Skocz do zawartości

jaka wolicie platforme do zabawy  

1608 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaka wolicie platforme do zabawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam męczę Assasina 3 :naughty: kupiłem w Empiku używkę za 140 pln :) PS3 afkors ...wciąga gra ...

• Odpowiedzi 8.2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

uzywke w empiku? swoja droga, mega drogo jak na uzywke AC3 ;)

Opublikowano

Strasznie.

To już wole z PSN z kimś na pół kupić.

Właśnie wziąłem pare dni temu london2012 za 79zł na pół z kumplem.

Opublikowano

taka to używka ze nie używka ..mi tam pasi gra z pewnego źródła ..i tyle ..

Opublikowano

Patryk masz przeciez dosc mocne PC ( czy sie myle ? ) Assasins 3 wychodzi taniej oraz 2x lepiej wyglada :wink:

Grac mozna rowniez na PC przez pada Xbox360 od Microsoft mnie tak przynajmniej wygodniej sie skacze po dachach :grin:

Wlasnie zebralem wszystkie graty pod upgrade... ze starych juz 4 letnich gratow zostaje PSU Ocz 1010W i obudowa Antec 1200

reszta poszla do wymiany :kwasny:

Jest weekend wiec zabieram sie za skladanie :decayed:

Opublikowano
Patryk masz przeciez dosc mocne PC ( czy sie myle ? ) Assasins 3 wychodzi taniej oraz 2x lepiej wyglada :wink:

Grac mozna rowniez na PC przez pada Xbox360 od Microsoft mnie tak przynajmniej wygodniej sie skacze po dachach :grin:

Wlasnie zebralem wszystkie graty pod upgrade... ze starych juz 4 letnich gratow zostaje PSU Ocz 1010W i obudowa Antec 1200

reszta poszla do wymiany :kwasny:

Jest weekend wiec zabieram sie za skladanie :decayed:

To pochwal się co tam kupiłeś.

Opublikowano

mimo wszystko procek i5 2500K do tego duzyyyyyy i chyba najlepszy na rynku air fan Phanteks PH-TC14PE aby wystarczajaco chlodzic podkrete 4.8Ghz lub 5.0 Plyta Asus P8Z68 Deluxe, pamiec G.skill Ripjaws 2x4gb DDR3 1600 12800CL8, SSD Ocz Vertex 4 256gb, grafika to KFA2 GTX 680 2gb OC v1.

zostaja dolozone jeszcze moje stare dwa dyski samsung 1.5T oraz 750gb

Bedzie zimnooo i wietrznie :naughty: sama obudowa Antec 1200 ma 6 wiatrakow + 1 na dokladke, Karta graf. 3 szt. oraz CPU cooler 2 szt. heh 12cie wiatrakow :grin:

ps. nie chcialem wodnego :wink:

Chyba jeszcze zagram w GTR2 na starych gratach wiec skladanie w nocy lub jutro...

...wkleje fotki ale w innym watku :wink: - http://a4-klub.pl/multimedia-komputery-gry-hi-fi-tv-foto-telefonia-internet-gadgety-122/komputer-czesci-kupowac-253127/index2.html

Opublikowano

No ładnie.Wczoraj zamontowałem u siebie na 3570K Noctue nh-d14 nie myślałeś nad tym coolerem?Choć do SB by i Fortis he1225 lub Macho hr-02 wystarczył. Druga sprawa zakup gtx680 bardzo nie opłacalny wybór,hd7970 powiedzmy od Sapphire tak samo wydajny lub lepszy a cena mniejsza i to sporo.

