazu a co za tym idzie niższą temperaturę na parowniku. jak zobaczycie tabelę różnice sa w setnych częsciach milimetra, jednak ma to jakiś wpływ na rozprężanie gazu....
CzarekJ Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Ja bym szukał dyszy w odpowiednim kolorze, bo to ma znaczenie.
Rekomendowane odpowiedzi