Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak wyczyścić końcówki tłumików

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy macie jakis sprawdzony sposób do czyszczenia końcówek tłumików? Próbowałem czyścić preparatem do chromu ale nic nie pomogło :/

Opublikowano

Papier 1500 bym sprobowal to nie ramka szyby ze rysa bedzie miala znaczenie :-)

Opublikowano

Dokładnie papier i do przodu

Opublikowano
  • Autor

A któryś z was tak czyścił tlumiki ? I mowicie ze bedzie ok? A później czyms do chromu poprawić ?

Opublikowano

Papier wodny 1500, potem 2000 na koniec polerka do chromu i błysk. Tak czyściłem u siebie.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc jutro wypróbuję twój sposób. Pozdro

Opublikowano

ja czyszcze samym papierem i szmatka na czysto, bez sensu jest polerować, zobacz jaka jest pogoda po kilku dniach znowu bedzie taki sam i nic na to nie poradzisz :]

Opublikowano

Ja czyściłem specjalną gąbeczką do matowania lakierów , a potem pastą aluchrom z K2

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja czyściłem po kryjomu, tak żeby nikt nie widział i nie pomyślał że ześwirowałem :kox:

Opublikowano

Ja czyściłem rozpuszczalnikiem na szmacie i póżniej przepolerowałem pastą polerską G3 http://www.klakiernik.pl/pl/p/Pasta-polerska-FARECLA-G3-250-g/32. efekt możesz zobaczyć http://s26.postimg.org/3p9ytlrnt/20141224_100721.jpg

Opublikowano

już samą pastą AUTOSOL do polerowania alu jest spoko efekt.wiadomo jak ma być bling bling to papier i pasta.

Opublikowano

A ja czyściłem po kryjomu, tak żeby nikt nie widział i nie pomyślał że ześwirowałem :kox:

Już pomyślałem, że jestem wyjątkiem, do czasu przeczytania twojego postu :grin:

Opublikowano

Można spróbować także płynem o nazwie FOSOL

Opublikowano

Trzeba sprawdzić, jak wiosna nadejdzie :D

Opublikowano

FOSOL to popularny odrdzewiacz i napewno tez da jakies efekty. Najprosciej i najlepiej jest pociągnąc koncówke papierem wodnym 500 a potem 1000 nastepnie byle jaka pasta polerska do stali lub aluminium, filc polerski na wiertarke/polerke i bedzie błyszczało sie jak psu .... :)

Opublikowano

Ja miałem wypolerowane na błysk ale po roku troche sie zeszmaciły znów :( trzeba będzie poprawić.

ale efekt był super :D

Opublikowano

ja po zimie robię sobie roztwór z octu i wody, wlewam do rozpylacza i szczoteczka do zębów idzie w ruch :D - bezpieczne i nie rysuje a do tego przy każdym myciu używam rusolvent

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Użyłem pianki do czyszczenia piekarników , zostawiłem na ok 3 min i splukalem ,dało radę ,następnym razem myśle dłużej pozostawić preparat i dokładnie go nanieść na koncówki i będzie błysk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja czyscilem papier 2500 i potem pasta polerska 3m fast cut plus. ale bez sensu zebys kupowal tube 1kg wiec smialo tempo i szybko polerowac zeby temperatura byla.