Radzio0808 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie jestem tutaj nowy i mam jedno pytanie Sytuacja wygląda tak na PB brak mocy dziura z dołu dlaczego ??Zrobione rzeczy : Kompletny remont silnika(cała góra i uszczelniacze i kontrola dołu),świece,kable,cewak,czujnik położenia wału, sonda lambda,pompa paliwa wtryski ok.i już mi ręce opadają dlaczego to nie chce jeździć na benzynie.Błagam pomocy !!!!!Pozdro ! Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Radzio0808
edekxp Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak nie chce jeździć? Na lpg jeździ? Może lpg do regulacji bo rozjechało mapę pb. Opisz dokładnie co się dzieje, bo stwierdzenie dziura od dołu nic nie mówi, tymbardziej w silniku wolnossącym Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez edekxp
Radzio0808 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ponowie chodzi o ot że gaz w nim jest od 10 lat auto mam 3 lata była druga generacja i delikatnie ona mnie zaczeła denerwować i założyłem sekwęcje i zrobiłem generalny remont silnika bo buda zdrowa więc chce tym jeszcze długo jeździć Kiedyś na Pb wogóle nie chciało jeździć tzn gaz do dechy i naprzykład załapał 3 tyś obrotów przerywał strzelał i nie chciał wskoczyć na większe obroty myśle pompa paliwa wymieniona itd i co o nic później zrobiłem z przepływką i zaczęło działać ale... Auto jest słabe nie przyśpiesza płynnie czasami ciągnie jak należy a czasami jedzie jak 1.0 polówka moich rodziców A co do mapy benzyny uważam że to nie to bo w tamtym roku w grudniu jak wracałem z DE Przejechałem specjalnie 400 km na benzynie specjalnie aby auto troche polatało na tym PB i ogólnie po miejscu nie było takiego czegoś jak odpalanie przegazowanie i od razu gaz tylko zawsze te 2 km przejechało sie na PB.Teraz poskładałem auto po remoncie i na PB nadal muł.....Na sekwęcji jeszcze nie wiem jak jeździ bo dopiero robie mape i całe strojenie.Ma ktoś jakieś pomysły na to PB??Za dużo kasy poszło w auto żeby ominąć ten problem bo to wreszcie musi zacząć jeździć na PB.A więc prosze o pomoc Pozdrawiam:)
elmo814 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 chłopaku sory , ale 1.6 ogolnie nie jedzie zamiast remontu trzeba było odłozyc na szczep 1.8t
darek995 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 SWAP to nie naprawa Wiadomo ze nie jedzie jak 1.8t ale mimo to powinno ciagnąć w miarę równo bez szarpnięć i bez żadnego muła z dołu. A jak wyglada temat ecu ? Czym sprawdziłeś korekcje silnika? Lambda dziala? Tap by iPhone
jacek70 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 A według mnie to powinieneś zacząć od doprowadzenia do ładu pb . Jak na Pb będzie chodziło dobrze to dopiero wtedy strojenie gazu. Zrób porządną diagnozę komputerową , logi. Coś na pewno wyjdzie.
Radzio0808 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Panowie nie chodzi o SWAPA tylko doprowadzenie do ideału silnik wygląda super zero nagaru tuleje nie zrysowane itd lambda działa zero błędów itd sam nie wiem co mam robić bo za dużo poszło kasy do niej i chce doprowadzić do ideału
Robero321 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jakie ciśnienie na listwie? Sprawdzałeś wtryski? Sprawdzałeś, wymieniałeś filtr paliwa?
Radzio0808 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Filtr paliwa tak zmieniałem ciśnienia na wtryskach nie mam jak sprawdzić Chyba że są jakieś sposoby to chętnie posłucham
Robero321 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 jedź do warsztatu gdzie to sprawdzą łącznie z wtryskami
Radzio0808 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dzisiaj zrobiony gaz fajnie jeździło ale na chwile zaczyna falować na obrotach i to dość konkretnie i pytanie dlaczego ?? Gaz wyregulowany idealnie
Robero321 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Nigdy nie będzie na sekwencji idealnie jeśli benzyna ci się rozjeżdża Zrób najpierw benzynę a dopiero reguluj gaz i zadawaj kolejne pytania a nie zrobisz jednego a już o drugie pytasz.
darek995 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) W ogole jak wygenerowała mapę pb jak dobrze auto nie jezdzi ? Jak to ci sie udało ? Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez darek995
Radzio0808 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Dobra to zadam jeszcze jedno pytanie Czy miał ktoś kiedyś coś takiego jak npZaklejasz dziure w grilu od dolotu i wrzucasz na luz np przy 60 na godzine i spada elegancko na obroty i trzyma a jeżeli odkleisz dziure tak jak to ma być i puścisz auto na luz przy 60 to faluje na obrotach i nie może ich ustawić ???
edekxp Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Pewnie masz jakąś nieszczelność i ciągnie lewe powietrze.Sprawdź najlepiej kompresorem.Czasem może być dziurawa membrana w serwie
Radzio0808 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Wszystkie uszczelki i podciśnienia nowe
Rekomendowane odpowiedzi