Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Blotnik-ratować czy szukać używki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak znajdziesz dobry w kolorze to przekładka, ale musi być OK, bo zamawiając z neta możesz trafić na gorszy niż masz... Ogólnie to bym ogarnął ten błotnik co masz, nie jest w tragicznym stanie.. w 300zł powinieneś się zmieścić. Pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Autor

W auto szaser bis za element 550zl wszystko-demontaz,malunek,montaż.

Jutro jeszcze się dowiem ile krzyknie mi sztuka lakierowania.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Za cieniowanie tyle kasy - dużo . Tyle to można dać za malowanie całego elementu z konserwacją.

Opublikowano
  • Autor

Za cieniowanie tyle kasy - dużo . Tyle to można dać za malowanie całego elementu z konserwacją.

Mówił że cały element będzie lakierowal.

Dziś byłem w zakładzie sztuka lakierowania.Gość obejrzał błotnik,podrapal się po głowie i mówi..... 1500zl bez gwarancji,że za pół roku to znowu nie wyjdzie. :-D Coraz lepsze ceny znajduję.

Opublikowano

1500 zł? :) Cenę z kosmosu wziął :)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dobry lakiernik powinien zerwac lakier z calego elementu zabezpieczyc i od nowa pomalowac, potem wnetrze wysmarowac najlepiej masa poliuretanowa. Koszt calej operacji okolo 800zl ze wszystkim za 2 blotniki.

Edytowane przez Chadury89

Opublikowano
  • Autor

Dobry lakiernik powinien zerwac lakier z calego elementu zabezpieczyc i od nowa pomalowac, potem wnetrze wysmarowac najlepiej masa poliuretanowa. Koszt calej operacji okolo 800zl ze wszystkim za 2 blotniki.

Podobnie mi mówił lakiernik w Markach i mniejwiecej tak opisywał zabieg.

Ten za kwotę 1500 zł to szkoda gadać i brak słów :@

Czy blotnik przedni,przedlift z avanta,będzie pasował do sedana?Jest kilka sztuk w kolorze ale większość to avanty albo z a6.

Opublikowano

Sedan/avant to to samo.

Opublikowano

Panowie a jak to jest z jakością zamienników dostępnych z allegro? Np. tu:

http://allegro.pl/audi-a4-b5-94-96-blotnik-przedni-przod-lewy-nowy-i5168919872.html

? Nie wiem jak to widzisz Marcin, ale jeżeli to byłoby dobrze spasowane, to wystarczy pomalować i masz przynajmniej nowe elementy, bez szpachli itd. Sam mam podobny dylemat i się zastanawiam nad takim rozwiązaniem.

Albo tu:

http://allegro.pl/blotnik-le-pr-a4-b5-b-5-94-01-dowolny-kolor-audi-i5236681543.html

zamienniki, pomalowane w kolory z barwy palety audi ...

Jak ktoś miał do czynienia z tego typu produktami to też chętnie posłucham :hi:

Edytowane przez s3ns

Opublikowano
  • Autor

Sedan/avant to to samo.

Dzięki.

Panowie a jak to jest z jakością zamienników dostępnych z allegro? Np. tu:

http://allegro.pl/audi-a4-b5-94-96-blotnik-przedni-przod-lewy-nowy-i5168919872.html

? Nie wiem jak to widzisz Marcin, ale jeżeli to byłoby dobrze spasowane, to wystarczy pomalować i masz przynajmniej nowe elementy, bez szpachli itd. Sam mam podobny dylemat i się zastanawiam nad takim rozwiązaniem.

Albo tu:

http://allegro.pl/blotnik-le-pr-a4-b5-b-5-94-01-dowolny-kolor-audi-i5236681543.html

zamienniki, pomalowane w kolory z barwy palety audi ...

Jak ktoś miał do czynienia z tego typu produktami to też chętnie posłucham :hi:

Widziałem to kolego.Cena kusząca,pytanie tylko jak że spasowaniem takich elementów.Słyszałem i czytałem opinie,ze zamienniki ciężko spasowac.

Opublikowano

To fakt, ale generalnie duży problem jest z wszelkimi zamiennikami plastikowymi, tu musi być na prawdę dobrze to zrobione, aby trzymało kształt.

Jeżeli chodzi o błotnik to musiał być tłoczony, istnieje szansa że tego typu rzeczy, nawet jako zamienniki są całkiem ok. No ale przydałoby się aby ktoś, kto miał do czynienia z tym, mógl się wypowiedzieć.

