Skocz do zawartości
IGNOROWANY

VAG 311.2 z ross-tech i podlaczenie USB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Udalo mi sie sciagnac VAGa 311.2 z ross-tech - ( po przeczytaniu kilku postow) Mam natomiast problem programik nie moze znalesc interface - not found or not ready. Wszystko jest skonfigurowane na com3 USB. Probowalem z innymi wersjami obslugujacymi USB ale one chca ross tech interface - ktorego nie mam. kabelek nabylem w firmie alpha-bid. Nie mam pojecia gdzie jest blad i co go powoduje . wustawieniach kompa wszystko oki widzi com 3 usb. POMOCY!!!

[ Dodano: 10-01-2007, 12:26 ]

P.S. Chyab ze oprocz kabla USB z jednej OBD2 na drugim koncu jest jescze cos potrzebne ??

Opublikowano

ustawiłeś ten usb port na COM3 i na windowsie i w Vag-Comie ?

Opublikowano

w windows pokazuje w device Manager ports(com&lpt) usb serial port (com3) on USB High Speed Serial Converter, w vagu com3 port oki :(

[ Dodano: 10-01-2007, 14:53 ]

Poddaje sie probowalem zmieniac porty wersje VAG-Com sterowniki i ciagle to samo port ok no interface!!! :zly: :zly: do kitu z tym chyba kabel chociaz sklepik gdzie kupilem zklina sie ze kabelek oki nusi byc w 100%. Nic nie kumam

Opublikowano

Ja jak kupiłem kabelek do LPG Landirenzo Omegas, to gościu też się zapierał, że na 100% pójdzie. Kabelek teraz leży w półce, bo kupiłem inny na USB w firmie Viaken i łączy się bez problemu.

Opublikowano

a do jakiego kompa podłączasz kabel ? Mam na myśli producenta...

Opublikowano

A czy testujesz go po podłączeniu do auta czy jak ?

Opublikowano

ACER Aspire 1690 - laptopik

[ Dodano: 10-01-2007, 15:49 ]

P.S.

Nie korzystamz opcji w Vag-Comie : Options , Select com Port , test.

Opublikowano

ale kabel musi mieć napiecie podane ;) ... podłącz do auta

Opublikowano

aaaaaaaaa kurna przeciez wiecie co sorki za zawracanie glowy ale DZIALA. Dzieki za podpowiedzi czasami jak czlowiek ma kupe roboty a jeszcze ojczystego jezyka nie slyszy to mu tak jakos sie cos zacmi pod czaszka i zaczyna myslec jak moi koledzy ktorym jak sie zarowka przepali to jada do service :):D . Pozdro dla Wszystkich.

P.S. czy ktorys z panow moderatorow moze zamknac temat coby niepotrzebnie sobie ludzie glowy niezawracali.

Opublikowano

Tak myślałem, że nam tu kolega testuje fejs bez auta ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...