Magicbattle Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 zabezpieczyles to czyms?? bo zaraz bedzie kupa. poleruj odrazu to na lustro czyms do alu. np mothersem i na to wosk
plastuch Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) No niczym nie malowałem tylko papier ścierny poszedł w ruch i lekko fareclą tak myślałem ze sie będzie to utleniać. Dzieki że piszesz przepoleruje to jeszcze polerką mechaniczną i zabezpieczę Siema dotarły części do rozrządu, tak że na dniach działam z tym tematem , więc będzie spokój na jakiś czas. Z moimi przebiegami to i nawet na kilka lat A przy okazji napisze że wpadło lusterko od algola z fotochromem i grzaniem + "Carbon 5D" heh na osłony silnika. Od razu dodam że nie jestem zwolennikiem okleiny ale jedna z osłon była pęknięta. Postanowiłem ją skleić i nakleić folię gdyż miejsce naprawy było widoczne. Można było tez zrobić to hydro-grafiką ale pokrywa ona cale powierzchnie, a ja chciałem spróbować swoich sił z wycinaniem literek. Edytowane 10 Października 2017 przez plastuch
przemek11 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Ładnie wyszło Jeszcze te dwa gumowe łączniki zmień w jakieś w kolor, jakoś mi się kolorowe podobają Edytowane 11 Czerwca 2015 przez przemek11
plastuch Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Podziękował Może kiedyś Przemuś wymienię te łączniki, zestaw Samco kosztuje jakieś 650-750 zł tyle że te oryginalne "gumki" się do nich nie umywają Moje raczej szczelne więc w tym sezonie tego nie tykam Edytowane 11 Czerwca 2015 przez plastuch
przemek11 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 No to faktycznie, za 2 kawałki rurki gumowej 700zł to ładnie Pomaluj Szprejem - koszt 20zł
plastuch Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2015 Nie.. cały zestaw: Mam znajomości w sklepie... myślę że zejdę poniżej 20zł
Reggi Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Plastuch ..pod koniec wakacji bede miał gwint ze swojej na sell
plastuch Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) No to chce Zom! Daj cene i termin byle by nie na początku września bo mam dużą inwestycje czyt. Ślub i Wesele (swoje) A w między czasie takie tematy się działy : Start godzina 11:00 A teraz składamy puzzle w odwrotnej kolejności, oczywiście na nowych częściach Trzeba pamiętać że ślady po starej uszczelce usuwamy dokładnie, czyścimy papierem ściernym i odtłuszczamy. Dla pewności nową uszczelkę liznąłem z obu stron uszczelniaczem (zapomniałem nazwy ) Tu przy okazji dobrego dostępu i wizyty kuriera DPD który dostarczył mi redukcje, zamontowałem filtr Pipercross. 3eba ogarnąć te przewody i zrobić osłonę termiczna, ale to już na spokojnie się zrobi z jakiegoś alu. okolice Godziny 16:00 Finał godzina 18:30 Myślę że można to było zrobić dużo szybciej, tylko pytanie poco się spieszyć. Nie jestem mechanikiem robiłem to hobbistycznie dla przyjemności Więc wszystko na spokojnie bez nerwów. Z resztą nie siedziałem cały czas przy tym, sporo czasu przegadałem z Nosb-em bo wymiana była pod jego okiem. Tu jeszcze ostatni strzał jak po wstępnym ogarnięciu przewodów siedzi filtr. Jeszcze wym tygodniu ogarnę to jak należy Edytowane 10 Października 2017 przez plastuch
Zymek1989 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Według mnie bardzo szybko ogarnąłeś ten rozrząd
plastuch Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Też wydaje mi się że dość sprawnie poszło. Pewnie wprawiony mechanik skrócił by ten czas o jakieś 2-3h. Ale dla mnie to było jak sex z kobieta, nie chcesz kończyć ale w pewnym momencie czujesz że już boli W tym przypadku plecy Gdyby to była B5 to pewnie poszło by szybciej ale w C5 wyjąć lampy to przej*bana sprawa, zderzak też nie trzyma się tylko na 2-óch śruba ale jeszcze na 6-ciu nakrętkach po 3 na błotnik. Edytowane 5 Lipca 2015 przez plastuch
Zymek1989 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 No to tak samo z tymi śrubkami w B6. Ja w 1.9Tdi rozrząd robiłem dłużej. Ale pierwszy raz ściągałem zderzak, pas przedni, no i rozebrałem rozrząd. Kilka godzin męki na kolanach ale jaka satysfakcja
Reggi Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 Plaster, a masz 1be ? jak masz to możemy się zamienić i mi dopłacisz złotem Ja planuje jakoś pod koniec wakacji, może wrzesień połowa. Ogólnie wszystko z mojej fury będzie do wzięcia.
plastuch Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Opublikowano 1 Lipca 2015 Sprawdzę jakie to amorki ale springi są czerwone wiec to na pewno nie seria :/
przemek11 Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 byle by nie na początku września bo mam dużą inwestycje czyt. Ślub i Wesele (swoje) To tak na zapas, szczęścia Wam i pozdrów Asie (znam) Gdyby to była B5 to pewnie poszło by szybciej Oh jak miło to słyszeć
plastuch Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Dzięki pozdrowię Ją Gdyby to była B5 to pewnie poszło by szybciej Oh jak miło to słyszeć Było by szybciej, przez 6 lat robiłem wszystko sam przy B5 więc nie pieprzył bym się z każdą śrubką jak matka z łobuzem Edytowane 1 Lipca 2015 przez plastuch
plastuch Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Przyprowadzaj Raguś po kodzie z wlepki bagażnika zawieche mam komfort i do tego te czerwone springi... Wreszcie dotarł do mnie grill i zamek z Allroad, także jaram się Tylko teraz chrom out i będzie Dobra Pany zmontowałem to i potrzebuje waszej rady znaczek chrom czy czarny (a mam tego pod dostatkiem więc mogę zmieniać)?? Dodam że na dniach te listwy pod reflektorami idą na czarno Edytowane 10 Października 2017 przez plastuch
przemek11 Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Ja u siebie miałem wszystko w czerni, ale jakoś po chwili mi się już nie podobało teraz dałem ramke w czerń, a znaczek kupiłem nowy w chromie i jak dla mnie efekt zeje
Rekomendowane odpowiedzi