Brzeziak Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Ktoś ogarniał temat żółtego podświetlenia tablicy? Kupiłem klape USA i lampki strasznie żółte są. Poratuje ktoś jakimś patentem na doczyszczenie tego?
Hubertus01 Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 czy D-TOX Iron&Fallout Remover od Shiny Garage mogę bezpiecznie użyć na całym aucie ? czy zostawia jakieś ślady na uszczelkach?
resiak82 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Witam. Czy ktoś z kolegów stosował wosk który jest na foto? Chcę umyć autko z glinkowaniem, potem ADBL QD1 quick detailer i na koniec wosk taki jak na foto. Czy takie połączenie jest ok?
przem8 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 39 minut temu, resiak82 napisał: potem ADBL QD1 quick detailer A po co QD przed woskiem? Po glince można przejechać lakier IPA i potem wosk. QD dopiero jak zacznie słabnąć powłoka.
resiak82 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) 16 minut temu, przem8 napisał: A po co QD przed woskiem? Po glince można przejechać lakier IPA i potem wosk. QD dopiero jak zacznie słabnąć powłoka. Czyli po glinkowaniu odtłuścić lakier i na to wosk? A co sądzisz o tym wosku? Do mycia używam szamponu ADBL Edytowane 21 Marca 2018 przez resiak82
przem8 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) Nie używałem ale ten wosk należy raczej do tych dobrych i polecanych. Kiedyś wahałem się między tym, a coli ale ostatecznie wybrałem coli 476. Edytowane 21 Marca 2018 przez przem8
K4rtm4n Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Witam. Czy ktoś z kolegów stosował wosk który jest na foto? Chcę umyć autko z glinkowaniem, potem ADBL QD1 quick detailer i na koniec wosk taki jak na foto. Czy takie połączenie jest ok? Dobry będzie, tylko nigdy QD przed woskiem, zawsze po Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
resiak82 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 6 minut temu, K4rtm4n napisał: Dobry będzie, tylko nigdy QD przed woskiem, zawsze po Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ok, dzięki
resiak82 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 A czy można zaraz bezpośrednio po zastosowaniu wosku użyć na to QD1? Będzie wtedy lepszy efekt czy raczej to nic nie da? Zawsze po myciu auta stosowałem właśnie QD1 i ogólnie fajnie to wyglądało
K4rtm4n Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 A czy można zaraz bezpośrednio po zastosowaniu wosku użyć na to QD1? Będzie wtedy lepszy efekt czy raczej to nic nie da? Zawsze po myciu auta stosowałem właśnie QD1 i ogólnie fajnie to wyglądałoMożesz, ale sam osobiście nie widzę w tym sensu, lepiej dac woskowi się utwardzic i porządnie związać z lakierem. Qd stosuj po prostu po każdym myciu.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
resiak82 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Nie znam się za bardzo na tym a więc wole zapytać: 1. Mycie auta (na dwa wiadra) 2. Osuszenie 3. Glinkowanie 4. Odtłuszczenie IPA 5. Ponowne mycie 6. Osuszenie 7. Wosk Czy takie zastosowanie będzie OK?
przem8 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Po IPA nie myjesz kolejny raz tylko po glinkowaniu. 1
resiak82 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 1 minutę temu, przem8 napisał: Po IPA nie myjesz kolejny raz tylko po glinkowaniu. Ok dzięki. W weekend atak
resiak82 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Sorka, że tak męczę, ale na forum wyczytałem, że stosuje się cleaner Jaka jest różnica między nim a IPA? Co lepiej zastosować? Jakieś konkretnie firmy tych kosmetyków możecie podać?
przem8 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 IPA odtłuszcza powierzchnię, a cleaner dodatkowo jeszcze oczyszcza. Jeśli chodzi o dobór cleanera to nie pomogę, bo nie używam
pezet202 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 4 godziny temu, resiak82 napisał: Sorka, że tak męczę, ale na forum wyczytałem, że stosuje się cleaner Jaka jest różnica między nim a IPA? Co lepiej zastosować? Jakieś konkretnie firmy tych kosmetyków możecie podać? Kolego zobacz kilka stron do tylu wszystkie etapy masz opisane po koleji
resiak82 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) Panowie czy wystarczy przed woskowaniem zastosować tylko cleaner czy IPA też jest wskazany? Jakie produkty najlepiej polecacie przed Poorboy's Natty's Blue? Czym najlepiej się pozbyć naklejki przezroczystej z lakieru pod antenę CB? Edytowane 22 Marca 2018 przez resiak82
Onyks Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) Zadajesz kolejne pytanie na które odpowiedź padła w tym temacie co najmniej kilka razy. Poświęć chwilę i przeczytaj kilka, a nawet kilkanaście stron wstecz, a żaden z etapów mycia auta nie będzie dla Ciebie juz tajemnica. Edytowane 22 Marca 2018 przez Onyks 1
hejneken Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) 23 godziny temu, resiak82 napisał: Witam. Czy ktoś z kolegów stosował wosk który jest na foto? Chcę umyć autko z glinkowaniem, potem ADBL QD1 quick detailer i na koniec wosk taki jak na foto. Czy takie połączenie jest ok? Pod ten wosk kup sobie Poorboys QD+, który ma carnaube w sobie, będzie lepiej podbijał. Edytowane 22 Marca 2018 przez hejneken
resiak82 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 2 godziny temu, hejneken napisał: Pod ten wosk kup sobie Poorboys QD+, który ma carnaube w sobie, będzie lepiej podbijał. Dzięki, jak mi się skończy ADBL QD1 quick detailer to spróbuję Poorboys QD+. Zakupiłem cleaner Poorboy’s Proffesional Polish, który chcę zastosować przed położeniem wosku. Mam nadzieje, że efekt będzie fajny
Rekomendowane odpowiedzi