Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana relingów dachowych Black Chrom - fotostory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też bym prosił o zdjęcia. Dziękuję.

Opublikowano

Też bym prosił o zdjęcia. Dziękuję.

Ja też bardzo bym prosił bo jest dużo nie jasności zdjęcia wszystko by wyjaśniły cholerka :confused4:

Opublikowano

Pisałem już do autora i moderatora na PW i jak narazie brak odpowiedzi.Przecież wystarczy dać znać że nie da rady,może jak nas będzie więcej to się pofatygują-za co będziemy wdzięczni.

Opublikowano

Moze autora watku poprostu nie ma i dlatego sie nie odzywa :gwizdanie: Jak zakladalem relingi u siebie to robilem fotki, poszukam przez weekend i jak cos znajde to wrzuce :naughty:

Opublikowano

Moze autora watku poprostu nie ma i dlatego sie nie odzywa :gwizdanie: Jak zakladalem relingi u siebie to robilem fotki, poszukam przez weekend i jak cos znajde to wrzuce :naughty:

Dobrze by było bo Mnie też to czeka :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli te zdjęcia znajdziesz to je wystaw-do dwóch tygodni kupię relingi i potem montaż.[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2010, 21:22_________________________________________________Nareszcie ktoś wysłuchał naszych próśb.W sobotę jadę po relingi,po niedzieli montaż.Mnie czeka wycinka sześciu prostokącików w rynienkach i potem tylko poprzykręcać.Nie jest to takie straszne jak myślałem.Pozdrawiam i dziękuję za fotki.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2010, 23:53_________________________________________________ :good: Witam.Dzisiaj zabudowałem relingi,tak jak pisałem wcześniej nie jest to trudne.Wielkie podziękowania dla kolegi Deszcza oraz za wskazówki na PW dla Mańka-to co pisał Maniek odnośnie montażu relingów zgadza się w 100%,listwy po wycince otworów nie musimy konserwować bo jest aluminiowa a żeby łatwo weszła spowrotem w rynnę popsikałem ją wazeliną w spreju.Cała operacja zajęła mi ponad trzy godziny lecz nie spieszyłem się.Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kurde duzo z tym roboty a ja chcial bym zmiany z chrom na czarny - wezme gumie w spraju Plasti Dip http://www.plastidip.pl/plasti_dip_home_solutions.html

Pisalem juz o tym w tym watku (sa tez tam zdjecia) http://www.a4-klub.pl/smf/all_malowanie_chromu_na_czarny_mat-t127626.0.htmlr

Mysle ze wystarczy dobrze oblorzyc/obkleic dach i boki, odtluscic i z 2 warstwy nalozyc. efekt bedzie identko tylko ze mniej czasu to zajmie i co najlepsze....jak mi sie znudzi albo bede sprzedawal autko to raz dwa mozna zerwac gumowa powlokę i znowu alu :drunk:

Opublikowano

kurde duzo z tym roboty a ja chcial bym zmiany z chrom na czarny - wezme gumie w spraju Plasti Dip http://www.plastidip.pl/plasti_dip_home_solutions.html

Pisalem juz o tym w tym watku (sa tez tam zdjecia) http://www.a4-klub.pl/smf/all_malowanie_chromu_na_czarny_mat-t127626.0.htmlr

Mysle ze wystarczy dobrze oblorzyc/obkleic dach i boki, odtluscic i z 2 warstwy nalozyc. efekt bedzie identko tylko ze mniej czasu to zajmie i co najlepsze....jak mi sie znudzi albo bede sprzedawal autko to raz dwa mozna zerwac gumowa powlokę i znowu alu :drunk:

:wallbash:

na pewno malowanie i obklejanie zajmie mniej czasu niż wymiana :gwizdanie:

no i nie mówiąc już ze malowanie na aucie to niezła kupa wyjdzie :kox:

jak kupisz czarne to zawsze będziesz mógł wrócić do chromu :cool1:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja już też po przekładce, zamiane z kolegą Lemanem robiliśmy w nocy przy małej latareczce ;] ale udało się

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę trochę wątek i uzupełnię informacje.

Jestem właśnie po założeniu relingów.

Auto wyjechało z fabryki bez, a że potrzebuję założyć pak i nie ma innego sposobu na założenie bagażnika bazowego, to postawiłem uzupełnić ten brak w mojej A4.

Zasadniczo postępowałem wg. wskazówek z pierwszego postu - wszystko się zgadza co do jednej śrubki. Co do ściągania plastików, to zauważyłem, że są one bardzo wytrzymałe. Były wyginane i ciągnięte w każda możliwą stronę i nic nie pękło, ani się nie połamało :-)

Faktycznie też jest tak, że jak się zdejmie pas po jednej stronie, to z drugiej idzie już znacznie szybciej. Myślę, że warto zaznaczyć to, że te plastiki trzymają się jedynie na wkrętach - nie ma żadnych ukrytych zatrzasków.

