mateusz09 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam, szukałem postów z moim pytaniem ale nic podobnego nie znalazłem, jeżeli jest to poproszę o link a mój post skasować. Otóż moje pytanie polega na tym jak sprawdzić czy mogę "doprogramować?" oryginalny scyzoryk Audi z pilotem do centralnego zamka. Teraz mam tylko kluczyk, którym zamyka centralny zamek i nie wiem czy można dołożyć oryginalny pilot czy muszę kupić chińską centralkę centralnego zamka. Jeżeli można to w jaki sposób to zrobić?
dliwski Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) sprawdź jaką masz centralkę w bagażniku po prawej - po modelu można dojść czy obsługuje pilota Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez dliwski
MŁODZIAN Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/ tu masz wszystko tylko zerknij jaki masz model pompki i zobaczysz czy można to zrobić oryginalnie
Fazii Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 http://www.digakom.de/katalog.php?TYP_SORT=A&KAT_SORT=A4 Jeżeli twoja pompka nie obsługuje pilotów wtedy kupujesz nową posiadającą opcję otwierania i zamykania z pilota (ważne, żeby miała tyle samo wejść na kostki i krućce co twoja aktualna), dorabiasz do niej antenę, docinasz groty do pilotów, parujesz piloty z pompką i programujesz transpondery do immo. Wszystkie szczegóły co i jak znajdziesz na forum.
mateusz09 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Dziekuję za szybką odpowiedź, właśnie o to mi chodziło, zaraz biore sie do czytania
mati101086 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam moje audi 1995r w oznaczeniu pompki na koncu literka A czyli nie obsluguje pilota ale chcialbym zamontowac pompke z literka D lub G obslugujaca pilot scyzoryk ori abym mogl go uzywac tylko jedna sprawa mnie zastanawia. Bo w mojej a4 z 1995 nie ma mozliwosci polaczenia sie z pompka za pomoca VAG a wiem ze w tych z obsluga radiowa jest tylko ja zmieniajac na taka pompke musze ja jakos podlaczyc tak aby ja vag widzial czy to wogole mozliwe ?. I jeszcze jedno pytanie czy pompka centralnego ma jakies powiazanie z szybami elektrycznymi ? Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez mati101086
MŁODZIAN Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 jest powiązana z elektrycznymi szybami bo jak zjarała mi się płytka w pompce to szyby elektr.nie działały
mati101086 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 No to cos juz wiem ale moze ktos jeszcze wie jak wyglada sprawa z vagiem
Fazii Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Normalnie wpinasz kostki i powinno działać. Jak podłączysz nową obsługującą piloty to vag powinien już się połączyć. Bynajmniej w poliftowych tak jest Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Fazii
mati101086 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 no wlasnie a ja mam przedlifta i mam dwie kostki z czego jedna jest duza a druga mala. Co prawda mam cala instalacje z polifta tylko nie wiem czy jest to wykonalne chodzi mi oczywiscie o podlaczenie I druga sprawa mam Pilot (433,92 Mhz) a przegladajac ten temat http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/domniemam ze jedyne pompki jakie beda dzialc to 8L0.862.257 oraz z literkami D i G pozostale nie beda sie nadawaly do tego kluczyka. Niech ktos mnie poprawi jesli sie myle
Fazii Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 I druga sprawa mam Pilot (433,92 Mhz) a przegladajac ten temat Dorobienie kluczyków KOMPLET. Adapracja pilota, IMMO, PIN, pompka centralnego zamka. - Audi A4 B5 - Audi A4 Klub Polskadomniemam ze jedyne pompki jakie beda dzialc to 8L0.862.257 oraz z literkami D i G pozostale nie beda sie nadawaly do tego kluczyka. Niech ktos mnie poprawi jesli sie myle Dokładnie tak jak napisałeś
mati101086 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Wciaz pozostaje kwestia polacznia z postu #6
fragless1 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Sprawdź najpierw, jaka jest rozpiska pinów Twojej obecnej pompki. Masz tylko 2 kostki, wiec na bank nie wszystko masz podpięte pod obecna instalkę. Do tego porównanie z pinami pompki na 3 wtyczki i sprawdzasz czego brakuje. Dołożenie kabelka diagnostycznego, to akurat mala robota i prosta, ale pompka steruje drzwiami, szybrem, szybami, a w poliftach nawet oświetleniem i radiem.
mati101086 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Dzięki za info. W takim razie kupie nowa pompke i będę się bawił w przerabianie elektryki. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Fazii Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Sprawdź najpierw, jaka jest rozpiska pinów Twojej obecnej pompki. Masz tylko 2 kostki, wiec na bank nie wszystko masz podpięte pod obecna instalkę. Do tego porównanie z pinami pompki na 3 wtyczki i sprawdzasz czego brakuje. Dołożenie kabelka diagnostycznego, to akurat mala robota i prosta, ale pompka steruje drzwiami, szybrem, szybami, a w poliftach nawet oświetleniem i radiem. Niby w jaki sposób steruje radiem? Opis kostek http://www.digakom.de/template/downloads/Pinbelegung_8L0862257.pdf Dorobienie anteny http://www.digakom.de/template/downloads/Antenneninstallation.pdf
fragless1 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Normalnie. Do pompki dochodzi przewód od bezpiecznika radia, wiec w jakiś sposób jest to sprzężone.
przemek11 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, podepne się troche pod temat bo już nie chciałem zakładać nowego. zakupiłem do siebie taki oto zestaw centralnego z pilota http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-3175-SRa-Proxima-SRPi.html podłączone, wszystko działa otwiera zamyka. tylko moje pytanie polega na tym jak podpiąć pod to domykanie szyb? a problem polega na tym, że ori miałem korby i sam jakiś czas temu rezałem elektryczne szyby. z ori wiązki która kupiłem razem z el szybami zostały mi luzem 2 czy 3 kabelki, które nie sa nigdzie podpięte, i z tego co się orientuje to one jakos chyba powinny być podpięte aby domykanie działało. jak to wszystko podpiąć zebym miał domykanie szyb z tą centralką? czy musze jakiś dodatkowy modół miec w samochodzie aby domykanie działao, anie tylko podpiecie pod tą centralke a i mam el. szyberdach który ma funkcje domykania, ale z kluczyka tak jak ori było. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez przemek11
mati101086 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Panowie odswiezam zakupilem pompke bez zadnej literki od a8 ale pisalo ze taka sama jak a4 tylko ze porównując kolory kabli z kostek ze schematami sa troche inne kolory. Moze ktos sie orientuje czy one powinny sie roznic czy powinny byc takie same w a8 i a4 Moze wiecie o co chodzi w tym wszystkim bo tak z opisu kostek z postu #15 i porownaniu schematow z autodaty wychodzi na to ze roznia sie od siebie kable w sensie funkcji jakie pelnia
Piotr8401 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Witam odgrzewam temat. Posiadałem w moim po lifcie centralkę bez pilota. Kupiłem na szrocie pompkę wraz z pilotem. Po założeniu, pilot działa, zamykanie wewnętrzne działa, zamykanie z kluczyka działa ale otwieranie już nie.Pierwsze co przychodzi mi do głowy to brak kompatybilności ale to tylko moje domysły. Proszę o jakieś podpowiedzi jak rozwiązać problem. A4 B5 1.6 2000r Numer pompki 8D0862257E
Rekomendowane odpowiedzi