Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Regulacja drzwi kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie czy regulował ktoś dzrwi kierowcy w serwisie? Czytałem w książce ale tam pisza że tył dzrwi regulije sie ryglem zamka ale on nie ma żadnej regulacji chyba że znajduje sie ona w słupku. Czy ktos regulował juz dzwi samodzielnie jeśli tak to z jakim skutkiem? Moje dzrwi od pewnego czasu ruszjaa sie na usczelece i nie wiem co z tym robic.

Opublikowano

Jak podnieść opadnięte drzwi kierowcy ??? Musze trzaskać mocniej żeby się dobrze zamknęły :kox::przebiegly:

Opublikowano

Było regulacja na ryglu który jest na słupku :)

Wpadnij na spota w Krakowie to Ci pokażę :)

Opublikowano

Wąski zrób może foto :D ja do krakowa nie wpadne, a drzwi mi opadły ze 2 milimetry w stosunku do tylnych i mnie to wkurza :wallbash:

no chyba że jutro sam znajdę ten rygielek

Opublikowano

moje takze opadły, ale chciałbym to zrobic tak, zeby podniesc drzwi, zeby były w 1lini wzgledem tych z tyłu... także czekam na rady;)

Opublikowano

Mam ten sam problem, moim zdaniem regulacja ryglem nic nie da, bo drzwi są opuszczone na zawiasie , otóż w zawiasie jest bolec (nierozbieralny),

który niesmarowany się wyciera. Umordowałem się cholernie próbując regulacji na zawiasach, oczywiście bezowocnej.

Opublikowano
  • Autor

Witam

Jak mozna regulować rygiel? On jest na dwóch śrunach które jak sie wkreca to same ustawiają centralnie rygiel. I nie przesunie sie go w żadna strone.

Opublikowano

Witam

Jak mozna regulować rygiel? On jest na dwóch śrunach które jak sie wkreca to same ustawiają centralnie rygiel. I nie przesunie sie go w żadna strone.

Ogólnie regulacja rygla sprawdza się jak drzwi odstają :) odkręcasz i jest tam minimalna regulacja.Jesli opadły troszkę też to pomoże. A jesli opadły dużo to reguluje się na śrubach przy zawiasaach.Niektórzy blacharze stosują podnośnik.Wszystko oczywiście z wyczuciem.Podkładasz pod koniec drzwi i delikatnie windujesz.Oczywiście przy otwartych drzwiach.Naprawdę delikatne :)i windujesz i to pomaga.Widziałem i też tak kilka krotnie robiłem :) A aby to zrobić profesjonalnie ,to należy popuścić śruby na zawiasach i podnieść drzwi na końcu i przykręcić.

Na pewno w pojedynkę tego nie zrobicie.Możecie jeszcze bardziej zepsuć.Drzwi są bardzo ciężkie :)

Dal osób które nie maja smykałki majsterkowicza polecam blacharza.On to zrobi za kilka zł i kilka min.

Opublikowano

A powiedzcie mi jak wyregulować drzwi ale nie na ryglu tylko na zawiasach ??? Chodzi o to, że jak je otwieram lub zamykam to nie idą płynnie po swoim torze tylko czuć w pewnym miejscu taki minimalny przeskok. Da się to tak ustawić aby gładko szły po łuku aż do samego zamknięcia ???

Opublikowano

ja natomiast mam problem podobny.. drzwi opadły może z 2mm trąc delikatnie o progi i do tego troche skrzypią... nie przeszkadza to wprawdzie ale mnie wkurza jeżeli cokolwiek skrzypi lub trzeszczy w mojej niuni :wallbash::tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Wąski. a nasz jakiegos kumatego blacharza co by to zrobił?

Opublikowano

Wąski. a nasz jakiegos kumatego blacharza co by to zrobił?

mam pisz na pv

Opublikowano

na zawiasach przy drzwiach jest regulacja troszke zabawy i mozesz podniesc opuscic itp tylko jak bedziesz to robil to nie odkrec za mocno srub bo calkiem opadna :kox:

Opublikowano

Najprostrzy sposób na regulację drzwi: uchyl drzwi i chwyć je od spodu na ich końcu i mocno pociągnij do góry.Drzwi muszą być lekko uchylone (wzdłuż osi auta) a nie całkiem otwarte.dobrze jest poluzować rygiel na słupku i lekko przesunąc ku górze by nie zciągał później drzwi zpowrotem na dół trwa to 2 minuty a efekt murowany :good:

Opublikowano
  • Autor

może efekt jest ale metoda troche drastyczna.

Opublikowano

Najprostrzy sposób na regulację drzwi: uchyl drzwi i chwyć je od spodu na ich końcu i mocno pociągnij do góry.Drzwi muszą być lekko uchylone (wzdłuż osi auta) a nie całkiem otwarte.dobrze jest poluzować rygiel na słupku i lekko przesunąc ku górze by nie zciągał później drzwi spowrotem na dół trwa to 2 minuty a efekt murowany :good:

ALE sprawdzona i działa

Opublikowano

a trzeba sciagac tapicerke zeby moc swobodnie ustawic drzwi?

Opublikowano

a trzeba sciagac tapicerke zeby moc swobodnie ustawic drzwi?

nie trzeba ściągać tapicerki.
Opublikowano
  • Autor

No ok

ale powiedzcie mi czemu szczeliny sie zmniejszaja miedzy dzwiami? miedzy błotnikiem przednim a dzwiami kierowcy mam może 2-3 mm szczeline a miedzy przedmimi a tylnymi ponad 5mm. auto na 100% nie bite. elemty orginalne.

Opublikowano

Czemu się szczeliny nie zgadzają jak to ciężko powiedzieć skoro auto niby nie bite :mysli: Jednak wszystko jest do wyregulowania:szpary pomiedzy błotnikiem przednim a drzwiami przednimi,pomiedzy drzwiami przednimi a tylnymi i drzwiami tylnymi a tylnym błotnikiem.Trzeba się trochę pobawić.