Maciek0502 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Dzięki za radę Power Kris. Puszczę pod podłogą. Co do beczki, to jestem przeciwny łączeniu kabli antenowych. Zawsze to jakaś strata. Co do zasilania po stacyjce. Wiem że to niezdrowo, ale dodatkowo zamontowany filtr ANL daje w miarę spokojny odsłuch.
Bogocz Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 Widziałem kiedyś świetny tutorial odnośnie montażu CB radia właśnie z wykorzystaniem oryginalnego mikrofonu, ale coś nie moge go odszukać . Lepszej opcji montażu jak w tamtym opisie nie sposób znaleźć. Przeglądałem właśnie dziś te tematy. Czy czasem nie chodziło Ci o ten temat ? http://a4-klub.pl/index.php?%2Ftopic%2F44734-montaz-cb-w-schowku-pasazera%2F
ŁukaszEr Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 a ktoredy posciliscie kabel od cb jak mam tylna kanape nie skladana ??
krisssx Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jak widać do zrobienia cb zamontowane jak w poście wyżej
Maciek0502 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ładne dekory. Ori czy oklejałeś jakąś folią?
krisssx Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 Malowane w piano black I polerka
Maciek0502 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Dzisiaj montowałem antenę do CB. Rozbiórka auta poszła w miarę szybko, przeplecenia kabla antenowego powyżej poduszek (a właściwie w podsufitce): Radio zamontowane w schowku pod kierownicą, elektryka podłączona na plus po kluczyku, (ten drugi kabel biegnie do schowka gdzie zamontowałem dodatkowe gniazda zapalniczki- podłączoną mam tam kamerkę) Masa jak widać pod śrubę.
zybi4 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Panowie a jak z antena ? w jakich macie je miejscach zamontowane? magnes czy na stałe? I jak się zachowuje magnes 1,5m na dachu, może ktoś ma/miał do czynienia? (chodzi głownie o zrywanie przy wyższej prędkości)
POWER-KRIS Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Dokupić oddzielnie mag. Syrio mag 145 i pod reling siedzi jak głupi. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez POWER-KRIS
Maciek0502 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja od wielu lat używam magnesów i nie zdarzyło się żeby się przesunął (Sirio ML145, President ML145, teraz mam Midland LC-65) Gdy miałem Sirio ML145 montowane na stałe na klapie, to wygięło mi delikatnie blachę pod śrubami mocującymi.
POWER-KRIS Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 http://konektor5000.pl/index.php?k6,anteny-podstawy-magnetyczne
arkady1321 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 9lat smigam na magnesie i jest ok.. ochronna podkladka pod magnes http://allegro.pl/podkladka-magnetyczna-14cm-pod-anteny-cb-sklep-i4797854565.html
zybi4 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 a w którym miejscu je stawiacie? bo często widuje na klapie bagażnika od góry.
krisssx Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ja podobnie jak kolega wyżej tylko z drugiej strony wysłane z mojego Sony Xperia Z2
audib6malysz Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam posiadam johnny 3 idealnie mi pasuje w schowku pod kier. Moje pytanie jaki uchwyt potrzbny do zamocowania gruchy w nawiewie? I jeszcxe jedno zostaly mi dziury w tunelu bo wcsniej mialem tam cb jak je zaslepic jakies pomysly?
Maciek0502 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Co do uchwytu to nie mam pojęcia, ale do dziur- w Volvo zalewałem je kiedyś żywicą (taką do łatania łódek, ale można chyba jakimkolwiek wypełniaczem), wygładzanie i lakierowanie
szefunio22 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Ja natomiast moje CB zamontowałem w schowku pod kierownicą- idealnie pasuje (UNIDEN PRO 520 XL). Chociaż powiem szczerze, że średnio odpowiada mi moje obecne miejsce na gruszkę, muszę coś przemyśleć i umieścić ją gdzie indziej bo przy długiej jeździe trochę drażni kabel od gruszki przy nogach. Tak to u mnie wygląda: Co do antenki to mam taką malutką- Presidenta-Floridę .. całkiem dobrze ten zestaw śmiga
ryniud Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Ja natomiast moje CB zamontowałem w schowku pod kierownicą- idealnie pasuje (UNIDEN PRO 520 XL). Chociaż powiem szczerze, że średnio odpowiada mi moje obecne miejsce na gruszkę, muszę coś przemyśleć i umieścić ją gdzie indziej bo przy długiej jeździe trochę drażni kabel od gruszki przy nogach. Tak to u mnie wygląda: Co do antenki to mam taką malutką- Presidenta-Floridę .. całkiem dobrze ten zestaw śmiga Ja oryginalną blaszkę od gruszki przykręciłem do blokady kierownicy tej od przestawiania kiery gdy chcesz wyżej ,niżej ,bliżej.dalej.Wywierciłem dwa małe otworki,wkręciłem wkręty,wykręciłem i opiłowałem na wymiar,by podczas przestawiania kierownicy nie zadrapać palca.W niczym nie przeszkadza,jest pomiędzy nogami a przede wszystkim dostępny bez rozglądania się gdzie jest grucha.
Rekomendowane odpowiedzi