fiodor Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Sprawa wyglada tak. Kiedy chamuje slysze pojedyncze stukniecie ( takie puk ) kiedy ruszam z miejsca znowu slysze to samo pokniecie,za kazdym razem. Strasznie mnie to wpienia,dodam ze mam nowe wszystkie 8 wachaczy,2 laczniki stabilizatora, 2 drazki kierownicze,2 koncowki drozka. A wiec co to moze byc? Wielkie dzieki za wskazowki.
zdeniu Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 trudno wróżyć z fusów ale może np. luźne klocki hamulcowe w zacisku
fiodor Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 podczas hamowania klocki nie sa luzne,wiec nie moga stukac.
zdeniu Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 ale zanim zaczynasz hamować musisz wcisnąć pedał hamulca i w tym momencie często w wielu autach słychać stukniecie/puknięcie ale jak już pisałem trudno wróżyć z fusów
adadur Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Też obstawiam jakiś luźny element nie koniecznie związany z wymienianą wahaczy - błaha sprawa ale może ktoś zostawił klucz lub śrubokręt na podszybiu.
kepasa Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Też obstawiam jakiś luźny element nie koniecznie związany z wymienianą wahaczy - błaha sprawa ale może ktoś zostawił klucz lub śrubokręt na podszybiu. dobre.... mam to u siebie też... nie umiałem tego pokazać nikomu bo raz było, a raz nie... jak naciśniesz hampel i i ruszysz naraz to wtedy to stuka najbardziej... mam całą zawiechę nową, stawiam na gumki pod łącznikami stabilizatora... bo tylko tego nie wymieniłem... łączniki mam nowe, ale podobno dobrze gumeczki jest wymienić....
wesz82 Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 przyczyn może być parę; -luz na tarczy hamulcowej -luz na klockach -luz na wahaczu ogólnie w zawiasie -zjechana guma od ławy -nawet łożysko może tak się objawiać. Dodam ze dziewczyna ma ibiizkę gdzie jest inny rodzaj zawiasu i tez tak stuka tzn podczas ruszania i hamowania ale tylko tego gwałtownego. Obstawiam że jest to coś z hamulcami bo zawias był sprawdzany.
fiodor Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 U mnie nie stuka przy gwaltownym ruszaniu czy hamowaniu,tylko za kazdym razem przy normalnym ruszaniu i hamowaniu.Tez tak mysle ze to jakias pier**la,ale strasznie mnie to wpienia.
hafas Opublikowano 19 Września 2008 Opublikowano 19 Września 2008 czesc wszystkim... mam (tak mysle ) podobny problem z pukaniem - odczuwam je wyraznie w podczas ruszania i hamowania ale nie za kazdym razem:( takze ciezko komukolwiek to pokazac.... pukanie wyraznie czuje trzymajac reke na podlokietniku...caly uklad wydechowy zostal sprawdzony ...mechanik nie wie co to moze byc... moze przychodzi Wam cos do glowy? moze cos w katalizatorze lata? filtr czasteczek stalych ??? sam nie wiem... pozdrawiam
pwrlax Opublikowano 19 Września 2008 Opublikowano 19 Września 2008 Sprawa wyglada tak. Kiedy chamuje slysze pojedyncze stukniecie ( takie puk ) kiedy ruszam z miejsca znowu slysze to samo pokniecie,za kazdym razem. Strasznie mnie to wpienia,dodam ze mam nowe wszystkie 8 wachaczy,2 laczniki stabilizatora, 2 drazki kierownicze,2 koncowki drozka. A wiec co to moze byc? Wielkie dzieki za wskazowki. Ja też się dopinam do tematu. U mnie stuki są głoche i trochę podobne do butelki latającej po samochodzie. Sprawdzałem zawieszenie na stacji i mechanik stwierdił z prawej strony na dolnym wagaczu troszkę większy luz jak na pozostałych.
Santa Cruz Opublikowano 21 Września 2008 Opublikowano 21 Września 2008 Proponuję sprawdzić luz między śrubą a tulejką w którą wchodzi śruba w górnym wahaczu oraz luz na otworze w nadwoziu przez który ona przechodzi.
adadur Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 tyle ludzi ma takie problemy i nikt nie namierzył tego źródła hałasu?
kepasa Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 tyle ludzi ma takie problemy i nikt nie namierzył tego źródła hałasu? dokładnie i tylu mechaników
bronek11 Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 jakby byl to kon to kazal bym ci go zastrzelic
kepasa Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Proponuję sprawdzić luz między śrubą a tulejką w którą wchodzi śruba w górnym wahaczu oraz luz na otworze w nadwoziu przez który ona przechodzi. A u Ciebie tak było ? jakby byl to kon to kazal bym ci go zastrzelic
Reggi Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 tyle ludzi ma takie problemy i nikt nie namierzył tego źródła hałasu? Ja miałem podobny problem ..wahacz był wymieniony a mimo to zaczeło stukać .. i okazało sie że to poduszka silnika z prawej strony Kolega Tosik miał podobny problem ...i tez skończyło sie na poduszcze Także polecałbym sprawdzić tą część
kepasa Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Coś w tym może być bo przy 180 cos mi silnik częsie całą budą [br]Dopisany: 30 Wrzesień 2008, 13:10_________________________________________________Zamówiłem poduszkę ,meches mówił że jest juz na wykończeniu może to TO
fiodor Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Opublikowano 1 Listopada 2008 Oki.Dzieki za wskazówki,sprawdze te poduszki.Może coś w tym jest bo na wolnych obrotach czuć lekkie drgania na kirownicy,lewarku itp.
boberek Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 no ja tez mam cos takiego ruszam i jest tyyk ale jakos sie przyzwyczaiłem ale nie zawsze to jest
a4-elektro Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 U mnie też pojawia się pojedyńcze stuknięcie w czasie przyspieszania, a później w czasie hamowania. Z początku myślałem że coś w bagażniku się turla, ale to jednak nie to. Auto jest świeżo po przeglądzie. Diagnosta nie ma zastrzeżeń do zawieszenia. Co to może być ? [br]Dopisany: 14 Listopad 2010, 16:56_________________________________________________ Sprawa wyglada tak. Kiedy chamuje slysze pojedyncze stukniecie ( takie puk ) kiedy ruszam z miejsca znowu slysze to samo pokniecie,za kazdym razem. Strasznie mnie to wpienia,dodam ze mam nowe wszystkie 8 wahaczy,2 laczniki stabilizatora, 2 drazki kierownicze,2 koncowki drozka. A wiec co to moze byc? Wielkie dzieki za wskazowki. U mnie był identyczny objaw. Przyczyną okazało się niedokręcone przednie koło.
Rekomendowane odpowiedzi