Kamyk Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 nie będzie jak będziesz stosować odmrażacz mazanie szyby przy mrozie to niestety główna przyczyna porysowanych szyb warto o tym pamiętać
razorsl Opublikowano 16 Marca 2015 Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Nie kupujcie zadnego nordglassa. Gorszego shitu nie ma na rynku, te szyby sa tak miekkie i podatne na zarysowania jak malo, ktore. Totalny chlam. Wiem bo sam mam szybe czolowa nordglassu i jest cala porysowana a nie uzywam skrobaczki do szyb tylko odmrazacza. Ta szyba jest tak delikatna ze byle odrobina piasku i kurzu ja rysuje. Edytowane 16 Marca 2015 przez razorsl
Kamyk Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 przednia to może wycieraczki? często wymieniasz pióra?
pikaczu2000 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 U mnie podobnie jak było u kolegi Marynarza szyba ma zbyt wąska ramke okalająca i widać prześwit między szybą i deską rozdzielczą. Udało sie komuś zamaskować to w rozsądny sposób? Jakaś czarna uszczelka o profilu klina ?
wrclaguna Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Z tego co kojarze to sa jakies podkładki
dobry1 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Miałem również pecha powrót z urlopu szyba czołowa do wymiany kupiłem od tego sprzedawcy http://allegro.pl/szyba-przednia-audi-a4-8k-nowa-szyba-08-12r-i5617991817.html Ori nówka czy jest sens szukać używek zamienników ???
wesz82 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Powiem Wam minął rok,zima za nami i było oki az pewnego razu nie przetarłem wycieraczkami no których był delikatny kamyczek i mam teraz ryskę w pięknym łuku :facepalm: Nie wiem dlaczego producenci zrobili to tak ze pióro robi jeden obrót a dopiero potem leci płyn :kwasny: Takze albo miałem pecha albo ona jest faktycznie miekka. Chyba podjade niech mi to spolerują bo razi w oczy jak szyba czysta.
Johny85 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 ja po serwisie mam piekna 5 cm sznite niewiadomego pochodzenia, poczatkowo myslałem, ze to pekniecie...., gdybym tylko od razu zobaczył to bym i nie darował ... ciekawe czy da sie takie cos spo,erowac ?
Cube_dmx Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Ja zamontowałem sekurita z logiem audi fioletowa z pasem przeciwsłonecznym. Baja.
Rabbi Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Ja zamontowałem sekurita z logiem audi fioletowa z pasem przeciwsłonecznym. Baja. jaki koszt takiej sztuki?
Tom@sz80 Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Pilkington robi szyby dla Toyoty. Do tego ubezpieczenie i jak się porysuję zawsze może kamień uszkodzić.
diesel_power Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) Ja mam NordGlass z 2013 roku, kupowałem nową w Laser Auto-Szyby Siedlce. Nie wiem czemu tak narzekacie bo wg. mnie szyba bardzo dobra, przejechałem z nią ponad 40 tyś, km i wygląda bardzo dobrze, nie jest porysowana, nawet w nocy przy światłach z przeciwka nie widać specjalnie rys. Raz strzelił mi kamyk z ciężarówki, było słychać naprawdę głośno w samochodzie, myślałem że już po szybie a tu o dziwo tylko maleńka obitka, długo musiałem jej szukać. Wydaje mi się, że szybkie rysowanie szyby wynika ze słabych piór wycieraczek i tarcia wycieraczkami na sucho, bez płynu. Edytowane 19 Września 2015 przez diesel_power
lcu Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Jest jakaś różnica pomiędzy zmienikiem a oryginałem chodzi mi o wyciszenie w aucie ktoś to sprawdził na własnej skórze?
dobry1 Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Jest jakaś różnica pomiędzy zmienikiem a oryginałem chodzi mi o wyciszenie w aucie ktoś to sprawdził na własnej skórze? Szyby ori. i zamienniki można kupić Acoustic(kupiłem taka ori OOOO ) jest idealnym połączeniem doskonałych właściwości akustycznych ze wszystkimi korzyściami wynikającymi z zastosowania szkła laminowanego bezpiecznego. W wyniku zastosowania specjalnej folii PVB uzyskano ulepszony produkt, który charakteryzuje się wyraźnym wzrostem ochrony przed hałasem, szczególnie widocznym w szybach zespolonych. Mam wrażenie że lepiej słychać Bang &olufsen.
simplus Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Jest jakaś różnica pomiędzy zmienikiem a oryginałem chodzi mi o wyciszenie w aucie ktoś to sprawdził na własnej skórze? Szyby ori. i zamienniki można kupić Acoustic(kupiłem taka ori OOOO ) jest idealnym połączeniem doskonałych właściwości akustycznych ze wszystkimi korzyściami wynikającymi z zastosowania szkła laminowanego bezpiecznego. W wyniku zastosowania specjalnej folii PVB uzyskano ulepszony produkt, który charakteryzuje się wyraźnym wzrostem ochrony przed hałasem, szczególnie widocznym w szybach zespolonych. Mam wrażenie że lepiej słychać Bang &olufsen. Paweł ale Acoustic to jest marka czy typ szyby określonego producenta? Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz. W Oplu Vectrze miałem szybę która odbijała promienie słoneczne i była koloru fioletowego (w sensie odbicie nie prześwit). Czy w A4 też tak jest, że można taką zakupić? Czy w oryginale też z fabryki wyjeżdżają w dwóch rodzajach szyb? Edytowane 15 Lutego 2016 przez simplus
wrclaguna Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Acoustic to jest TYP szyby pod BANG OLUFSEN w B8 były tylko tzw. zielone szyby
simplus Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 to jest TYP szyby pod BANG OLUFSEN w B8 były tylko tzw. zielone szyby Dziękuję za informację A ma może ktoś rozpiskę numerów szyb. Bo JA w ETce nie mogę się wyznać która to która, bo tam wszystkie są "szyba czołowa (warstwowa) z ciemnym paskiem i okienkiem dla numeru nadwozia. I jeszcze jedno czy szyby przedlift i polift czymś się różniły ?
dobry1 Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 to jest TYP szyby pod BANG OLUFSEN w B8 były tylko tzw. zielone szyby Dziękuję za informację A ma może ktoś rozpiskę numerów szyb. Bo JA w ETce nie mogę się wyznać która to która, bo tam wszystkie są "szyba czołowa (warstwowa) z ciemnym paskiem i okienkiem dla numeru nadwozia. I jeszcze jedno czy szyby przedlift i polift czymś się różniły ? Tak jest różnica, jest inny uchwyt pod sensor ale można kupić szybe ori.np. data produkcji 2015 ale ze starym uchwytem .Nawet wkleiłem link do aukcji zerknij wyżej.
Rekomendowane odpowiedzi