Opublikowano

Myslalem nad tym coolerem co masz bo jest BDB !!! ale ten co wziolem ma jeszcze lepsze wyniki ! a do tego mozna dodac wiatrak nr.3 :wink:

Phanteks Thermal Solutions PH-TC14PE Blue CPU Heatsink Unboxing & First Look Linus Tech Tips - YouTube

a do tego pasuje kolorystycznie pod plyte i pamiec kolor BLUE :kox:

mam zapisane na dysku puzniej podesle tabele z wynikami coolerow i kart graficznych. Co do karty to jest to moj pierwszy GeForce :wink: ale nie byle jaki nr.1 Bije Asusa GTX680 II TOP :wink:

Ja zakupilem chyba ostatnia w UK werje Limited od OcUK :wink: z zegarami fabrycznymi :shock3: :

Core Clock: 1202MHz (GK104)

- Core Boost Clock: 1267MHz

- Memory Clock: 6008MHz (Effective)

- Processing Cores: 1536

- Shader Clock: 2404MHz

Sklep Overclockers za 400 funtow ( 341.66 bez vat ) ostatnia w promocji :wink: nie jak wczesniej - **OcUK EXCLUSIVE - THE WORLDS FASTEST GTX 680 - KFA2 LTD OC!! - Overclockers UK Forums

byla ale juz jej ni ma :grin: 4 post od gory z tego linka - https://www.google.com/search?q=Phanteks+PH+TC14&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=fflb#hl=pl&client=firefox-a&tbo=d&rls=org.mozilla:pl%3Aofficial&channel=fflb&sclient=psy-ab&q=kfa2+gtx680+ltd+v1&oq=kfa2+gtx680+ltd+v1&gs_l=serp.3...2093.11548.4.11880.13.11.1.1.1.0.353.1871.1j6j3j1.11.0...0.0...1c.1.OHyJ5450CVo&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41524429,d.d2k&fp=ec7b2c6b3b205848&biw=1280&bih=607

w 3dMark11 miala tylko :whistling: 1200 punktow mniej niz i teraz sluchaj GTX580 w SLI czyli 2 karty !!!

do Asusa GTX 680 II TOP musieli przerobic i zalozyc 3 wiatraki aby byl porownywalny w osiagach :decayed:

Mam porownania tylko zapisane nie na laptopie :decayed: jak pisalem przesle puzniej :wink:

Myslalem nad Msi 7970 Lightning czyli najlepszej z 7970 ale i tak ogolnie w grach jest slabsza nie mowiac juz o "zwyklej wersji 7970 bez oc"

Do tego 7970 NIE ma Physics i innych dotatkow ktore daje GTX 680 wiec zakupilem zielona :decayed:

Ten model KAFY ladnie sie tez podkreca tak jak MSI GTX 680 Lightning, ktora mialem brac gdyby nie ta promocja.

Bardzo ciezko ja dostac !!! Limited !!!w PL nie widzialem jej nigdzie na testach tylko zmalpowany opis :grin: na World YouTube to samo :grin:

ps. mam model KFA2 GTX 680 LTD OC V1 :wink:

Fajno, ze rowniez zmontowales kompa bo MEGA gry nadchodza :kox:

Dobra biore sie za robote :grin:

Opublikowano
przeciez w takich grach jak GTA 4, czy Max Payne 3 to masz autocelowanie... wystarczy wcisnac przycisk i juz celownik laduje na przeciwniku.

o shit a ja oddałem maxa payne-a do sklepu bo mi nie szło:(

Opublikowano

Remik ty wariacie :kox:

Opublikowano

A no mam Wypaśnego KOmpa ...ale AC żona kupiła ..to co będę się wzbraniał :) hehe .

Opublikowano

@Remik-A4

Czemu kupujesz i5 2gen? jak już za 2 miesiące będzie 4gen??

