Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie 1BA i Eibach Pro Kit -30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja bym już kupił tylko żeby jakieś fajne amortyzatory do tego .... cały czasu szukam dobrej ceny na bilsteina.

---------- Post dopisany at 18:08 ---------- Poprzedni post napisany at 07:51 ----------

Zestaw zamówiony jutro odbiór. Całość 2150 około w ic

Opublikowano
Zestaw zamówiony jutro odbiór. Całość 2150 około w ic

B6 kupiles?

Btw nie chce zakladac nowego tematu, a mam pytanie.

1. Znalazlem amorki b4 sport oraz odbije i i osolon do nich(dokladnie na tylna os). Czy te odboje sa takie same na przod jak i na tyl? Czy musze sobie szukac czegos na wlasna reke na przod?

19-109510 - przod bilstein b4 sport

19-111803 - tyl bilstein b4 sport

odboje i oslony na tylna os - 11-149835

2. W uwagach do sprezyn E10-15-003-02-22, na stronie Eibach jest napisane takie cos: 18 - Bez systemu samopoziomowania (nivo), 20 - Poza modelami z napędem 4x4 (4WD).

Samopoziom ma jakis wplyw na te sprezyny :decayed:?

Adres stronki Eibach -

Opublikowano

B6. Z tymi oslonami to nie wiem jak jest do wymiany mam jeszcze trochę czasu i na razie szukam informacji o tym

Wysyłane z Tt2

Opublikowano

Cena podskoczyla o 30zl/szt na tylnich amorkach przez 2tyg :wink:

Btw mi chodzilo o odboje do nich. Wszedzie wystepuje tylko wersja na tyl...

Opublikowano

Dzisiaj pytałem o odboje w intercars i są zarówno na tył jak i na przód razem jakieś 160 zł.

Mi się udało kupić b6 po 360 zł za szt były w ic ostatnie szt na wyprzedaży springi trochę drożej niż.gdzie indziej bo po 695 ale trudno wziąłem kpl

Wysłane z mojego IdeaTab A3000-H przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

podesle ktos numery amorkow bil b4 na przod i na tył do b6 avant 1.8tq

Opublikowano

Myślicie, że jak mam 1BA i przód trochę wyżej niż tył, to Eibachy -30 sprawią, że auto siądzie wiadomo niżej i RÓWNO? skrzynia 5biegowa :wink:

Opublikowano

Jak nic prokit nie da, zawsze mozesz wrzucic podkladki, aby tyl troche podniesc :wink:.

Opublikowano

U mnie tez przód jest wyżej i się zastanawiam czy od razu podkładek nie kupic

Opublikowano
Jak nic prokit nie da, zawsze mozesz wrzucic podkladki, aby tyl troche podniesc :wink:.

Też tak właśnie myślałem ale chciałem opinii jeszcze jakiejś posłuchać, dzięki wielkie :wink:

Opublikowano

no musisz się na stacje wybrać zeby wszystko srpawdzic. Jak poszły nowe sprężyny to moze amory już nie trzymały albo po poskręcaniu wszystkiego do kupy już któryś wachacz popuscił.

A tak w ogóle to jest temat o pro-kit do b6 :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i wymienione. Przy okazji poszły gumy pod i nad sprężyny, łączniki i przednie dolne wahacze. Auto prowadzi się jak po sznurku. Warto było.

Opublikowano

a ma ktoś zdjęcie/opinie pro kit w b6 z 1be? Nie wiem czy jest sens obniżania o te 10 mm.. w tej chwili seryjne 1be + 225/45/18 prowadzi się bardzo dobrze w zakrętach :)

Opublikowano

Ja wrzuciłem te podkładki do siebie na tył (ASO 8E0 512 145), bo tez miałem lekko ponad cm niżej. Zawias 1BA, sprężyny Eibacha -30mm, amory Bilstein B6. Efekt za***isty, siedzi rowno po 65 cm na każdym kole. Najlepsza, najtańsza i najszybsza opcja na podniesienie d*py.

Opublikowano

Wczoraj już było późno więc nie mierzyłem ale na oko jest równo. Nie zakładałem podkładek ale za to wymieniane były z tyłu wszystkie gumy pod i nad sprężynami. a stare były dosyć wygniecione.

Wg mnie nie siedzi to wcale nisko ale prowadzenie i wybieranie kolein i dziur jest rewelacyjne.

Porównując do 1BE jest tak samo twardo a ciut niżej.

Opublikowano

Jeżdżę na eibachu od zimy w połączeniu z b4 sport i to jest to :whistling: komfort jest sztywność również :decayed:

Opublikowano

Kolego Ans jakie odboje masz u siebie zalozone. Te od 1ba czy 1be? Czy moze jakies specjalne?

Opublikowano

U mnie założyłem odboje kayaba ale musieli je dociac. Z przodu poszly te co były w 1ba

Opublikowano

@up jak ja wsadzalem do siebie 1be+h&r to tez na przodzie zostawilem odboje od 1ba. Po 3-4miesiacach zawiecha poszla w dol o dodatkowy cm. No ale coz jeszcze miesiac i wymymiana :wink: