Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mandat z fotoradaru z Wiednia !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegow. Dzis dostalem poleconym list z Wiednia z policji z informacja, ze 17 sierpnia przekroczylem predkosc o 13 km/h i dostaje mandat 80€. Placic go czy nie jak to wyglada ??? Spotkal sie ktos juz ktos z taka sytuacja ???

Opublikowano

Jak się tam tym autem więcej nie wybierasz to nie płać.

Jak tak to miej się na baczności.

Przy pierwszej kontroli zabulisz gotówką.

Opublikowano

Z tego co ostatnio słyszałem w radiu (pewnie to nie prawda), ale dany kraj może wystąpić o roszczenia, i wtedy i tak to z Ciebie ściągną.

Opublikowano

a Ja bym tam dla świętego spokoju zapłacił.. chodź słyszałem ze maja sie za te mandaty zabrać i juz nie będziemy bez karni tak jak to było wcześniej.

Opublikowano

juz nie będziemy bez karni tak jak to było wcześniej

My już nie jesteśmy bezkarni. Mandaty normalnie przychodzą. Trzeba się z tym pogodzić :kwasny:

Opublikowano

Ostatnio do firmy przyszło zdjęcie z policji z Litwy, szef ostatnio był i mu cyknelo

Nic w tym dziwnego, gdyby nie fakt, ze fotka przyszła mailem

Opublikowano

No to nara

Opublikowano

a ja tam uważam, że powinieneś to zapłacić, dzięki tobie dzieci będą mieli więcej kredek w szkole. A tak na poważnie jeżeli rzeczywiście przekroczyłeś prędkość to czemu miał byś za to nie zapłacić. Nie rozumiem ludzi, którzy uważają, że mandatów nie należy płacić. Złamałeś przepisy to płać. Może dla tego w Polsce jest tyle wypadów, bo ludzie mają przepisy w poważaniu. Ja już nieraz mandaty płaciłem, ale patrząc na to wszystko trzeźwo (tzn. bez emocji, na spokojnie) to chyba jednak te przepisy nie są wcale takie "anty ludzkie"

Opublikowano (edytowane)

Polska ma podpisaną umowę o wykonalności mandatów z Austrią i jeśli nie zapłacisz sam to ściągną przez pracodawcę lub przez skarbówkę ze zwrotu podatku. Jeśli wcześniej pojawisz się w Austrii tym samochodem i Cię zatrzymają to płacisz na miejscu.

Wszystko opisane poniżej:

http://prawo.rp.pl/artykul/793784,1109739-Prawo-drogowe--kierowca-nie-ucieknie-przed-zagranicznym-mandatem.html

Edytowane przez C.
Opublikowano

Lepiej zapłać i to w terminie ;) Dobrze radzę :whistling:

Opublikowano

Polska ma podpisaną umowę o wykonalności mandatów z Austrią i jeśli nie zapłacisz sam to ściągną przez pracodawcę lub przez skarbówkę ze zwrotu podatku. Jeśli wcześniej pojawisz się w Austrii tym samochodem i Cię zatrzymają to płacisz na miejscu.

Wszystko opisane poniżej:

http://prawo.rp.pl/artykul/793784,1109739-Prawo-drogowe--kierowca-nie-ucieknie-przed-zagranicznym-mandatem.html

Dokładnie tak jak pisze kolega. Był ostatnio o tym program na tvn turbo. Tak czy inaczej ściągną to siano więc lepiej mieć to z głowy.
Opublikowano

Ja mam w Wiedniu już z 10 fotek na tej 80tce co sie przelatuje w kierunku Graz i jeszcze mi nic nie przyszło a juz kupa czasu minęło. Ale co do tematu to lepiej zapłacić bo itak ścigną i doliczą pewnie z 20 jurków w kolejnym liście

Opublikowano

Ja mam w Wiedniu już z 10 fotek na tej 80tce co sie przelatuje w kierunku Graz i jeszcze mi nic nie przyszło a juz kupa czasu minęło. Ale co do tematu to lepiej zapłacić bo itak ścigną i doliczą pewnie z 20 jurków w kolejnym liście

To jak w końcu znajdą właściciela to trzeba będzie się wykosztować :whistling:

Opublikowano

Dzieki za info. Mandat juz oplacony. Temat do zamkniecia.