2 gen nie ma pełnego wsparcia dla usb 3.0

1. Odnośnie chłodzenia zainwestował bym w ciecz (CORSAIR HYDRO H100I) około 300zł i dużo ciszej.

Pisząc iż nie chcesz wodnego najlepszy zestawik to:

PROLIMATECH MEGAHALEMS REV C

+

Noctua NF-F12 PWM

2. Odnośnie Antec 1200 - o ile mi wiadomo to jest Zasilacz i oznaczenie 1200W (gdzie to wykorzystasz??) to jak kupowanie beczki wody by umyć sobie ręce:)

3. Plyta Asus P8Z68 Deluxe - Do niedawna był to najlepszy wybór (Deluxe, Pro...) ale czasy się zmieniają i trzeba iść do przodu, obecny trend to Chipset Z77

Opublikowano

Procek i5 2500k idealnie pracuje z ta plyta np. pod nowy upgrade/setup wkladaja wpierw i5 2500k aby puzniej zmienic na przykladowo 3770k bo inaczej sa czary :kwasny:

1. Pisalem juz ze wole air :wink: a to jest najlepszy wybor

2. Moj 4 letni Antec dalej mnie odpowiada a jest to PC obudowa nie zasilacz :grin:Newegg.com - Antec Twelve Hundred V3 Black Steel ATX Full Tower Unbeatable Gaming Case

ps. cooler wchodzi na styk przy tej obudowie :shock3: i musialem sciagac boczny wiatrak na drzwi bo sie nie chcialy zamykac :polew:

jak o zasilacz pytasz to tez 4 letni Ocz 1010W MEGA zasilacz, ktory dalej daje rade, wiec wszystko jasne...

3. Plyte kupilem okazyjnie jakies 8 miesiecy temu :wink: i tak sobie lezala... przyszedl czas na upgrade PC wiec ja wykorzystalem.

Jest to idealna plyta pod ten setup i tak tez go przemyslalem. Komputer mial/ma byc wystarczajacy i optymalny pod graty i zabawe w moim guscie :wink: Nie chcialem bic rekordow wydawac $$$$$zl jest jeszcze inne hobby heh i to nie jedno :grin: wiec ja tak zainwestowalem :wink:

Dobrze, ze o dysk, karte i pamiec nie pytales wiec chyba jest OK :decayed: zarcik :wink:

Opublikowano

Ciebie może nie ale jak widać innych tak.

---------- Post dopisany at 16:15 ---------- Poprzedni post napisany at 16:00 ----------

@Remik-A4

Czemu kupujesz i5 2gen? jak już za 2 miesiące będzie 4gen??

2 gen nie ma pełnego wsparcia dla usb 3.0

1. Odnośnie chłodzenia zainwestował bym w ciecz (CORSAIR HYDRO H100I) około 300zł i dużo ciszej.

Pisząc iż nie chcesz wodnego najlepszy zestawik to:

PROLIMATECH MEGAHALEMS REV C

+

Noctua NF-F12 PWM

2. Odnośnie Antec 1200 - o ile mi wiadomo to jest Zasilacz i oznaczenie 1200W (gdzie to wykorzystasz??) to jak kupowanie beczki wody by umyć sobie ręce:)

3. Plyta Asus P8Z68 Deluxe - Do niedawna był to najlepszy wybór (Deluxe, Pro...) ale czasy się zmieniają i trzeba iść do przodu, obecny trend to Chipset Z77

A jesteś pewny że te nowe procesory będą takie wspaniałe?Pewnie okaże się że będzie kupa jak to było z IV.Co do tego chłodzenia co mu polecasz h100i to jest jeszcze większa kupa,to chłodzenie jest według Ciebie ciche?To co wybrał jest jak najbardziej O.K. i tyle.Co prawda wybrał bym i7 2700K lecz ten i5 jest tak samo spoko.

Opublikowano

Mnie od fabrycznych ledow niebieskich na wiatrakach bardziej interesowaly gabaryty i air chlodzenie :wink: ktore jest przecudowne :shock3: jak przystalo na typowa Gamer Case :decayed: 4 lata temuvjak ja kupowalem, byla nr.1 dla graczy.

