GRazny Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 Tak sobie wczoraj oglądałem jakiś program na TURBO i aż nie wierzyłem co tam koleś wygadywał o kluczykach... Skradli mu autko i nie chcą mu wypłacić kasy bo opinia biegłego sugeruje że jeden z kluczy był matką dla innego (widać to po rysach) i chcą od niego tego 3ciego dorobionego klucza, którego koleś nie ma... ale mam inne pytanko... mam AC... i 2 komplety kluczy (żadnego serwisowego nie mam - tylko 2 scyzoryki + jakiś otwierany plastik z dwiema naklejkami kodowymi) - czy to jest komplet dla A4 B6 z 03.2004 ??
rafalekx Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 Kolego a ile kluczyków deklarowałeś przy ubezpieczaniu autka AC? Bo to właśnie od tego zależy. Z tego co pamiętam to nawet fotkę robili kluczyka
GRazny Opublikowano 21 Października 2008 Autor Opublikowano 21 Października 2008 deklarowałem 2 - bo tyle mam i w niemieckim salonie (komisie) zapewniali mnie że w tym roczniku serwisowego już nie ma...
Wąski Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 I tak ma być z kluczykami to temat rzeka :gwizdanie: A ubezpieczyciele tylko czekają jak tu nie wypłacić [br]Dopisany: 21 Październik 2008, 19:33_________________________________________________serwisowy kluczyk jest plastikowy
M@rcus Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 serwisowy kluczyk jest plastikowy Niestety, nie jest platikowy. Kluczyk serwisowy jest taki jak normalny - dodatkowo jest na nim biały znaczek klucza. Nie pozwala on na otwieranie schowka i bagażnika w przypadku kiedy zostawia się samochód w serwisie. Oczywiście jeżeli zamknie się je wcześniej zwykłym kluczykiem. Przykładowe zdjęcie: Plastikowy, to kluczyk, który należy trzymać w miarę możliwości zawsze przy sobie (ja mam w portfelu). Służy do awaryjnego otwierania samochodu np. przy zatrzaśnięciu kluczyków w bagażniku - ostatnio nawet miałem taką sytuację. Co ciekawe, jest w nim nawet pastylka immo - co pozwala dodatkowo na odpalenie silnika.
letallec Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Niestety, nie jest platikowy. Kluczyk serwisowy jest taki jak normalny - dodatkowo jest na nim biały znaczek klucza. Nie pozwala on na otwieranie schowka i bagażnika w przypadku kiedy zostawia się samochód w serwisie. Oczywiście jeżeli zamknie się je wcześniej zwykłym kluczykiem. Przykładowe zdjęcie: Plastikowy, to kluczyk, który należy trzymać w miarę możliwości zawsze przy sobie (ja mam w portfelu). Służy do awaryjnego otwierania samochodu np. przy zatrzaśnięciu kluczyków w bagażniku - ostatnio nawet miałem taką sytuację. Co ciekawe, jest w nim nawet pastylka immo - co pozwala dodatkowo na odpalenie silnika. Chyba tylko w B5. Ja mam zwykły plastikowy bez immo. Moge sobie co najwyzej dzwi pootwierac.
alvaro Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Dokładnie tak jak pisze Tomek w B6 serwisowy jest plastikowy. Ja miałem 2 scyzoryki + serwisowy czyli razem 3 Klucze
GRazny Opublikowano 22 Października 2008 Autor Opublikowano 22 Października 2008 a jest ktoś może kto ma 2004 rok i posiada ten serwisowy kluczyk?
bobusiek Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 ja mam taki komplet (A,B,C) jak na 57 stronie instrukcji obsługi samochodu :naughty:czyli dwa scyzoryki,kluczyk plastikowy-awaryjny i przewieszka z numerem do odtworzenia kluczyka
alex181266 Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Dopisany: 21 Październik 2008, 19:33[/size]_________________________________________________serwisowy kluczyk jest plastikowy ale grot ma metalowy :gwizdanie: to jest komplet kluczy od B6
alvaro Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 B6 i B7 też ma CAŁY plastikowy klucz serwisowy
M@rcus Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Dopisany: 21 Październik 2008, 19:33[/size]_________________________________________________serwisowy kluczyk jest plastikowy ale grot ma metalowy :gwizdanie: Dokadnie to miałem na myśli. Ale czy to możliwe, że w B6 i B7 nie dawali już serwisowego? Bo serwisowy, to ten ze zdjęcia wyżej, a przeznaczenie plastykowego już opisałem. Raczej nie dawałbym go ludziom z serwisu, żeby przez nieostrożność połamali go w którymś z zamków.
domelq Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 Z ubezpieczeniem to zależy wszystko od tego jak własnie było w umowie z ubezpieczycielem
Wąski Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 W B6 2004 taki mam i jest cały plastikowy grot też
Flyer Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 Tez mam 2 scyzoryki + plastykowy serwisowy.
domelq Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 Ja w B5 też mam 2 normalne i jeden plastykowy (taki niby wzornik) a do tego jeszcze plastyk z kodami (podobno do immo)
Rekomendowane odpowiedzi