Xxwojtus123xX Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, chciałbym przedstawić mojego dupowoza czyli Audi A4 B5.Dane pojazdu:# Silnik: 1.8 20v# Oznaczenie: ADR# Moc: 125km# Skrzynia biegów: Automatyczna Wyposażenie:# Elektryczne i podgrzewane lusterka # Elektryczny szyberdach# Podłokietnik # Hak# Siedzenia Zmiany których dokonałem:# Podłokietnik# Wycieraczki Bosch# Pomalowane rączki boczków (były wytarte)# Dywaniki welurowe# Klocki i tarcze Bosch# Sonda Lambda Bosch# Rozrząd + filtry i oleje# Kratki nawiewów podświetlane # Zmiana żarówek przód na Philips a'la xenon# Wymiana paru wahaczy# Wymiana oleju i filtra skrzyni biegów # Nagłośnienie tył JBL + wzmacniacz i skrzynia basowa JBL# Oświetlenie wnętrza led # Oświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej led # Przegląd instalacji gazowej# Cb radio Uniden Pro520XL + Antena President# Rejestrator jazdy Manta Full HDPlany na sezon 2015:# Wymiana lamp tył na poliftowe # Przyciemnić lampy przód i zrobić US lub wymienić na polifty na xenonie # Wyprać środek # Wymienić lusterko lewe/prawe oraz zreperować grzanie # Wymienić zderzak przód/tył# Usunąć hak # Montaż elektrycznych szyb przód # Założyć koło/gwint oraz ustawić zbieżność # Oddać samochód do poprawek lakierniczych # Cieszyć się jazdą Kilka zdjęć Zaraz po zakupie:Tutaj już po małych dopieszczeniach Ogólnie to przymierzałem się do zakupu rolek na sezon 2015, na razie tylko przymiarki tego co było w okolicy ciekawego Monoblock Audi 18'Dare 19'Jeśli chodzi o mojego poprzedniego dupowoza to proszę bardzo, Polo 6N Edytowane 19 Lipca 2015 przez Xxwojtus123xX
P1RAT Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Patrząc na polo chociaż nie jestem fanem tego auta pójdziesz w dobrą stronę. Autko fajne tak jak kolor lakieru
jacek70 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Powodzenia w mocach. Coś przód wysoko? Czemu?
Poematik Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 O widze ze moje okolice czemu 1.8 bez Turbinki?
Xxwojtus123xX Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2015 Powodzenia w mocach. Coś przód wysoko? Czemu? Nie jestem pewny ale wydaje mi się że amortyzatory z przodu były wymieniane i są założone od diesla (z tego co mi mówił poprzedni właściciel) O widze ze moje okolice czemu 1.8 bez Turbinki? Dlaczego? Hmm, może przez to, że nie byłem nastawiony na zmianę samochodu, ale zadzwonił do mnie znajomy czy bym się takim zainteresował.. Po przyjechaniu gościu zaoferował mi dobrą cenę to sobie pomyślałem czemu nie Dzisiaj okrągły przebieg zawitał [emoji2] A z nowości to wpadły reflektory i kierunki [emoji7]
OficeR Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Trzeba było iść od razu w poliftowe
Xxwojtus123xX Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Opublikowano 28 Lutego 2015 Szczerze mówiąc to nie podobają mi się poliftowe Poza tym już co druga osoba zakłada te polifty a ja jednak chcę się trochę odróżniać od innych Trochę zaczynam się bawić i ogarniam wszystkie niedoskonałości zacząłem od silnika ponieważ była do wymiany odma i inne pierdoly. Dzisiaj zabrałem się za montaż poliftowych kratek nawiewów i wszystko poszło zgodnie z planem. Następnym krokiem będzie montaż elektrycznych szyb z przodu
buuuury Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) audi bardzo podobne do mojego kolor jak i lampy powodzenia w modach i zapraszam do obejrzenia mojej http://a4-klub.pl/index.php?/topic/280441-a4-b5-adp-16-przedlift-seryjnie-seryjna/ Edytowane 4 Marca 2015 przez buuuury
Xxwojtus123xX Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Powoli coś się dzieje Wpadło oświetlenie led, czerwone radio Sonego aby pasowało do środka Natrafiłem też na parę przeszkód w silniku, ale już prawie gotowe, dzisiaj udało się zakupić okazyjnie koło na ten sezon jak i następny Winter Monoblock z Audi A8 18' W między czasie przymierzyłem także S-Line 18' oraz felgi Dezent 18' jednak żadne z nich nie przypadły mi do gustu Fotki:Aktualnie poszukuję lamp poliftowych na tył jak i gwintu bo nie uśmiecha mi się jeździć kozą Tak więc stało się [emoji2] udało się dorwać gwint Weitec'a za dobrą kasę, wczoraj założyłem no ale przód trzeba skręcić w dół [emoji48] dobrze że posłuchałem forumowiczów i zakupiłem używany konkretny gwint bo jazda to sama przyjemność [emoji6] Niestety zero zainteresowania tematem Z nowości to wpadł czarny front, przód poszedł niżej o 2cm, zbieżność już zrobiona więc nie ma szans żeby coś jeszcze kręcić patrząc na stan naszych dróg, uważam że jest to optymalne obniżenie, ewentualnie tył ciut niżej Usunięte zostały także emblematy z klapy, został wypolerowany znaczek Audi. Na dniach polerka lakieru Wpadła też kierownica z Audi A6 Oraz jeden strzał z dzisiejszej Vag Integracji Racibórz Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Xxwojtus123xX
