Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Brak wyłącznika poduszki pasażera??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Od niedawna jestem w posiadaniu slicznej A4 1.9 avant z 2002r. Nie posiadam polskiej instrukcji obsługi bo sprowadziłem autko z niemiec. zauwazyłem ze nie posiadam wyłącznika poduszki pasażera. a mam mała córeczke którą zamierzam wozic w foteliku na przednim siedzeniu. Jak w takim razie wyłączyc poduszkę. Wiem że wyłacznik powinien byc w schowku. zaraz obok zmieniarki. Ja mam tam tylko ślad po nim. Z góry dziekuje za pomoc

Opublikowano

ja tez nie mam tego wylacznika,ale jest na to sposob,(oczywiscie jesli dziecko jest twarza w kierunku jazdy)musisz cofnac fotel z fotelikiem maksymalnie do tylu po to,aby ewentualne otwarcie poduszki nie zrobilo dziecku krzywdy-bo jednak to jest duza sila-wazne,ze jest to legalne i nie moze zaden policjant dac ci mandatu za to,

mozna chyba vagiem,ale niech sie wypowiedza znawcy tematu :wink4:

Opublikowano

mozesz podjechac do serwisu i w serwisie ci ja wylacza.

Opublikowano

W B6 nie było wyłącznika z tego co pamietam :) głupia sprawa

Opublikowano

Też ma podobny problem ale dowiadywałem sie i nie ma na pewno. :)

Opublikowano

dziwne w tych czasach w końcu to stosunkowy młody madel!!!

Opublikowano

witam.ja mam wylacznik poduszki powietrznej.moj model jest z 2004roku i oprocz tego nad radiem mam kontrolke ktora informuje o wl/wyl poduszce

Opublikowano

juz mi ulżyło myślałem że w ogóle w B6 nie było takiej opcji, nie bardzo chciało mi się w to wierzyć. :cool1:

Opublikowano

Przecież bez większego problemu można ją wyłączyć vagiem :good:

Opublikowano

tyle dobrze w tym temacie że taka możliwość jest.

Opublikowano

Ostatnio widziałem taki przełącznik w A4 b6 z 2001 roku :) jednak autko miało przejechane 450 tys wiec takie opcje mnie nie przekonywały.

Opublikowano

Nie wiem jak w B6, ale w B5 jak się zdejmie tą osłonę na boku deski rozdzielczej (ta sama co do bezpieczników, tylko z drugiej strony), to tam jest taki dynx, co się go rozłącza i poduszka nie wypala. Sporo szybciej niż vag i nie potrzeba kompa.

Opublikowano

Jeżeli wiesz ,to podaj jak to zrobić.

Opublikowano

ten sam problem mam ,audi życzy sobie dopłaty za takie coś , niezły obciach .

Opublikowano

w b6 byly tez schowki z takim przelacznikiem na kluczyk (mam nadzieje ze wiecie o co chodzi :) ). Wiem bo mam taki schowek ale samego przelacznika nie podlaczylem. Takze to kwestia wyposazenia

Opublikowano

Sterownik airbag -> adaptacje ->wyszukujesz kanał poduszki któą chcesz wyłączyć i zamiast widniejącej tam 1 wpisujesz 0

Opublikowano

Lepiej dorobić włącz/wyłącz.Po dziecku może siedzieć dorosła osoba i jak wyłączysz vagiem to nie będzie miała poduchy :no:

• 1 rok później...
Opublikowano

mam pytanko, próbowałem deaktywować poduszkę VAGiem, wchodzę w sterownik Airbag (15) i nie mam możliwości wciśnięcia Adaptacja, jest dostępne tylko Recode. Tak było po podłączeniu kilku VAGów. Czy jest możliwe, że mój sterownik nie obsługuje możliwości dekatywacji z poziomu VAG?

Jeden z kolegów na forum rezał cały zestaw czyli wyłącznik w schowku+kontrolka na desce rozdzielczej, jest to też pomysł, ale ja potrzebuję zrobić to w miarę szybko i za pomocą VAGa.

BTW ile mogą chcieć za deaktywację poduszki w ASO?

Opublikowano

mozesz podjechac do serwisu i w serwisie ci ja wylacza.

w serwisie nie wyłączą bo w ten sposób braliby na siebie odpowiedzialność za ewentualne skutki nieotwarcia się poduszki powietrznej podczas wypadku.
Opublikowano

Z ciekawości zadzwoniłem do ASO.

Nie wyłączają poduszek, ale można sobie zamówić zestaw, który będzie umożliwiał włączanie i wyłączanie poduszki.

Do tego trzeba podpisać stosowne oświadczenie.

Później zobaczę co na ten temat napisali w instrukcji obsługi.