Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

4x4 - opóznienie napędu tylnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki koledzy napewno mi to dużo pomoże

Opublikowano
  • Autor

Dawno zdjeli B5 Battalion?

Edytowane przez Shiftback

Opublikowano

zaloze sie ze nawet pelna regeneracja skrzyni nie obejmie wymiany podkladek/slimakow w torsenie

z torsenem zglosilbym sie do firmy ktora ogarnai napedy do terenowek czy ruskich ciezarowek - sam mechanizm nie jest niczym nadzwyczajnym, ogarniety fachman bedzie wiedzial co z tym zrobic aby luzu nie bylo

Opublikowano
  • Autor

Skoro jest tak bardzo schowany torsen czemu nie zrobić poprawy wraz ze skrzynią...

Opublikowano
  • Autor

Torsen... z niemieckiego Mitteldifferenzial ew Verteilergetriebe

Występuję jako część kosztująca ok 4tyś zł.

Lepszą kwestią jest zmiana skrzyni na "młodszą" lub młodą w dodadtku po regeneracji, gdzie cały nasz mechanizm jest zawarty w tejże skrzyni.

Polecam kupić skrzynie z dobrym TroSenem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam, mam podobny problem z tym opudznieniem i z takim szarbaniem jak podczas jazdy wcisne spreglo i szybko puszcze , usunoł ktos taka usterke?

Opublikowano
  • Autor

witam, mam podobny problem z tym opudznieniem i z takim szarbaniem jak podczas jazdy wcisne spreglo i szybko puszcze , usunoł ktos taka usterke?

mój reaguje tak na dodanie, ujęcie gazu. to mechanizm, można goo szczędzać na równomiernym, nie agresywnym stylu jazdy

Opublikowano

i tyle, mozna z tym jezdzic

Opublikowano
  • Autor

Od AWXa

pasuje P&P

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Ja tez mam objaw walenia z tylu po odjeciu gazu lub przyspieszaniu. Ponoc do wymiany lapa guma numer 8a0599133b. Zakupilem i Jutro zamierzam sie tym zajac. Powiedzcie prosze czy to skomplikowana operacja bo jeszcze nie zagladalem pod spod. Moze ma ktos jakis schemat co i jak pokolei? Z gory dzieki. Pozdrow

Opublikowano

odkrecasz, wyjmujesz, przykrecasz w odwrotnej kolejnosci

Opublikowano

No i za***iście :D

Opublikowano
  • Autor

Witam. Ja tez mam objaw walenia z tylu po odjeciu gazu lub przyspieszaniu. Ponoc do wymiany lapa guma numer 8a0599133b. Zakupilem i Jutro zamierzam sie tym zajac. Powiedzcie prosze czy to skomplikowana operacja bo jeszcze nie zagladalem pod spod. Moze ma ktos jakis schemat co i jak pokolei? Z gory dzieki. Pozdrow

nie polecam. Wymienić możesz zawsze zdrowe części obfitują w sprawne działanie, jednak ten stuk nauczył mnie tak bardzo słuchania i delikatnego wysprzęglenia, że jest to wewnntrzny mechanizm, lekko wyrobiony, i nie skończy się tu na elementach zawieszenia..... dyfer wymieniałem... kilka postów wyżej masz parę słów o Torsenie... zintegrowany ze skrzynią napędu Quattro, koszty...

mogą być różnice na kołach zębatych, w tzw "lewo" i "prawo"... ostatnio 2 razy pocisnąłem po deszczu bokiem, wszystko się zazębia... szanuj umiejętnym doprowadzeniem wysprzęglenia na tylną oś. pozdróweczk ;)-_-

odkrecasz, wyjmujesz, przykrecasz w odwrotnej kolejnosci

stawiam skrzynie browaru, ze problem nie zniknie... :wink::wink::wink:

Opublikowano

ja tez ale jak chce to niech wymienia

Opublikowano

Wymienic ponoc warto bo nic gumy nie zostalo. Po zakupie jak mechanik ogladal to wyjeli jakies popodkladane gumki z byle czego. Takze jade sie pobarowac i oby ta skrzynie ja stawial ;)

Opublikowano

Ostatnio wymieniałem poduszkę pod skrzynią, bo guma też była naderwana.Trochę stukanie się zmniejszyło.

Sprawdzałem na kanale, auto na hamulcu i próba ruszania przód tył.Skrzynia sporo się unosiła do góry

Opublikowano
  • Autor

Ostatnio wymieniałem poduszkę pod skrzynią, bo guma też była naderwana.Trochę stukanie się zmniejszyło.

Sprawdzałem na kanale, auto na hamulcu i próba ruszania przód tył.Skrzynia sporo się unosiła do góry

dobry experyment do powtórzenia...

ale unieść skrzynie obciażeniem silnika? uniesienie oscyluje dla niektórych w milimetrach ew. w centymetrach...Obciążenie motoru podnosi elamenty na łapach czy trzymakach? czy jak?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy ktoś z Was kasował luz na torsenie i w dyfrze poprzez wymiane podkładek i mógłby podać dokładne wymiary jakie powinny być??

Opublikowano
9 godzin temu, kamiquattro napisał:

Czy ktoś z Was kasował luz na torsenie i w dyfrze poprzez wymiane podkładek i mógłby podać dokładne wymiary jakie powinny być??

To nic nie da bo luz jest na zębach