sasna Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 witam po wymianie filtra paliwa słychać wycie pompy zbieg okoliczności ? czas na nową ?
quadral20004 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 a filtr z jakiej półki?
jacek70 Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 A nie pomyliłeś czasem kierunków przy zakładaniu?
sasna Opublikowano 13 Października 2014 Autor Opublikowano 13 Października 2014 mechanik to robił ale czasami jest cisza.
quadral20004 Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 filtron ja bym tego nie zakładał
sasna Opublikowano 13 Października 2014 Autor Opublikowano 13 Października 2014 filtron ja bym tego nie zakładał czyli jaki założyć? mann-a?zmieni to coś?
kawowy19 Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 poczytaj na forum o buczeniu pompy paliwa
quadral20004 Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 poczytaj na forum o buczeniu pompy paliwa:) ale co pompka jak po wymienia filtra sie zaczelo. filtry oleju filtrona tak filtruja ,ze az kontrolka cisnienia oleju sie zapala.taki duzy opor stawiaja. wymien na mannowski
Rabbi Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) nie ma znaczenia czy wymieni na manna czy filtrona,na nowym filtrze będzie już buczeć.przerabiałem to zauważyłem że im mniej benzyny w baku tym bardziej buczy Edytowane 15 Października 2014 przez Rabbi
sasna Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 nie ma znaczenia czy wymieni na manna czy filtrona,na nowym filtrze będzie już buczeć.przerabiałem to zauważyłem że im mniej benzyny w baku tym bardziej buczy ja mam cały czas połowę zbiornika
Rabbi Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 nie ma znaczenia czy wymieni na manna czy filtrona,na nowym filtrze będzie już buczeć.przerabiałem to zauważyłem że im mniej benzyny w baku tym bardziej buczy ja mam cały czas połowę zbiornika też się staram aby była połowa albo więcej ale różnie to bywa. czasem jak auto pochylone bokiem też zabuczy
sasna Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Opublikowano 4 Listopada 2014 czy warto zakupic uzywana pompe oryginalną czy jakis zamiennik ? I jaki jest numer pompy?
Tabasko Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 u mnie początek końca pompy objawił się właśnie sporadycznym buczeniem, ori to koszt koło 800 zł plus minus nie pamiętam dokładnie, akurat do AVJ (B6)samej pompy nie dało się dokupić nawet w aso tylko była zintegrowana z inną częścią. Za zamiennik zapłaciłem 250 zł i było wszystko cacy poza głośniejszą pracą. i nie słuchaj tych co pisza że filtron to d*pa.
quadral20004 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) u mnie początek końca pompy objawił się właśnie sporadycznym buczeniem, ori to koszt koło 800 zł plus minus nie pamiętam dokładnie, akurat do AVJ (B6)samej pompy nie dało się dokupić nawet w aso tylko była zintegrowana z inną częścią. Za zamiennik zapłaciłem 250 zł i było wszystko cacy poza głośniejszą pracą. i nie słuchaj tych co pisza że filtron to d*pa. kolego nie slucham opini na forum. kupuje filtry w jednej z najwiekszej hurtowni w polsce. sprzedawca powiedzial mi jasno "filtron jest slabej jakosci.jego konstrukcja i dobor materialow" .owszem filtr kabinowy moze byc filtrona,zaden inny.ale decyzja nalezy do nas kazdego z osobna. najwyzej przyjdzie wymienic caly silnik:) da sie? da:) co do pompy,to wolalbym ori uzywana jak nowy zamiennik Edytowane 4 Listopada 2014 przez quadral20004
sasna Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Opublikowano 6 Listopada 2014 czy pompa z tym numerem podejdzie do mojego auta 8E0919051B ?
Tabasko Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 musisz mieć taki sam nr jak swojej pompy, inaczej one się delikatnie różnią i nie dopasujesz.
sasna Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Opublikowano 7 Listopada 2014 pompa wymieniona jest o niebo lepiej tylko pojawił się inny problem wskaźnik paliwa pokazuje dużo więcej paliwa niż było na starej pompie na kompie cały czas wzrasta zasięg przejechania kilometrów.coś nie tak z pompą ?
Łukasz13 Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Raczej cos przy pływaku pogrzebałes w czasie wymiany pompy albo przy kablach. Edytowane 7 Listopada 2014 przez ?ukasz13
sasna Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Opublikowano 7 Listopada 2014 Raczej cos przy pływaku pogrzebałes w czasie wymiany pompy albo przy kablach. kable nie ruszone.po założeniu pokazywało prawidłowo tylko w czasie jazdy zaczęło wzrastać
Rekomendowane odpowiedzi