r7adek Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Witajcie. Coś stało się z prawym ksenonem - przestał świecić, wymieniłem na nowy i dalej nic. Bezpieczniki całe. Co mogę jeszcze sprawdzić ? A jak sprawdzić czy przetwornica jest ok ? Dodam że świeci mi się na przemian kontrolka przepalonej żarówki oraz coś z poziomowaniem. co radzicie, jakiś elektryk do ogarnie czy trzeba bardziej kumatego ? A może vagiem coś mogę odczytać, tylko jak ?
wrclaguna Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Przełoz na druga strone zarnik a wtedy bedzie wiadomo
Robero321 Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zamień stronami przetwornice jeśli wyminiłeś palnik i jest to samo to wygląda że przetwornica wyzioneła ducha zamień miejscami i będziesz wiedział
Fido Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Uszkodzoną przetwornicę wyślij do naprawy. http://allegro.pl/my_page.php?uid=22076574
r7adek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2014 No i przełożyłem. Teraz to już żadna strona mi nie świeci
baszmak7 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 skoro żadna to odpowiedź nasuwa się sama...
r7adek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2014 No tak padły przetwornice przez żarniki.
Fido Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Czyżbyś włożył podróby palników ? Jeśli tak to się nie dziwię. Oj to teraz poleci z portfela.
r7adek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2014 Hmm,były Philipsa. No poleci, poleci.
miki18m Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Często padają przetwornice po wymianie palników nawet na oryginalne.
patryk10015 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 czemu tak się dzieje że siadają przetwornice po wymianie na nowe żarniki bo pierwszy raz słyszę?
Fido Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ja miałem info że nowe D1S nie współpracują ze starymi przetwornicami. Wypytywałem sprzedawcę ( bo miał to napisane w aukcjii) ale konkretnej odpowiedzi nie dostałem. Żarniki brałem nówki, jedna przetwornica Valeo też nówka a druga naprawiana i jakoś do dziś nic się nie dzieje.
r7adek Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Ja też zamówiłem przetwornice i do tego żarniki u tego samego sprzedawcy więc jutro pewnie będę miał to zobaczymy jak to będzie działać. I jeszcze jeden wydatek na czujnik poziomowania bo kontrolka wciąż świeci i ksenony nie poziomują się. Edytowane 2 Grudnia 2014 przez r7adek
Krzysiek2808 Opublikowano 26 Lipca 2020 Opublikowano 26 Lipca 2020 (edytowane) Czy ktoś z Was miał taki problem, że wyskakuje błąd spalonej żarówki i jeden Xenon gaśnie. Dzieje się to przy gwałtownym przyspieszaniu i wydaje mi się, że częściej gdy jest wilgotno. Wyłączenie świateł i ponowne włączenie sprawia, że błąd gaśnie po 30sekubdach ale prędzej czy później znowu to Samo. Tak jakby coś nie łączyło ale nie wiem co. Czy może czarna wtyczka w przetwornice? temat opanowany... Winne były żarniki BOSMA, które najwidoczniej słabo współpracują z naszymi przetwornicami. Po wymianie na Osram brak problemu. Edytowane 14 Października 2020 przez Krzysiek2808
Rekomendowane odpowiedzi