Łukasz13 Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Tez to przerabiałem. Zmiana komputera załatwiła sprawę, tempomat działa Może najpierw wgrac org. soft żeby wykluczyc błąd tunera.
Robero321 Opublikowano 23 Lipca 2014 Opublikowano 23 Lipca 2014 Jeśli taki kozacki Tuner to bardzo możliwe że nie zapisał Kopi ORI Softu i jaka zgodność napięcia przy sondzie ?? Wywala się z softu sondy wraz z jej funkcjami i tyle sama edycja softu to kilka minut dosłownie kilka. Dużo dłużej trwa zaczytanie softu a później wgranie przerobionego.
dynamiquedci Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Miałem kompa z nieudolnym chipem. Na nim nie było tempomatu. Wymieniłem komputer na seryjny i wszystko zaczelo działać. A kompa kupiłem taniej niż wgranie org softu.
kresek Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Podejrzewam, że problem powstaje podczas przerabiania mapy "inverse driver wish" (mapa dawek paliwa przy włączonym tempomacie), Która wiele osób myli z mapa "driver wish" czyli mapa położenia pedału gazu tzw. życzenie kierowcy.
barrowiec1 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2015 Inverse driver wish było ustawione. Podobno jak sonde lambda się wywala to nie działa tempomat. I już dowiedział się co sknocił i jak to usunąć.
Łukasz13 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Bo jak usuwa sie sonde ustawia sie bity odpowiedzialne tylko za sonde a nie zeruje wszystko po koleji razem z tempomatem.
bin85 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dokładnie, tez mam wywaloną sondę przy okazji robienia programu i tempomat działa bez problemu
Robero321 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 U mnie wywalone są dwie sondy z softu i Tempomat również śmiga bezproblemowo
Imhotet Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 nie zrozumieliście tego co napisał Łukasz..
Rekomendowane odpowiedzi