guerrero Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Witam, pękła mi przednia sprężyna w zawieszeniu 1BV czy po wymianie na nowe sprężyny auto pójdzie trochę do góry? Trochę się tego obawiam, miał ktoś taka sytuacje? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
D4NTE Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Dnia 25.03.2017 o 09:39, guerrero napisał: Witam, pękła mi przednia sprężyna w zawieszeniu 1BV czy po wymianie na nowe sprężyny auto pójdzie trochę do góry? Trochę się tego obawiam, miał ktoś taka sytuacje? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Może być różnica gdyż nowa sprężyna jest nie ugnieciona/wybita a stara swoje ma na karku
TomekOstrzeszów Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Panowie,potrzebuję pomocy !!! Sprowadziłem A4 B8 polift Sline z 2014 roku i zawieszenie mam 1BE,koła 18 z gumą 245/40R18, muszę zmienić zawieszenie na komfort,bo żona nie chce jeździć na tym zawieszeniu. Wystarczy jak założę sprężyny i amory normalne,czy coś jeszcze jest innego niż w 1BA (takie mam teraz w 2012 roku i kobita zaraz wyczuła różnicę i jest dym:)? i pytanie,czy ori,czy np. Bilstein amory przód tył i sprężyna Sachs też będzie ok?
black4 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Witaj! Kolego Tomek, najpierw sugeruję sprawdzić czy zawieszenie w aucie nie było zmieniane na jakieś "tuningowe". Fakt 1BE jest obniżone 20 mm od 1BA ale ma dosyć komfortowe amortyzatory. Proponuję też sprawdzić ciśnienie w oponach. Może być sporo za wysokie. Może się okazać, że to nie samo zawieszenie jest powodem wrażenia "sztywności". Pozdrawiam!
TomekOstrzeszów Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 25 minut temu, black4 napisał: Witaj! Kolego Tomek, najpierw sugeruję sprawdzić czy zawieszenie w aucie nie było zmieniane na jakieś "tuningowe". Fakt 1BE jest obniżone 20 mm od 1BA ale ma dosyć komfortowe amortyzatory. Proponuję też sprawdzić ciśnienie w oponach. Może być sporo za wysokie. Może się okazać, że to nie samo zawieszenie jest powodem wrażenia "sztywności". Pozdrawiam! Auto kupiłem bezpośrednio z Audi i tam też mi powiedzieli,że zawieszenie jest sportowe,zmian raczej nie było,ale pójdę jeszcze w kierunku ciśnienia w oponach,bo zakładali przy mnie nowe gumy ,ale nie pytałem jakie ciśnienie nabili. Druga sprawa to koła 18 cali,w PL drogi pozostawiają wiele do życzenia,dziś powalczę z tematem,mam jeszcze 16 koła,zamontuję i sprawdzę jaki efekt
black4 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Witaj, Tak w pierwszej kolejności sprawdź ciśnienie. Na 18" i 1BE w B8 powinno być jeszcze całkiem wygodnie. Jeśli nie będzie ok wrzuć 16", wtedy już Żona na bank będzie zadowolona ;D Pozdrawiam
TomekOstrzeszów Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Jak na razie po ustawieniu 2,5 atmosfery w kołach jest nie co lepiej,na naklejce w drzwiach podają nawet 2,9 to ja nie wiem jak można tak jechać,druga sprawa wydaje mi się,że opony też się trochę ułożą po 2-3 tyś.kmWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
zamek1200 Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) Cisnienie nabij takie jak jest na wlepce dla danego rozmiaru ogumienia. Ja mam to co Ty tylko ze 1bv czyli twarde fabrycznie. Kola mam 18'. przesiadlem sie z B6 na miekkim zawieszeniu i kola 16' - na poczatku bylo twardo ale szybko sie przyzwyczailem. Teraz nie zamienie tego zawieszenia na nic innego. Jest swietne. Auto jedzie jak przyklejone. Niestety wiekszosc kobiet tego nie doceni ani nie zrozumie i nie mozemy miec im tego za zle 2.5 bara to nadal za duzo dla tego rozmiaru opony. U mnie na wlepce jest chyba 2.3 przod i 2.2 tyl. Ja smigam na 2.3/2.3 (tylne opony mam XL) ewentualnie 2.4/2.4 ale jak masz za twardo to sprobuj cisnienie zgodne z wlepka. to 2.9 to masz dla auta obciazonego np kpl pasazerow i pelny bagaznik. Dokladnie i powoli przestudiuj wlepke to zobaczysz ktore jest dla auta "normalnego" a ktore dla obciazonego o matko troche kotlet wyszedl jak tam sie sprawa potoczyla? zona sie przyzwyczaila czy awantura? Edytowane 17 Lipca 2017 przez zamek1200
dzik Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 Tomek jeśli żona nadal robi problemy kup jej fiata uno. Kurcze co to się narobilo żeby tak marudzić latając taką furmanką.
