Opublikowano 22 Lipca 20215 l 15 godzin temu, dzik napisał: to prawda Tomeczku. Mega dobra alternatywa na dobry produkt w dobrej cenie. Pozdrówki! Tego meguina będziecie wprowadzać do siebie, że robisz rozeznanie czy jest dobry? Pozdrawiam.
Opublikowano 22 Lipca 20215 l 2 minuty temu, Hubcio099 napisał: Tego meguina będziecie wprowadzać do siebie, że robisz rozeznanie czy jest dobry? Pozdrawiam. pilotażowo mam już go w ofercie
Opublikowano 22 Lipca 20215 l 5 minut temu, Dev napisał: ja bym dał 10w60 A może 10w50 z millersa? Taki złoty środek
Opublikowano 23 Lipca 20215 l To ja się pytam po co ? . Może po to by lepsze smarowanie miał ? Ale widzę nikt nie potrafi normalnie wytłumaczyć czy tak czy nie tylko po co ?
Opublikowano 23 Lipca 20215 l 51 minut temu, Kamyk0408 napisał: To ja się pytam po co ? . Może po to by lepsze smarowanie miał ? Ale widzę nikt nie potrafi normalnie wytłumaczyć czy tak czy nie tylko po co ? 5w40.., 5w50 to musiałbyś mieć bardzo mocno pomodzone auto żeby był sens..
Opublikowano 23 Lipca 20215 l 57 minut temu, Kamyk0408 napisał: Może po to by lepsze smarowanie miał ? 5W50 po uzyskaniu temperatury roboczej silnika będzie miał stabilniejszą warstwę smarującą.
Opublikowano 23 Lipca 20215 l 1 minutę temu, KINIAM napisał: 5W50 po uzyskaniu temperatury roboczej silnika będzie miał stabilniejszą warstwę smarującą. ale 1.8t to nie vq35de z nissana 350z
Opublikowano 23 Lipca 20215 l W dniu 21.07.2021 o 10:45, dzik napisał: Panowie kto stosował ? jakie doświadczenia ? Marcin w jakiej cenie jest u Ciebie ta oliwka ? Pytam, bo Ravenol VST który stosuję już.. 2,5 roku, zaczął nieprzyzwoicie drożeć Tylko wyglądam promocji 4L+1L gratis
Opublikowano 23 Lipca 20215 l Olej Meguin stosuje od kilku lat o ile trafię w dobrej cenie, w ubiegłym roku 20-25 ojro za 5 litrów 5W40. Silniki mają się dobrze ale ja nie trzymam się konkretnej firmy blendujące oleje. Liqui Moly jak również ich Formula Super ceny coraz wyższe. Edytowane 23 Lipca 20215 l przez KINIAM
Opublikowano 24 Lipca 20215 l Nie myślcie że jestem jakiś pierd#lniety,ale wg normy VW nie typu longsrajf wyskoczył mi olej m.in 10w60 z Shell helix racing. Taki też zalałem wraz ze zmianą filtra od mannfilter i jestem na prawdę zaskoczony jak ten olej zachowuje swe właściwości. Zrobiłem na nim już 4 tyś. Cena do jakości na prawdę na plus,bo 4 l wyniosły mnie 100 zł. Niezdecydowanym polecam poczytać o tym oleju. I nie sugerujcie się tym 10,bo olej to pełny syntetyk. Jednostka 1.8 t bex
Opublikowano 24 Lipca 20215 l 2 godziny temu, XsioR napisał: Nie myślcie że jestem jakiś pierd#lniety,ale wg normy VW nie typu longsrajf wyskoczył mi olej m.in 10w60 z Shell helix racing. Taki też zalałem wraz ze zmianą filtra od mannfilter i jestem na prawdę zaskoczony jak ten olej zachowuje swe właściwości. Zrobiłem na nim już 4 tyś. Cena do jakości na prawdę na plus,bo 4 l wyniosły mnie 100 zł. Niezdecydowanym polecam poczytać o tym oleju. I nie sugerujcie się tym 10,bo olej to pełny syntetyk. Jednostka 1.8 t bex Musisz tylko pamiętać że zimą ten olej jest jak smoła a nie jest to dobre dla silnika w momencie rozruchu
Opublikowano 24 Lipca 20215 l 19 godzin temu, XsioR napisał: ... wg normy VW ... wyskoczył mi olej m.in 10w60 z Shell helix racing. Tak z ciekawości olej 10W60 Shell jaką specyfikację VW spełnia lub gdzie to jest zapisane ?. Jedyne co znalazłem to API, ACEA i Ferrari.
Opublikowano 25 Lipca 20215 l 6 godzin temu, KINIAM napisał: Tak z ciekawości olej 10W60 Shell jaką specyfikację VW spełnia lub gdzie to jest zapisane ?. Jedyne co znalazłem to API, ACEA i Ferrari. Jak wrócę do chaty z nad morza to ci wyślę na jakiej podstawie mi to wyskoczyło
Opublikowano 25 Lipca 20215 l 23 godziny temu, Dev napisał: Musisz tylko pamiętać że zimą ten olej jest jak smoła a nie jest to dobre dla silnika w momencie rozruchu Mówisz,że będzie rzeźnia? Do poprzedniego silnika lałem znowuż 5w50 LM...to zamiast sobie poprawić ochrone i "niby" lepszą efektywność smarowania w sezonie zimowym mógłbym poczuć się delikatnie zniesmaczony?
Opublikowano 25 Lipca 20215 l 4 godziny temu, XsioR napisał: Do poprzedniego silnika lałem znowuż 5w50 LM... W wielu silnikach jeździłem na 5/10W50 ale 10W60 ma prawie 50% wyższą lepkość podczas rozruchu i raczej przy silnikach, gdzie nie jest dedykowany wymagałby taki olej dodatkowych pakietów na tarcie/zimny rozruch.
Opublikowano 26 Lipca 20215 l W dniu 23.07.2021 o 12:38, cabanmat napisał: Marcin w jakiej cenie jest u Ciebie ta oliwka ? Pytam, bo Ravenol VST który stosuję już.. 2,5 roku, zaczął nieprzyzwoicie drożeć Tylko wyglądam promocji 4L+1L gratis 159zł meguin promocji na vst z tego co wiem od opiekuna więcej nie będzie ale kto wie jak słupki sprzedaży spadną.