Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana relingów dachowych Black Chrom - fotostory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[...]

http://allegro.pl/relingi-dachowe-audi-a4-b7-s-line-i1918701105.html

Towar pierwsza klasa, relingi kompletne z nakrętkami, uszczelkami w idealnym stanie!!!!!!

Nie ma sensu płacić 200 - 400 PLN, jak można dostać za 80.

Dogadałem się ze sprzedawcą, kupiłem za 70 poza alleg.....

Cena rewelacyjna :-D

Opublikowano

Witam.

Powiedz mi - jak długie są te relingi - mam b5 i myślę nad montażem relingów w chromie . Mam ten komfort bo nie mam wcale u siebie relingów i otwory mogę sobie zrobić w dowolnym miejscu .

Krzysiek

Dam znać jak zmierzę
Opublikowano

Byłbym wdzięczny za pomoc :)

Opublikowano

Relingi mają długość 175 cm - dokładnie[br]Dopisany: 07 Listopad 2011, 13:56_________________________________________________Musisz jeszcze obczaić jedną sprawę.

Reling ma trzy mocowania - przód, tył i środek. Dobrze by było gdyby środkowe mocowanie wyszło w okolicach słupka za tylnymi drzwiami, wtedy oparcie relingu będzie pewniejsze. Chyba, że relingi będą ozdobą a nie będą dźwigać ciężarów.

Ważna jest też krzywizna dachu, reling z b6/b7 nie koniecznie będzie w każdym miejscu dobrze przylegał do dachu b5. Szkoda, żeby lała się woda do środka przez nieszczelności.

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem było by przyłożenie do dachu i sprawdzenie jak to wygląda.

Opublikowano

A jaka wartość mają srebrne relingi do B5 ? Nie widzę za wiele na allegro...

Opublikowano

Zachęcony Waszymi sukcesami, zabieram się za ten mod w najbliższej przyszłości. Jak dam radę to się pochwalę :>[br]Dopisany: 02 Listopad 2011, 21:35_________________________________________________Witam,

Jestem już po zabiegu wymiany relingów ze zwykłych na chrom.

Wszystko poszło sprawnie i bez kłopotów, prosta robota (ok. 2 godz.).

I tu bardzo ważna informacja dla szykujących się do tego moda: relingi kupiłem na tej aukcji:

http://allegro.pl/relingi-dachowe-audi-a4-b7-s-line-i1918701105.html

Towar pierwsza klasa, relingi kompletne z nakrętkami, uszczelkami w idealnym stanie!!!!!!

Nie ma sensu płacić 200 - 400 PLN, jak można dostać za 80.

Dogadałem się ze sprzedawcą, kupiłem za 70 poza alleg.....

Powodzenia przy rzeźbie :)

Wcześniej miałeś czarne? Jakbyś chciał sie pozbyć, to wal na PW ;)
Opublikowano

? :mysli:

Tego nie wiem

--------------------------------------------------------------------------------------

Relingi czarne leżą w garażu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dzięki temu tematowi od dziś na moim autku zagościły chrom relingi :) :>

praca trwała 3 godzinki ( bez pośpiechu przy zimnym piwku).

PS. gdyby ktoś chciał czarne relingi to pisać na PW. (może sprzedam)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dolaczam do grona osob po wymianie "domowej" relingow. Akurat moje autko to B7 jednak roznic zadnych nie bylo.

Opis bardzo pomocny i wiele pomogl.

Najpierw zaczalem sam, ale troche spanikowalem bo obawialem sie ze nie dam rady.

Dzis umowilem sie z kolesiem co dobrze sie zna na samochodach.

W sumie tez nie wiedzial jak to wymienic ale dzieki temu opisowi i jego intuicji udalo sie wkoncu.

We dwoje (ja glownie jako asystent) zrobilismy robote w 2h, przy czym drugi reling szybko poszedl - w pol godzinki.

Co bylo najgorsze: Siegniecie tylnej sruby relingow a potem jej wkrecenie - koszmar. Srednia skale trudnosci ma wymiana srodkowej sruby.

