Dev Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 a teraz uważaj, będą Cie mamic, dołożą Ci może 20% proponowanej kwoty. jakiś czas temu wymieniałem gosciowi sprzegło w lagunie II który oddał auto do elektryka człowiek pojechał na jazde próbną, nie domknął maski i.... reszte juz wiecie elektryk napisał oswiadczenie i wziął całą winę na siebie, zajął sie praktycznie wszystkim co było potrzebne do likwidacji szkody lista szkód była dosyc długa: maska, szyba, dach, wyrwane mocowania z podszybia, podszybie i jeszcze kilka innych rzeczy wycena z serwisu 8600 (wartosc auta 11000) a ubezpieczyciel zaproponował 2800 koles był sklonny wziąśc 5000zł, stwierdził że wiecej to nawet nie wypadało by brac bo dłuzszej walce z łachą dali 3500, koles sie wqqqwił i pojechał z tematem do sądu nie chcieli dać 5000 a skończyli z 13400zł na liczniku co za pyeby
Robero321 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Dev gadałem z ludzmi z ubezpieczeń mają to wkalkulowane bo na kilkadziesiąt osób pojdzie do sądu tylko jedna Lukasz jaki niezalezny ? płacą mu żeby cie wydy**ł na kasę to jaki on niezalezny ??? Wyceniaj to w aso jak nie bedzie Ci odpowiadała kwota Edytowane 25 Września 2014 przez Robero321
Lukasz_mk2 Opublikowano 25 Września 2014 Autor Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) jak dostane od nich kosztorys to pójdę z nim do ASO, żeby przygotowali taki sam kosztorys, ale na kwotach zgodnych z ich cennikiem A tak w ogóle to już przygotowałem się mentalnie na złożenie sprawy do sądu Edytowane 25 Września 2014 przez Lukasz_mk2
xree Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Może będę dociekliwy Ale co dokładnie stało się z wałkiem ?
Lukasz_mk2 Opublikowano 26 Września 2014 Autor Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) Może będę dociekliwy Ale co dokładnie stało się z wałkiem ? wałek zatarł się i rozleciał na dwie części Edytowane 26 Września 2014 przez Lukasz_mk2
mravel Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) jak dostane od nich kosztorys to pójdę z nim do ASO, żeby przygotowali taki sam kosztorys, ale na kwotach zgodnych z ich cennikiem A tak w ogóle to już przygotowałem się mentalnie na złożenie sprawy do sądu Dev Ci dobrze doradził. Podstawa to opinia rzeczoznawcy i dokładne wyliczenie szkód. Tylko szkoda bedzie wtedy do udowodnienia na podstawie tych wywodow, gdy zaplacisz za naprawe auta. Jezeli auto nadal lezy rozgrzebane to szkoda jest pojeciem bardzo plynnym, bo uwidacznia sie tylko tym, że z auta nie możesz korzystać, a nie tym ile będzie kosztowała Cię naprawa pojazdu To jeden z debilizmów naszego systemu prawnego Edytowane 7 Października 2014 przez mravel
Dikson Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Aby pójść do sądu z nakazem zapłaty trzeba wyslac jedno wezwanie do zapłaty czy konieczne sa dwa?
Robero321 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Zazwyczaj dwa. Ja oddałem do sądu po pierwszym bo nie odpowiedzieli olali to totalnie więc po 3 tygodniach pozew był gotowy i leżał w sądzie.
Robero321 Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Tomek cały czas trwa byly już 3 sprawy teraz czekam na rzeczoznawce sądowego 5 miesiąc na niego czekam a sprawa leży w sądzie drugi rok. Niewiem czy pamiętasz pokazywałem Ci fotki ze szkody na warsztacie
Rekomendowane odpowiedzi