Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Dziwne szarpanie przy 2000 obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...... do tego ponic ten 2.4 jtd pomimo wydawalo by sie ogromnej mocy wcale nie jedzie.Nie sprawdzalem ale duzo o nim czytalem w zagranicznej prasie.

Widzisz na moich oczach Rogal wykrzesywał z motoru 1.9 JTD 16V MJ z dużym coolerem (montowanym w Oplach) okolice 190 KM więc porównywalnie z ARL. Chodziło to ładnie i nie zabijało ceną...

Opublikowano

jaro4444 mi chodzilo o 2.4 ten o ktorym pisales.Mocowo to powina byc konkurencja dla 3.0 TDI a w tescie ktory czytalem porownana byla z autami z silnikami 2.0 TDI ( te 170 - BMW 320d , C klasa 220 d , laguna GT , mondeo tdci 170 itp ) i przy tych autach wypadla baaardzo blado.Jednak to tylko porownanie z gazety nie jechalem osobiscie.

Opublikowano

Wymieniłem listwę elektryczną i od piątku testuje. Jak do tej pory nic złego się nie działo i brak objawów szarpania. Zobaczymy co będzie za jakiś czas. Może w sobotę podepnę VAGa i zrobię logi bo jestem ciekaw jakie teraz mam odczyty na PD :mysli:

Opublikowano

Wymieniłem listwę elektryczną i od piątku testuje. Jak do tej pory nic złego się nie działo i brak objawów szarpania. Zobaczymy co będzie za jakiś czas. Może w sobotę podepnę VAGa i zrobię logi bo jestem ciekaw ile jakie teraz mam odczyty na PD :mysli:

o to świetnie i oby tak zostało..... jaki całokowity koszt tej wymianki ?? :mysli:

Opublikowano

o to świetnie i oby tak zostało..... jaki całokowity koszt tej wymianki ?? :mysli:

Listwa ori 320zł + wymiana 200zł. Robota prosta na jakieś 2h. Jak ktoś więcej w tym siedzi to sam zrobi :cool1:. Jedyny problem to włożenie listwy bo silnik jest położony wzdłużnie i złącze jest od strony podszybia, a sama listwa ma ok 40-45cm.

Ale jak pisałem to pierwsze jazdy i ciągle go testuje pod różnymi obciążeniami więc czas wszystko pokaże. Generalnie chce jeszcze podjechać na zaprzyjaźnioną hamownie i zobaczyć jaki będzie wykres bo jest diagnoza, że mogę mieć u siebie zapodanego wirusa o czym nie wiedziałem, ale to już inna historia heheh

Opublikowano

i znowu nam sie zmiksowal temat :/

Opublikowano

A czy jest możliwość, że skoro po wymianie listwy elektrycznej jest OK, że np... dostawała się tam woda i powodowała jakieś jaja? Ostatnio bardzo często myję auto na myjkach ciśnieniowych samoobsługowych i z przodu też ostro "chlapię" grill... chociaż po dłuższym zastanowieniu, to nie ma to wielkiego sensu :gwizdanie:

Myślicie, że to może być ta listwa i co mogło powodować jej nagminne uszkodzenie, skoro większość z nas ma z tym problemy ?

Opublikowano

Koledzy a może jest to wina sterownika pompy, ja według zaleceń kolegów zdjąłem złącze prędkościomierza i wszystkie drgania szarpania i tym podobne zginęły bez śladu.

Opublikowano

A jak długo już tak działa bez problemu?

Po wymianie listwy elektrycznej (a raczej ruszeniu przy demontażu i montażu pewnych części) chodziło tydzień...

Opublikowano

Na nowej listwie pojeździłem tydzień czasu bez problemów do czau jak walną 3ci PD. Zakupiłem 4ry nowe PD :kwasny:. W poniedziałek montaż.

Opublikowano

Na nowej listwie pojeździłem tydzień czasu bez problemów do czau jak walną 3ci PD. Zakupiłem 4ry nowe PD :kwasny:. W poniedziałek montaż.