Natomiast najlatwiej: i tutaj bez zadnego stresu, dodatkowo trzeba sciagnac zaslepke sruby nad oslona przeciwsloneczna nad glowa pasazera i kierowcy, odkrecic srube (rowniez torx25) i zdjac oslone. Wowczas wyciagniecie podsufitki jest bardziej mozliwe a dostep do przedniej sruby relinga wrecz banalny i latwy w montazu.

Przy skrecaniu najwiekszy problem z torxami 40 w uchwytach na haczyk od rolety - bardzo latwo mozna niepocelowac i sruba spada zostajac w srodku gdzies pod podsufitka.

Ale wszystko sie udalo. Powoli i ostroznie.

Efekt super i jestem bardzo zadowolony.

Czarne relingi w stanie bdb moge odsprzedac.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A miał ktoś taki problem, że te zaślepki od uchwytów na roletę mu przestały wracać ? po prostu wpadła mi do środka ta zaślepka i nie wiem jak teraz to zrobić by wróciła na miejsce.

Opublikowano
A miał ktoś taki problem, że te zaślepki od uchwytów na roletę mu przestały wracać ? po prostu wpadła mi do środka ta zaślepka i nie wiem jak teraz to zrobić by wróciła na miejsce.

Dokręć śrubę - wróci na miejsce :decayed:

Opublikowano

Spoko we wtorek spróbuje, co najlepsze to ja relingów nie ruszałem tylko w takim stanie autko kupiłem... ale muszę pomyśleć o wymianie black na chrom lub się najlepiej z kimś zamienić.

---------- Post dopisany 11-05-2012 at 16:04 ---------- Poprzedni post napisany 06-05-2012 at 22:10 ----------

no niestety czeka mnie rozbieranie podsufitki, bo śruba jest dokręcona, a ta zaślepka luźno lata

---------- Post dopisany at 16:04 ---------- Poprzedni post napisany at 16:04 ----------

no niestety czeka mnie rozbieranie podsufitki, bo śruba jest dokręcona, a ta zaślepka luźno lata

Opublikowano

Spadła sprężynka - jeżeli się uchowała, to nie będziesz miał z tym problemów :decayed:

Opublikowano

Pewnie tak,oby tylko gdzieś tam ta sprężynka była. Możecie podrzucić jak rozebrać podsufitkę i słupek między przedniki a tylnymi drzwiami tak by niczego nie uszkodzić, i na co zwrócić uwagę podczas rozbierania i składania?

Opublikowano
Pewnie tak,oby tylko gdzieś tam ta sprężynka była. Możecie podrzucić jak rozebrać podsufitkę i słupek między przedniki a tylnymi drzwiami tak by niczego nie uszkodzić, i na co zwrócić uwagę podczas rozbierania i składania?

Większość masz opisane w tym wątku, a środkowy słupek poprostu ciągniesz do siebie: najpierw od dołu - tam masz zatrzaski, a pozniej góra Ci wychodzi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ma ktos moze te listwy dachwe do avant a4 b6 kupie lub zamienie za relingi w chromie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jeśli potrzebujesz czarne to mam w bdb stanie, są mi zbędne.

Opublikowano
jeśli potrzebujesz czarne to mam w bdb stanie, są mi zbędne.

listwy?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Manual super, od dzisiaj jeżdżę już z relingami. W mojej b7 nie było śrub w otworach tylko gumowe kołki rozporowe, ale nakrętki to nie był jakiś wielki problem.

Najwięcej czasu pochłonęło wycinanie otworów w listwach, ale tu Dremel spisał się na medal. Czas ok 5h spokojnej pracy - wliczając załatwianie Dremel'a i piwko :)

Dodam tylko, że warto uszczelnić środkowe mocowanie ponieważ otwór jest eliptyczny i potrafi puścić wodę spod nakrętki :(

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

No piękny opisik ja na dniach też szykuje się do zmiany z chromu na black jak by ktoś chciał chrom to zapraszam na pw:wink:

---------- Post dopisany 20-05-2013 at 21:04 ---------- Poprzedni post napisany 04-05-2013 at 14:14 ----------

No i czarne relingi trafiły na autko dzięki Deszczu za opisik wszystko poszło gładko:wink: