mztkowicz Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witam Posiadam auto audi a4 b5 z 97r. z fabryczna centralka wraz z pilotem ( scyzroyk) Od samego poczatku, kiedy go kupilem, byl bardzo slaby zasieg a mianowicie ok 2 m o auta i to nie zawsze- zalezy z której strony. Ostatnio podlaczjac halogeny znalazlem cos w rodzaju anteny jakby urwanej, dokladnie w pod kierownica z lewej storny. Biegnie od tylu auta wzdluz niego. jednakze jest jakby urwana. Panowie co moze byc przyczyna ? Moze cos z ta antena? Gdzie ma byc ona podlaczona? Dodam ze prawdopodobie do wymiany mam pompke centralnego poniewaz strasznie dlugo pompuje zamykajac/ otwierajac auto. Prosze o pomoc. Pozdrawiam Kamil
chudy30 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Opublikowano 21 Grudnia 2014 sprawdź czy w którymś zamku nie masz membrany dziurawej i dla tego ci długo pracuje centralny
mztkowicz Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2014 Dzieki sprawdze jutro. A co z zasiegiem na tym zalezy mi najbardziej :/
mztkowicz Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2014 baterie w pilocie wymienione, niedawno wymienialem aku, Problem pozostal
BF10 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 może brakuje anteny od centralnego zamka, która zwiększa zasięg.
Fazii Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Antena od ori centrali podłączona jest do pompki centralnego i powinna znajdować się gdzieś w okolicach słupka przy bagażniku (bynajmniej w avancie tak jest) http://www.digakom.de/template/downloads/Pinbelegung_8L0862257.pdf Kostka "C" piny 1 i 7 tam jest podłączona antena Sprawdź ją może brakuje anteny od centralnego zamka, która zwiększa zasięg. Jakby wcale jej nie było to pilot maksymalnie łapał by z 0,5 m
BF10 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 też miałem słaby zasięg, około 0,5 m , wczoraj znalazłem czas i podłączyłem antenę, teraz jest bajka
mztkowicz Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dzieki wielkie za pomoc. Jutro sprawdze. Czyli gdzies z prawwj strony w bagaxniku ma byc antena
BF10 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 sprawdź nadkole z prawej strony, powinna tam być jeśli w ogóle jest
mztkowicz Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 wlasnie bede szedl to robic. Jak mniej wiecej wyglada ta antena ? mam rozumiec ze antena ta jest poloczona z pompka ? moze popostu przesledze kable od pompki i dotre do anteny:D Pozdrawiam
BF10 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Antena podłączona jest do pompki centralnego kostka C pin 1 i 7 Długi czarny przewód Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
mztkowicz Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ok znalazlem przewod.Biegnie on wlasnie od pompki gdzies nad nadkole i pozniej nie wiem gdzie dalej. Gdzie jest umiejscowiiona ta antena \?
BF10 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zobacz czy wpiete jest coś w pompkę kostka C pin 1 i 7. Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Tak powinna być wpięta antena. Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
mztkowicz Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 Tak jest wpiety wlasnie ten przewod(czrany) znaczy od kostki ida 2 przewody wlasnie z tego pinu 7 i 1 i pozniej sa zlutowane w jeden. On z kolei biegni razem z wiazka gdzies w przod auta. Jest mroz na polu a wiazka jest strasznie zbita i jest mi trudno dokladnie go przesledzic. Wolabym wiedziec gdzie jest umiejsciowina ta antena do ktorej biegnie ten przewod.Pozdrawiam
BF10 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Moim zdaniem powinna być gdzieś koło nadkola. W takim przypadku ciężko mi powiedzieć :-o Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
mztkowicz Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ok bede szukal :/ jak ona mniej wiecej wyglada ? \przepraszam za takie banalne pytania ale nigdy wczesnioej nie mialem z tym stycznosci
BF10 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Nie ma sprawy U mnie to czarny przewód około metrowy. Ja sam kupowałem antenę bo też miałem słaby zasięg centralnego, po jej założeniu jest bajka z otwieraniem i zamykaniem auta Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
mztkowicz Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 Czyli sam przewod robi za antene ? nie jest do niczego przykrecony ? Dokupiles zwykla antene i przykreciles do niej ten przewod ?
BF10 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Kupiłem antenę gotową do założenia Sam przewód to antena Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Wpiety w dobre piny Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi