j4s2c2vr Opublikowano 20 Maja 2015 Opublikowano 20 Maja 2015 mnie możesz dopisać do listy na gałkę jakby co O ile będzie to taki znaczek jak na kierownicy
mokry_mtb Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Dobrze to od razu mówię jak się znajdzie powyżej 10 osób wyjdzie 35zł za sztukę tylko musi być taka sama gałka bo to jest nakładka zamiast tej czarnej wiem że cena nie jest zbyt mała ale chwile to zajmuje, wzór w takim przypadku wrzucił bym przed wykonaniem. Edytowane 20 Maja 2015 przez mokry_mtb
mokry_mtb Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2015 To teraz tylko znaleźć chętnych tylko ja mam gałkę przed liftem. Chyba że prze tym zdecyduje się na zmianę na nowszy model W ostatnim czasie wymieniłem Słupki przednie i uszczelki były przypalone przez poprzedniego właściciela. Tak wyglądają nowe po praniu Podklejenie zaślepki poduszki pasażera. Od promieni słonecznych była mocno oderwana Nie wyszło idealnie ale jest znacznie lepiej Naprawa schowka był wyrwany od dołu (prawdopodobnie złodziej) Oczywiście został jeszcze wyczyszczony, poprzedni właściciel próbował to naprawiać taśmą klejącą, skończyło się to tak że jak wpadłem w dziurę wszystko z niego wypadło. Tarcze przód Textar znacznie poprawiło się hamowanie. I na koniec nabiłem klimatyzacje Ze złych informacji czeka mnie wymiana uszczelek pod głowicami przy okazji również pójdzie nowy rozrząd. Na razie poszukuje kogoś kto się tego podejmie w rozsądnych pieniądzach
Kowi87 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 schowek to było kupić drugi używany, drogie nie są bo nikt tego nie kupuje
mokry_mtb Opublikowano 3 Września 2015 Autor Opublikowano 3 Września 2015 Jak znajdę w rozsądnej cenie to kupię nowy ale puki co wystarczy. Zamierzam w najbliższym czasie wykonać nakładki na gałkę zmiany biegów z włókna węglowego jak był by ktoś chętny proszę o priv.Który wzór byście wybrali?
peacenotwar Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Pod zegarami znalazłem niepodłączoną wtyczkę może ktoś wie od czego..? U mnie w abc też taką znalazłem i okazało się że była to kontrolka ASR. Ale chyba u Ciebie nie ma ASR?
mokry_mtb Opublikowano 3 Września 2015 Autor Opublikowano 3 Września 2015 Jest to wtyczka od kontrolki kirunku przyczepy Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
j4s2c2vr Opublikowano 10 Września 2015 Opublikowano 10 Września 2015 jakby co to wzór po lewej mi bardziej pasi
mokry_mtb Opublikowano 29 Września 2015 Autor Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Wkrótce zrobię kilka sztuk wkładek do gałki, a aktualnie wziąłem się za sprzątanie bagażnika (po raz kolejny ślady po gryzoniach). Szukam teraz dobrego środka do wyczyszczenia blachy z kleju po filcu. Wygłuszę czymś innym bagażnik, ale pracę pewnie rozpocznę we wtorek. Poniżej zdjęcia z aktualnych dokonań. Skóra ma swoje lata i niestety w kilku miejscach kolor już zszedł, ale i tak nie jest najgorzej.Jak pisałem wyżej wkrótce kolejne zdjęcia z postępu. Prace posunęły się do przodu Prawy boczek bagażnika już na miejscu filc został zastąpiony pianką a blacha pokryta taśmą dekarską. Na razie nie mogę odczuć różnicy bo została mi druga strona tak więcej się zmieni. W weekend Narzeczona postanowiła mi sprawić prezent i podjęła się wymiana skóry na kierownicy przy okazji zostanie zrobiona gałka i ręczny. Usuwanie starego filcu doprowadzała mnie do szewskiej pasji gdyż myślałem że zajmie mi to max pół godziny a siedziałem przy tym prawie dwie.Po zerwaniu blachę pokryłem matą dekarską a potem pianką typu "S" 20mm grubości. Na boczku również zerwałem filc tu obyło się bez problemów trzyma się tylko w kilku miejscach i również zastąpiłem go pianką typu "S" 10mm grubosci. A to aktualny stan rzeczy z fotelami też się namordowałem gdyż ciężko było mi trafić z śrubami imbusowymi jest dość ciężki dostęp.A teraz pracę Narzeczonej na razie zerwała skóry i prawdopodobnie w weekend będzie obszywać nową skórą. Edytowane 29 Września 2015 przez mokry_mtb
Czaki89 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Dobrze się dzieje.. powodzenia w dążeniu do ideału !
mokry_mtb Opublikowano 29 Września 2015 Autor Opublikowano 29 Września 2015 Dzięki wielkie na razie jeszcze trochę mi zejdzie z bagażnikiem czekam na paczkę z kostkami i przewodami, zrobię również nową obudowę do głośnika. Ale wszystko stopniowo
kujawaPGN Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Taśma dekarska oddaje specyficzny zapach, nie wiem czy tego nie będziesz czuł w upalne dni...Ogólnie dobra robota u siebie też musiałbym wyprać bagażnik...Pozdro
mokry_mtb Opublikowano 29 Września 2015 Autor Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Kiedyś wygłuszałem felicie całą podłogę nadkola i kawałek dachu na to poszła pianka w upały nie czułem zapachu. Najważniejsze jest to aby pokryć czymś dodatkowo mate aby nie było wokół niej wolnej przestrzeni aby nie mogła parować. Pianka typu "S" jest wygłuszeni-owa i ma częściowo zamknięte pory dzięki czemu pochłania dźwięk wiem bo pracuje jako technolog w firmie zajmującej się obróbka polietylenów i poliuretanów spienionych. Edytowane 29 Września 2015 przez mokry_mtb
kujawaPGN Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 W takim razie będzie spoko a kiere na aucie będziecie obszywac?
mokry_mtb Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Opublikowano 19 Listopada 2015 Będzie demontowana tylko trzeba pamiętać o odłączeniu akumulatora aby błąd poduszki się nie pojawił. Kolejne prace do przodu Nowa skrzynia basowa i schowany wzmacniacz w boczku przewody do niego poprowadziłem razem z oryginalną instalacją. Pozostało zamocować dolną osłonę bagażnika i klamry od linek oraz obicie skrzynki materiałem, koniec bagażnika . W dalszych planach podpięcie tylnych głośników drzwi bezpośrednio do radia bo aktualnie nie grają muszę tylko zlokalizować które to są drzwi s słupku. Przełącznik od wyłączanie wzmacniacza wrazi potrzeby wyciągania skrzyni Dołożyłem jeszcze gniazdo zapalniczki samochodowej w razie lodówki lub innego sprzętu. Wiem że nie jest oryginalne ale nie chciałem wymieniać boczków. Tym razem nadszedł czas na podłokietnik .Tak wyglądała stara wersja z pianki pod mój zestaw ratunkowy ememesy i dwa tymbarki Nowa wersja jest na te same rzeczy ale wykonana jest z pianki polietylenowej pokrytej alcantarą z logiem wykonanym laserem Jak by ktoś chciał zrobić coś podobnego służę pomocą.
rysiu2006 Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 fajne takie coś jaki koszt takiego czegoś ??
mokry_mtb Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Będzie oferta sprzedaży w częściach do A4 B5 jak tylko moderator zaakceptuje Edytowane 19 Listopada 2015 przez mokry_mtb
Rekomendowane odpowiedzi