To co znalazłem pod listwami dachowymi niestety nie było śrubami, a podspodem nakrętkami :-/ Były tam zaśleki gumowo plastikowe... Nie przygotowałem się niestety na to i musiałem później kombinować (sztuka ori 1,9PLN). Nie miałem, żadnego blisko ASO, a już zrobione dziury w listwach (o czym później), wiec trzeba było to już jakoś założyć. Skończyło się na nakrętkach samokontrujących - ciężej to było nakręcić niż ori, ale będzie trzymać na pewno nieźle, niegorzej niż ori :-D

Co do listew, to do wycięcia w przeznaczonych do tego miejscach użyłem takiego urządzenia: http://goo.gl/GhTFm oraz brzeszczotu 10mm oraz 20mm do metalu. Po takiej operacji reling wszedł idealnie w wycięte otwory.

Podsumowując:

przygotowując się do takiego zabiegu na aucie warto mieć śruby ori, których zaletą jest łatwy dostęp - są dłuższe od zwykłych nakrętek (3x) i łatwiej nimi operować. W miejscach, gdzie reling dotyka do dachu są gumowe podkładki - ja miałem 5 z 6, więc też warto mieć coś w zanadrzu.

Samą listwę z dachu zdejmuje się bardzo prosto - ja podwadziłem z tyłu samochodu i ciągnąłem do góry idąc w kierunku przodu samochodu - myślę, że mróz nie przeszkodzi w tej operacji (chyba, że będą przymarznięte ;-) ).

Podziękowania należą się Dzeszczowi, który przetarł szlak :-D

Szczęśliwy posiadacz relingów :-)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

podpowiedzcie mi jedną rzecz, ja od nowości nie posiadam relingów w b5 kombi czy po zdemontowaniu tapicerek będą też odpowiednie otwory na relingi....?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Będziesz musiał zdemontować całą podsufitkę w B5, otwory trzeba wywiercić...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Czy jest ktoś z okolic Wrocławia kto dałby radę wymienić mi relingi na chrom w mojej B7?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Relingi od B6 i B7 to jedno i to samo :) ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Relingi od B6 i B7 to jedno i to samo :) ?

Tak :-D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a jak sprawa sie ma z wymiana relingów w b5? podobnie jak w b6?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie wątek stary ale na czasie , bardzo mi pomogła twoja operacja z relingami zdjęcia bardzo ładny opis.Wymieniłem sobie komplet w1 godzinę dzięki tej lekturze ,nie niszcząc niczego.Teraz mam pełen pakiet chrom Tylko tego mi brakowało efekt mega na plus.Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siema

Dzięki za fotostory, bardzo mi się przydało, utwierdziło w tym, że niczego nie zniszczę :)

Relingi zamontowałem w 3,5 godziny, pierwszy w 2,5 drugi w 1 godzinę :).

Udało się bez niszczenia niczego, wszystko ładnie spasowane do kupy.

Generalnie to prawda, że plastiki są bardzo elastyczne, wystarczy odkręcić wszystkie ukryte śrubki i całość prawie, że "sama" schodzi.

Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy z Warszawy i okolic chętnie pomogę.

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zachęcony Waszymi sukcesami, zabieram się za ten mod w najbliższej przyszłości. Jak dam radę to się pochwalę :>[br]Dopisany: 02 Listopad 2011, 21:35_________________________________________________Witam,

Jestem już po zabiegu wymiany relingów ze zwykłych na chrom.

Wszystko poszło sprawnie i bez kłopotów, prosta robota (ok. 2 godz.).

I tu bardzo ważna informacja dla szykujących się do tego moda: relingi kupiłem na tej aukcji:

http://allegro.pl/relingi-dachowe-audi-a4-b7-s-line-i1918701105.html

Towar pierwsza klasa, relingi kompletne z nakrętkami, uszczelkami w idealnym stanie!!!!!!

Nie ma sensu płacić 200 - 400 PLN, jak można dostać za 80.

Dogadałem się ze sprzedawcą, kupiłem za 70 poza alleg.....

Powodzenia przy rzeźbie :)

Opublikowano

Witam.

Powiedz mi - jak długie są te relingi - mam b5 i myślę nad montażem relingów w chromie . Mam ten komfort bo nie mam wcale u siebie relingów i otwory mogę sobie zrobić w dowolnym miejscu .

Krzysiek