mebleusz Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 widziałem dziś auto na integracji, dobrze się prezentuje
Xxwojtus123xX Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Opublikowano 14 Maja 2015 Jeszcze czeka mnie duzoo pracy Z nowości została założona sekwencja Stag4 oraz obnizylem tyłek o 2cm zrobiony w końcu centralny zamek i lampka podsufitki która nie miała zamiaru działać. Na dniach pranie środka i polerka lakieru [emoji6] aktualnie rozglądam się za elektrycznymi szybkami przód i może tył [emoji2] udało się także podłączyć poliftowy tunel, nie miałem pojęcia że świeci [emoji48]
Xxwojtus123xX Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Oczywiście Najlepsza myjnia w okolicy Wpadło oryginalne lusterko na lewą stronę, kilka poprawek pod maską oraz klubowa naklejka Vag'a. Aktualnie Audi przygotowuje na Vag Nyse [emoji2] Witam wszystkich po długiej przerwie Dawno nic nie pisałem, brak czasu, ciągłe grzebanie, praca.. Audik się trochę zmienił, padło nowe koło, lampy i podobne Na pierwszy strzał poszły felgi RH Turbo 18' 8,5j 5x130 z dystansem przód 15mm oraz tył 20mm. W zeszłym sezonie pojeździłem trochę na oponach 225/40 ale teraz zdecydowałem, że zakupię 215/35 i to był bardzo dobry wybór Siedzi i niżej i lepiej się jeździ jak dla mnie. Drugi strzał to były lampy na przód z wersji poliftowej. Niestety sprzedający mnie nie poinformował, że jedna lampa paruje i jest ogólnie śmietnik więc szykuje się wymiana prawej strony. Następnie dorwałem lampy z pierwszego liftu na tył, o wiele lepiej teraz wygląda, to był strzał w dziesiątkę Korbotronik z przodu został zastąpiony elektryką, parę dni temu zawiódł mnie szyberdach więc musiałem zmienić na nowy W przyszłym tygodniu Audi leci do polerki i częściowego malowania, z przodu zawitają kierunki w stylu USA, boczki z tyłu będą także zmienione na poliftowe z podświetlaniem po otwarciu drzwi. Mam jeszcze parę planów, między innymi montaż kierownicy poliftowej 4 ramiennej oraz parę spraw stylistycznych oraz mechanicznych. Tak czy siak mam nadzieję że za jakiś czas będzie go można zobaczyć na paru większych zlotach samochodowych, d*py nie urywa, ale myślę że jest dobrze. Mini sesja: (jeszcze przed obniżeniem tyłu, aktualnie siedzi 2cm niżej i nie będzie już ruszany)
Matejus_93 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Koła na mega duży plus Też na takie poluje
Artpower Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Extra te felgi,chociaż poprzednie ładniej pasowały do całości ?
Soba Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Masz 4 biegową skrzynie? znasz może jej oznacznenia? bo silnik mamy ten sam, to i może skrzynia takasama? a ja jakoś u siebie nie mogę nigdzie oznaczeń tej skrzynii znaleźć ;/
Xxwojtus123xX Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Koła na mega duży plus Też na takie poluje Bardzo ciężko dostać w dobrej cenie w tych parametrach, a jak są w dobrej cenie to śmietnik Extra te felgi,chociaż poprzednie ładniej pasowały do całości Kwestia gustu, tamte kupiłem tylko dlatego żeby nie jeździć na stalówkach Masz 4 biegową skrzynie? znasz może jej oznacznenia? bo silnik mamy ten sam, to i może skrzynia takasama? a ja jakoś u siebie nie mogę nigdzie oznaczeń tej skrzynii znaleźć ;/ Niestety 4 biegowa, choć chcę zmienić na inną Co do skrzyni to nie mam pojęcia jakie ma oznaczenia i czy wszystkie są takie same, ciężki temat Pięknie kola i gwint miodzio Dziękować, staram się wszystko dopieścić żeby ładnie wyglądało
hunter91 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 gril esy zrobil by tutaj robote bo ten przedliftowy nie bardzo,chocby polift było by ok juz . Mam na sprzedaz jak cos
Rekomendowane odpowiedzi