Pawel88ST Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witam, orientuje się ktoś czy bywało coś takiego w opcji dla b6/b7, tak naprawdę na śląsku można już posłuchać kilka stacji które nadaja cyfrowo, znalazłem taki moduł 8E0035593H Gdyby ktoś coś wiedział to proszę o info ewentualnie jak rozpoznać czy taki moduł może już znajduje się w aucie
Robero321 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Za kilka lat radio będzie tylko cyfrowe więc trzeba będzie się rozejrzeć w temacie Jeśli chodzi o moduł z literką H czytałem gdzieś na forum w usa że to bangla z RNS e i nie powinno być problemów tak samo jak z końcówką D i E. H jest nowszą wersją tego modułu
Pawel88ST Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Ciekawe jeszcze jak to podłączyć na forum jeszcze nikt nie robił tego chyba ciężko będzie znaleźc schemat
januszm41 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 originalnie nie bylo w b6/b7 DAB, tak ze bardzo ciezko bedzie.
Pawel88ST Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 W etce jest normalnie taka część dla b7, a to w czym były ? w A3 były ?
erchi Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 W Polsce będzie DAB+, DAB na Śląsku łapie prawdopodobnie z zagranicy. DAB nie jest kompatybilny z DAB+.
griga-st Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 W Polsce będzie DAB+, DAB na Śląsku łapie prawdopodobnie z zagranicy. DAB nie jest kompatybilny z DAB+. Bosze, ludzie gdzie wy mieszkacie WRC od jakiegoś czasu w Rzeszowie słucha radia w jakości CD. A z góry Jawor(Zalew soliński) już kilka lat temu testowali sygnał. Oczywiście mowa o plusie
erchi Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Chodzi o to, że na tunerze DAB nie posłuchasz DAB+. Montowanie w aucie tunera DAB mija się z celem. Lepiej zainwestować w zewnętrzny DAC z USB i odczytem plików 24/96 Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez erchi
griga-st Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 W PL nigdy nie był nadawany sygnał DAB(ja nie słyszałem o takich próbach) tylko od razu DAB+. To samo z TVB T. Od razu wersja TVB T2. Moim zdaniem było to bardzo mądre posuniecie. Niemcy maja spora rozpierduchę w tej materii. Czego efektem jest to ze sporo B8 wyposażonych jest w "stary" DAB tudzież tuner TV bez MPEG4
Robero321 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie było cyfrowego radia ale już za kila lat będzie tylko cyfrowe. Więc trzeba pomyśleć nad sposobem uruchomienia tego w B6 B7 Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez Robero321
sgx Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) O ile zdjęcia tego modułu nie kłamią (po numerze 8E0035593H to to jest sirius - radio satelitarne i tego nijak nie zakodujesz do radia, mam rns-e z 2010, kupiłem taki odbiornik i niestety kupa, trzeba chyba soft na US zmienić ale wiadomo, radio co 2 setki będzie szło, sam chętnie poznałbym numer tunera który da się zakodować i działa na rns -eu btw, widziałem natomiast adaptery dab+ ale polega to albo na aux (siriusa wpina się w złącze zmieniarki) albo ma wbudowany transmitter fm Edytowane 5 Maja 2015 przez sgx
erchi Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) Kodowanie to jedno, a dostępność sygnału Sirius w Europie to drugie. Zbędny zakup. Edytowane 6 Maja 2015 przez erchi
sgx Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Kodowanie to jedno, a dostępność sygnału Sirius w Europie to drugie. Zbędny zakup. Zakup a i owszem, ale biorąc pod uwagę tego jak to jest spięte z radiem (can i wyjście audio) można by podpatrzeć jak się komunikuje, doklejasz moduł Verona FS2052 czy inny wyrwany z taniego radia z tesco i masz gotowy tuner
Rekomendowane odpowiedzi