Antec Twelve Hundred Gaming Case | Antec Twelve Hundred,Twelve Hundred,Antec Computer Case,Computer Case,Chassis,Antec Twelve Hundred Gaming Case Performance Review

antec 1200 case | eBay

Mnie wystarcza i led nie przeszkadza :grin: tym bardziej, ze plyta asus tez fabrycznie jest podswietlona na niebiesko :decayed:

ps. w dodatku mozna ledy wylaczyc oddzielnie :wink: i wiatraki rowniez regulowac recznie.

---------- Post dopisany 27-01-2013 at 04:31 ---------- Poprzedni post napisany 26-01-2013 at 17:19 ----------

Po dokonanych zmianach... ojjjjjjjj... ta karta to MASZYNA !!!

Ustawienia/overclock przez MSI Afrerburner i MSI Kombustor przeszly moje wszelkie oczekiwania :shock3:

...podkreta jaka obecnie jest zapisana wyszla

GPU Clock - 1359 MHz

Memory -1720 MHz

choc wiatrak musi gnac na 80% :kwasny: glosno

a zerwalo ekran :polew: przy max pamieci 1890MHz :shock3::shock3::shock3: wiatr 100%

ps. program GPU-Z :wink:

Idealna noc pod testy dla wymagajacych gier. Nvidia i ten model doslownie mnie powalily...

ale mysle, ze dam rade do rana :polew: ... ale teraz gry wygladaja :shock3: moje dwie starocie ATI 4870x2 tego nie dawaly :shock3:

Opublikowano
A jesteś pewny że te nowe procesory będą takie wspaniałe?Pewnie okaże się że będzie kupa

Wszyscy tak mówili o pierwszej serii i3-7, o drugiej tak samo, o tej trzeciej to już wszyscy że totalna padaka, że gorsza jak 2. Jeszcze nie ma 4 to juz są takie komentarze, że szał pał:) (nagatywne)...

Polak zawsze narzeka a i tak kupi.

4g będzie mocno skupiona na mobilności, energooszczędności, podciągnięciu GPU w procesorze. (dokładnych specyfikacji nie znam, więc można mnie poprawić odnośnie innych nowości) w każdym razie ja idę w i7 3770k, głownie za wsparcie dla usb 3.0 oraz 1600Mhz w ramach (2g ma wsparcie natywne tylko do 1333mhz)

-----

Co do antec 1200 - to dalej dla mnie zasilacz :) 1200W

Antec TruePower Quattro 1200 FVAT GWARANCJA 3 LATA (2970077760) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Co do obudowy dla mnie nr 1 obecnie jest Corsair 500r

Carbide Series

---------

Odnośnie dysku OCZ VARTEX 4 jest dobrym wyborem, tak samo udany jak samsung 830 (model 840 pomimo iz nowszy wypada gorzej).

Chociaż co do dysku kupiłeś 256GB, w podobnej kwocie mogłeś kupić 2x 128 GB i miałbyś 95% szybciej (w raid) delikatnym kosztem CPU (dlatego do raid fajny jest i7 mający podział na większą ilość wątków)

Opublikowano

Pisaem, ze ludzie mieli czary pod ta plyta i prockiem 3770k gdy wkladali na swierzo pod " pierwszy "stary bios...

rozwiazaniem byl i5 update biosu a puzniej wkladali dopiero i7 3770k aby wszystko gralo :wink:

Wiec wybralem tak jak na poczatku pisalem " mimo wszystko i5 2500k " :wink:

Moja stara juz 4 letnia obudowa :decayed: Antec1200 dalej idealnie pracuje z zasilaniem Ocz 1010W, wiec po co zmieniac...

Zawsze mozna, kupic lepsze lub gorsze graty, za rok beda jeszcze lepsze... wybralem sprawdzone rozwiazanie pod moj setup :wink: i jestem zadowolony :thumbup1:

ps. kupiles TTRS a RS4 jest wieksza i lepsza nie mowiac juz o RS6 :decayed::wink: