sysek27 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autko dzisiaj dostało pakiet startowy czyli wymiana oleju i filtrów następna wizyta to wymiana rozrządu żeby spać spokojnie A i ktoś wcześniej pytał o zaciski i są dwutłoczkowe z przodu
Tomasz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 gratki, to możemy na wiosnę zrobić spota 80 cabrio SLU
sysek27 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 gratki, to możemy na wiosnę zrobić spota 80 cabrio SLU Nie widzę żadnych przeszkód
Gość harry19-19 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 piękna audziola , no i jeszcze w cabrio to już cacy
akjam Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Też o takim cacku czasem myślę i może kiedyś... Piękna!
quick Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Witam w gronie posiadaczy Audi Cabrioleta 8G7 - to jest prawidłowa nazwa Potocznie faktycznie używa się "Audi 80 Cabrio", jednak oficjalnie z fabryki nic takiego nie wyjechało. Jestem posiadaczem takiego samochodu od października 2009 r. i nie żałuję zakupu Zawsze jak podchodzę do auta to pojawia się uśmiech na twarzy. Nie mówiąc o jeździe. Zapraszam Cię na forum audi80.pl gdzie swój dział mają cabriolety. Na forum jest spore grono osób, które siedzą w tematyce cabrio, więc na pewno szybko uzyskasz odpowiedź na swoje pytania. Mój egzemplarz z 94': Edytowane 21 Stycznia 2015 przez quick
sysek27 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam w gronie posiadaczy Audi Cabrioleta 8G7 - to jest prawidłowa nazwa Potocznie faktycznie używa się "Audi 80 Cabrio", jednak oficjalnie z fabryki nic takiego nie wyjechało. Jestem posiadaczem takiego samochodu od października 2009 r. i nie żałuję zakupu Zawsze jak podchodzę do auta to pojawia się uśmiech na twarzy. Nie mówiąc o jeździe. Zapraszam Cię na forum audi80.pl gdzie swój dział mają cabriolety. Na forum jest spore grono osób, które siedzą w tematyce cabrio, więc na pewno szybko uzyskasz odpowiedź na swoje pytania. Mój egzemplarz z 94': Witam wiem, że audi 80 to potoczna nazwa jakoś tak mi się chciało nazwać wątek...na forum juz jestem zalogowany gdzie śledzę różne projekty i czerpie wiedzę na temat tego modelu
andynl Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 O tu mnie jeszcze nie było Fajna cabrioleta Bezawaryjności życzę
jedrekx Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam w gronie posiadaczy Audi Cabrioleta 8G7 - to jest prawidłowa nazwa Potocznie faktycznie używa się "Audi 80 Cabrio", jednak oficjalnie z fabryki nic takiego nie wyjechało. Jestem posiadaczem takiego samochodu od października 2009 r. i nie żałuję zakupu Zawsze jak podchodzę do auta to pojawia się uśmiech na twarzy. Nie mówiąc o jeździe. Zapraszam Cię na forum audi80.pl gdzie swój dział mają cabriolety. Na forum jest spore grono osób, które siedzą w tematyce cabrio, więc na pewno szybko uzyskasz odpowiedź na swoje pytania. Mój egzemplarz z 94': dobrze kojarzę nick z cabrio-club?
quick Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Tak, stare dzieje Ale smycz klubową przy kluczykach ciągle mam..
sysek27 Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Opublikowano 23 Lutego 2015 Korzystając z urlopu postanowiłem zająć się trochę autkiem z ważniejszych rzeczy zostało zrobione: -wymiana rozrządu +pompa wody, -wymiana popalonych żarówek licznika oraz dodatkowych zegarów w konsoli środkowej, -obszyte alcantarą zostały na nowo panele drzwi na razie zostanie tak szukam poliftowych boczków do których będę mógł przełożyć moją alcantarę(poprzedni właściciel pociął całe schowki w drzwiach i miał tam powkładane głośniki...) -poprawiłem trochę audio, radio jest na razie takie jakie było już w aucie Pioneer podstawa z USB , na przód zamontowałem dwudrożny zestaw HERTZ ESK 165 , tweetery zamontowałem w wylotach powietrza na boczne szyby jest to opcja przejściowa ( poprzedni właściciel też tak miał dlatego były tam dziury...),w bagażniku zrobiłem małą zabudowę sub JBL GT4-12 napędza go JBL GS-A 3001 nie ma źle, ale audio w cabrio to ciężki temat dodatkowo sprawę utrudnia bak za siedzeniami... -fotele zostały porządnie wyczyszczone i zakonserwowane, -ramka grilla została pomalowana na czarny mat PlastiDipem, -zamontowałem oświetlenie ledowe tylnej tablicy rej. Kwestię zderzaka i lusterek na razie odpuszczam ze względu na ciężką dostępność tych części aktualnie intensywnie myślę nad felgami najprawdopodobniej wpadną takie i do tego opona 195/40/17: http://allegro.pl/felgi-ak679-17x8-5-et30-4x100-108-bore-73-1-i4884733932.html Do zmiany jeszcze został ostatni tłumik ponieważ nie widzą mi się te końcówki zagięte do góry będą jakieś proste 2x80mm
jedrekx Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 ładne felgi, a nie myślałeś np. o monoblockach z A8? środek masz śliczny, z zewnątrz też jest bajka!
peter22 Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 bardzo zadbana furka , felgi te co pokazałeś to nie bardzo , bardziej pasują do golfa 1 , ja bym wsadził coś z porsche takie jak ma Maki w swojej s-ce
sysek27 Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Opublikowano 24 Lutego 2015 bardzo zadbana furka , felgi te co pokazałeś to nie bardzo , bardziej pasują do golfa 1 , ja bym wsadził coś z porsche takie jak ma Maki w swojej s-ce No właśnie żeby takie koła wsadzić to jest trochę rzeźby bo trzeba zmieniać piasty na te z S2 albo zastosowac dystanse z 4x108 na 5x112 w pierwszym wypadku trochę koszta powalaja a w drugim przypadku lipa bo przy takich dystansach felga jest przykrecona na 4 sruby bo jedna sie pokrywa jak dla mnie zbyt ryzykowne rozwiązanie...
Gość harry19-19 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 bardzo ładna furka jeszcze cabriolecik
sysek27 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) No i paczki powoli docierają: Dare 8, 5"x 17" Zrobione na zamówienie naklejki na dekielki I opony Toyo 205/40/17: Została mi jeszcze sprawa ostatniego tłumika i najprawdopodobniej wpadnie wydech Rm Motors model RM12: Jeszcze muszę to poskładać i zapewne jakiś dystans trzeba będzie dać i gwintem pokręcić, jestem teraz strasznie zapracowany więc chyba to jeszcze jakieś 2 tygodnie potrwa... No i graty na aucie została kwestia dystansów i będzie malina Tak to wygląda obecnie: Edytowane 15 Marca 2015 przez sysek27
Rekomendowane odpowiedzi