Sam sobie trochę odpowiem:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/274944-jakie-zamienniki-blotnikow/

Czytałem jeszcze w innym miejscu i różnie bywa, trochę loteria z tym. Można trafić na dobrze spasowany, ale niekoniecznie. No i sa delikatniejsze prawdopodobnie :/

Edytowane przez s3ns

Opublikowano

U mnie porządny lakiernik robi za 350zl za element. W cenie jest też cieniowanie sąsiednich elementów, żeby różnicy nie było widać. Generalnie szkoda zachodu. Ja u siebie też mam dwa błotniki do zmiany, bo ruda wychodzi. W poprzedniej a4 malutko mi wylazilo na faktach, wiec chciałem sobie podmalowac. Zdjąłem nadkole i się przeraziłem, bo od wewnątrz pół błotnika było zżarte. Od tamtej pory uznaje tylko zasadę wymiany pod kolor.

to jakos tez drogo, u nas robia od 200 za element i mysle ze ten blotnik by sie kwalifikowal wlasnie na 200zl. wiem bo zanim zaczalem pracowac tu gdzie pracuje to ponad rok robilem na lakierni a pozniej u siebie lakierowalem i nie takie rzeczy sie robilo

Opublikowano
  • Autor

No niestety w stolicy ceny są strasznie duże za malowanie i zrobienie takich rzeczy.

Jak by coś takiego robili od ręki,to warto pojechać nawet 100km w jedną stronę bo taniej by wyszło jak tu.

Opublikowano

Takie ćwiartki się na alledrogo kupuje już w kolorze za 200 zł chyba, a za 300 zł z cynkiem ;) Więc po co to gdzieś zaprowadzać, sam to zrób, a stary błotnik sprzedaj ;]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Szukałeś,widziałeś?Ja ciągle szukam i nic ciekawego nie ma.Biorąc pod uwagę kolor,stan i rocznik części.

Po długotrwałych poszukiwaniach udało się dorwać błotnik w tym samym kolorze,zdemontowany z innego autka.Dziś przyszedł,stan idealny.Jutro montaż,po zabiegu wstawię fotki :-)

Organ czekający na przeszczep:

c21e56893882c0d5ffb9e763b8c8a6fc.jpg

d4839ec25b05a883913ca91a98e140d5.jpg

d408d05e819de599a065f3699133672e.jpg

Tak było:

cc8180468eaf133a4fb788693c2bd8d1.jpg

A tak jest teraz:

5fd2dfb41d78723e72566794029997ab.jpg

99896cf81931d812b453d5d54007a7bf.jpg

Koszta błotnika i wymiany wyniosły dużo mniej niż cena naprawy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Długo szukałem błotników do b6 po kodzie lakieru (używek), generalnie wszystko to już kupa złomu pordzewiała, ciężko znaleźć coś co jest w lepszym stanie od tego co się samemu ma.

Temu też poszedłem inną drogą - ryzyk fizyk. Znalazłem na allegro sprzedawcę, który ma zamienniki malowane od razu po kodzie lakieru. Tyle że akurat ten miał świetne opinie na temat towaru. Kupiłem, zamontowałem i powiem jedno. Jest dobrze. Za 6 stów mam dwa nowe błotniki malowane po kodzie lakieru, przetłoczenia się zgadzają, szczeliny między drzwiami i maską są równe. Błotniki zabezpieczone antykorozyjnie, jest też opcja za 4 stówy sztuka z ocynkiem. Lakier też dobrze licuje się z resztą.

Jak by ktoś chciał namiary to pomogę, walić na pw. U mnie to robi robotę.

Opublikowano
  • Autor

Bałem się kupować zamiennik bo słyszałem że potrafi nie pasować idealnie.Pochwal się tym sprzedawca,od kogo brałeś ;-)

Opublikowano

http://allegro.pl/my_page.php?uid=27598431

nick allegro zderzakiwkolorze :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki,nawet przeglądałem jego oferty.Będzie dla innych.Gorzej jak ktoś ma zmatowialy swój lakier,to nowy element może się trochę odróżniać.

Opublikowano

Dzięki,nawet przeglądałem jego oferty.Będzie dla innych.Gorzej jak ktoś ma zmatowialy swój lakier,to nowy element może się trochę odróżniać.

Najczęściej tak właśnie jest. Niestety lata wpływają na lakier i powoli widać różnice w odcieniach..

Za jakiś czas będzie trzeba korzystać z urządzeń, które będą dobierały kolor ze skanów lakieru z auta. Wtedy nie będzie różnicy ;)

Z tego co słyszałem tego typu usługi są już dostępne.