TomekOstrzeszów Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 Jest spoko,po ustawieniu ciśnienia w kołach i ponownym wyważeniu jest superWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
luc Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Panowie nie chce zakładać osobne tematu dlatego zapytam tutaj. a4 b8 zewnetrzny sline tylko fela i zawias - jak Was czytam to 1BE to niby sportowe i właśnie takie mam (myślałem, że sline, więc już nie wiem o co b). Zawieszka 240k nie ma żadnych metalicznych odgłosów, jest w maire ok tylko przy różnych temperaturach (zima/lato) są różne dźwięki... Chciałbym kilka rzeczy wymienić i teraz pytanko: które elementy w zawieszeniu są takie same, a które inne prócz sprężyn i amorów?
Osta Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) 1BA - komfortowe 1BE - sportowe, -20mm 1BV - sline, -20mm + dodatkowo usztywnione Edytowane 29 Lipca 2017 przez Osta
LukiKRK Opublikowano 30 Lipca 2017 Opublikowano 30 Lipca 2017 Dokładnie w konfiguratorze jest:1BE sportowe komfortowe 1BV sportoweBiorąc pakiety S-Line można wybierać między tymi dwoma. Oba jak koledzy pisali -20mm różnicy od 1BA.Wysłane z mojego Galaxy S8 przy użyciu Tapatalka
numi19 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Witam Czytając wątki mam pytanie Mam u siebie zawieszenie 1BV chce zmienic na 1BE bo, żonie za sztywno:) rozumiem ze musiałbymn wymienić tylko amortyzatory??? Móglby ktoś mi doradzić badz podać nr amorków na które zamienic???
numi19 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Witam Czytając wątki mam pytanie Mam u siebie zawieszenie 1BV chce zmienic na 1BE bo, żonie za sztywno:) rozumiem ze musiałbymn wymienić tylko amortyzatory??? Móglby ktoś mi doradzić badz podać nr amorków na które zamienic??? Nikt nie doradzi???[emoji33]Wystarczy ze zakupie 4 amorki z be i to wystarczy aby było bardziej komfortowo??Dałby ktoś radę podać jak znalesc takie amorki, jakie maja oznaczenia???Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pooomen Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 W dniu 6.09.2017 o 21:06, numi19 napisał: Nikt nie doradzi??? Wystarczy ze zakupie 4 amorki z be i to wystarczy aby było bardziej komfortowo?? Dałby ktoś radę podać jak znalesc takie amorki, jakie maja oznaczenia??? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A nie chcesz calego zawieszenia 1ba? Chetnie kupie 1be 1bv. Mam tez same amorki 1ba. 507440485
numi19 Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 A nie chcesz calego zawieszenia 1ba? Chetnie kupie 1be 1bv. Mam tez same amorki 1ba. 507440485Chętnie kupie amorki od 1beBA za wysoko stoi[emoji12]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pooomen Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 A co maja amorki do tego jak wysoko stoi? 1
numi19 Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 A co maja amorki do tego jak wysoko stoi?Nie da się włożyć amorkow od 1ba do zawieszenie od eski, poszukuje 1beWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pooomen Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 A dlaczego sie nie da? Ja wczoraj zalozylem
Rekomendowane odpowiedzi