Arek ile dałeś i gdzie ...takie info przyda się innym...z góry dzięki :cool1:

Opublikowano

Arek ile dałeś i gdzie ...takie info przyda się innym...z góry dzięki :cool1:

Adam "jak się bawić to się bawić, drzwy wyje...., nowe wstawić"..........4ry nowe, ale z oznaczeniem "GX", 1600zl :naughty:, o więcej na priva heheh

Opublikowano

kolego Arku ja tez sie dopisuje do pytania gdzie kupiles te PD, bo takze jestem z Wroclawia

Opublikowano

hey. nowe Pd z oznaczeniem "GX" kupiłem przez allegro (odbiór osobisty bo akurat koleś jest z Wrocka). Dziś wymieniłem i zero szarpania. Nie buja na jałowym i to tego jakby się szybciej zbierał. Przy okazji wykonaliśmy hamowanie i wyszło 165KM :naughty: i 355NM.

Opublikowano

no to lekarstwo dobrze wybrałeś, mam nadzieję, że już Ci tak zostanie, napisz ile zapłaciłeś za wtryski....

ale tych koni to masz uuuuuuuuuu, że fabryka taką promocję zrobiła :gwizdanie:, bo to nie od nowych wtrysków chyba, co to za hamownia, jakaś sprawdzona?

Opublikowano

hey. nowe Pd z oznaczeniem "GX" kupiłem przez allegro (odbiór osobisty bo akurat koleś jest z Wrocka). Dziś wymieniłem i zero szarpania. Nie buja na jałowym i to tego jakby się szybciej zbierał. Przy okazji wykonaliśmy hamowanie i wyszło 165KM :naughty: i 355NM.

o widzę Arek że chip zrobiony :naughty: i cieszę się że już wszystko w porządku :good:

Opublikowano

no to lekarstwo dobrze wybrałeś, mam nadzieję, że już Ci tak zostanie, napisz ile zapłaciłeś za wtryski....

ale tych koni to masz uuuuuuuuuu, że fabryka taką promocję zrobiła :gwizdanie:, bo to nie od nowych wtrysków chyba, co to za hamownia, jakaś sprawdzona?

Cena promocyjna 1600zl :naughty:, a co do mocy to nie zasługa fabryki, lecz poprzedniego właściciela :gwizdanie:. Już wcześniejsza diagnoza była, że autko lepiej się zbiera więc zostało wykonane hamowanie u chłopaków z Dynosoftu we Wrocławiu. Polecam!!!

o widzę Arek że chip zrobiony :naughty: i cieszę się że już wszystko w porządku :good:

Adam nie do końca wszystko w porządku..............jeszcze została jedna rzecz do zrobienia, ale to przyszłość.....turbina od BRD :kox: oczywiście też DYNOSFT Wrocław będzie :P. Fachowa obsługa i duża pomoc Patrox-a. Polecam wszystkich

Opublikowano

A czy jest możliwość, że skoro po wymianie listwy elektrycznej jest OK, że np... dostawała się tam woda i powodowała jakieś jaja? Ostatnio bardzo często myję auto na myjkach ciśnieniowych samoobsługowych i z przodu też ostro "chlapię" grill... chociaż po dłuższym zastanowieniu, to nie ma to wielkiego sensu :gwizdanie:

Myślicie, że to może być ta listwa i co mogło powodować jej nagminne uszkodzenie, skoro większość z nas ma z tym problemy ?

myjac w ten sposob ryzykujesz uszkodzenie blaszek skraplacza klimy, duze cisnienie powoduje ich gniecenie.

Opublikowano

myjac w ten sposob ryzykujesz uszkodzenie blaszek skraplacza klimy, duze cisnienie powoduje ich gniecenie.

może również dojść do uszkodzenia grila oraz znaczka :audi: - a to niewybaczlne :kox:

Opublikowano

może również dojść do uszkodzenia grila oraz znaczka :audi: - a to niewybaczlne :kox:

Musashi dobrze pisze... był o tym temat... myjemy pod kątem z góry bo się blaszki wyginają