Labiel Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Byłem u mechanika podlaczyl komputer i tylko błąd od klimatyzacji jakiś czujnik wiec fajnie na kanale wzorowo a jedyna wada - wymienić olej, wiec to chyba tylko to. Zadowolony jestem te cykanie przez kiepski olej wiec chyba temat do zamknięcia dziekuje VAG nic ci nie powie jeśli chodzi o ciśnienie oleju. Jak już byłeś u mechanika to warto było to sprawdzić na wszelki wypadek.
Janis Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Opublikowano 15 Lutego 2015 Nic nie dalo, wymienilem olej na nowy ten sam ponieważ mechanik mówił ze jak oleju nie bierze to jest spoko... Tak wiec tyle. Wymienilem cały rozrząd filtry itd i dalej to samo... Chyba szklanki będą do wymiany
Janis Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 poslouchalem sie niestety mechanika, ktory mowil ze oleju nie bierze i nic sie zlego z silnikiem nie dzieje - zalej ten co masz.Polecalibyscie motula mi? Gdy mowilem mu o motulu to odparł, iż motula się nie dodaje do takich silników... Jestem nieco zielony w tym
neoxpl Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Sam olej nienaprawi uszkodzonych popychaczy.
Adams8888 Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 hmm a jak mam w silniku naklepane 268 k km to i jeździłem na 10w to można zmienić na 5w ? nie rozszczelni się ? bo jak zacznie lać z każdej strony to będzie lipa ;/
Dev Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Qurwa Ludzie opamietajcie się !!!! I dajcie sobie spokój z garazowymi opowiadaniami podworkowego mechanika pana Zdzicha...
Labiel Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Dodam coś od siebie. Miałem wcześniej u siebie ADRa. Przebieg przy kupnie 128tyś. Stan ogólnie bardzo dobry. Katalizator po tym przebiegu jak nówka. Silnik dosłownie nie brał oleju - zero dolewek od wymiany do wymiany - a jeździłem wtedy na półsyntetyku. Silnik w środku nie był super czysty, ale nie powiedziałbym też że był brudny. Mimo to olej dość szybko robił się ciemny. Potem zmieniłem na APU z przebiegiem 144 tyś przy przekładce. Silnik w środku mimo turbo był o wiele czystszy niż poprzedni. Zalany od razu full. I jakie zdziwienie kiedy olej mimo znacznego przebiegu i mimo turbo nie robił się ciemny tylko pozostawał jasny. Ale to jeszcze nic, jeśli chodzi o cisze pracy - do tej pory myślałem że ADR chodził cicho, ale przy obecnym APU to ADR brzmiał jak jakiś diesel. Nawet matka ostatnio mnie spytała czy ja mam włączony silnik bo coś tylko mruczy (inna sprawa że ojciec ma D4D wiec brak porównania). Reasumując, jaki morał z tego? Nikt mi nie powie że dbanie o odpowiedni olej w silniku, jego wymiany itp nie ma znaczenia na pracę silnika.
Adams8888 Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 to jaki olej do silnika 1.6 AHL 268 tys km aktualnie jeżdżę na mobile 1 10w40
Adams8888 Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 ok zamówiony motul xcess do tego filtr mann i płukanka motul zobaczymy efekt
Janis Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Opublikowano 20 Lutego 2015 ok zamówiony motul xcess do tego filtr mann i płukanka motul zobaczymy efekt Od razu napisz efekty tutaj
Gutterman Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Wcześniej jeździłem na Mobilu 5w40 i tez wlasnie cykało, po drugiej wymianie na Motula Xcess'a cykanie ustało, nie wiem czy to przez olej czy "samo sie zepsuło samo sie naprawi"
Mesiah Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Gdy mowilem mu o motulu to odparł, iż motula się nie dodaje do takich silników... Jestem nieco zielony w tym Qurwa menago Takiemu piły bym nie dał do naprawy. Zmień mechanika i na przyszłość słuchaj dobrych rad od kolegów wyżej
baraka Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 poslouchalem sie niestety mechanika, ktory mowil ze oleju nie bierze i nic sie zlego z silnikiem nie dzieje - zalej ten co masz. Polecalibyscie motula mi? Gdy mowilem mu o motulu to odparł, iż motula się nie dodaje do takich silników... Jestem nieco zielony w tym Masakra.Mam ADP i jeżdze już rok na Motulu fulsyntetyk bez żadnej dolewki.Trudno uwierzyć wiem.Dodatkowo taka sciema jaka panuje u Edków i Mietków ze stodoły że silnik sie rozszczelni itd u mnie sie nie wydarzyła.
Janis Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kupiłem filtr Manna, Olejek motula Xcessa 8100- wlałem, ZERO CYKANIA. Również polecam super chodzi.
Janis Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2015 hahaha, następnym razem posłucham się kolegów
Rekomendowane odpowiedzi