Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 [AWX] by MichałA4, RNS-E, EIBACH SPORTLINE,RS4 19"9JET29, MULTI KIERA TT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie też magiel idzie do roboty w przyszłym tygodniu :D Cena felg maleje i w końcu zostanie mi na jakieś 17" :D Nie ma to jak rok zaczynać od samych napraw :grin:

Opublikowano
  • Autor

Ja już tak 2 lata dożynam swój magiel i dożnąć nie mogę, ale teraz na prawdę przechodzi samego siebie litra płynu na dwa tyg wlalem i w końcu powiedziałem dość :facepalm: teraz szybko muszę wymyślić co z nim zrobić czy regenerować, czy może szukać używki w dobrym stanie.... :eusathink:

TAK...... nie ma jak to ruszyc z kopyta z nowym rokiem :kwasny:

Opublikowano

Piękna furka majster modzisz w dobra stronę :D widzę ze mój motorek rok tylko kolor inny eh ogólnie kozaczek bryka aaale dorezaj sobie może włącznik świateł w chromiku i może pakiet dekorkow Led będzie juz całkiem rwać oko . . . A tu podrzucam foto z mojej przeróbki dobry maly tani modzik a cieszy 418873d79408384c93a74a4f64e95e6b.jpg Kolego nie myślałeś żeby sobie delikatnie przyciemnic folia tylne lampki u siebie rozkminiam takiego moda plus zmiana zderzaka na eske bo mam MS Design i juz mi się znudził eh. Małe foto może doradzisz d7c919f563106293307018ab09bff364.jpg

Wysłane z mojego SM-G355HN przy użyciu Tapatalka

Witam, środek włącznika świateł- chrom jest od B8 ? Pasuje p&p czy trzeba coś przerabiać ?

Edytowane przez tomekxp2

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo ładna czarna B6, marzy mi się w tym kolorze :)

Dużo zmodzone, dzieje się coś w temacie?

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego :hi: temat oczywiście nie zamknięty, ale na razie toczę nie równą walkę z serduchem auta, miałem kilka spraw ,które musiałem ogarnąć bo już 4 lata bez żadnego remontu śmigam, zrobiło się więc kilka wycieków, nawaliła pompa vacum oraz robię przymiarkę do magla , który też pochłania ładne ilości płynu, niedługo wpadnie kilka fot z placu boju ;)

Z nowości to kompletuje też graty pod CLH+ fotochrom wewnętrzny, mam nadzieję, że niedługo pochwalę się efektem prac :wink:

Opublikowano

Piękna furka majster modzisz w dobra stronę :D widzę ze mój motorek rok tylko kolor inny eh ogólnie kozaczek bryka aaale dorezaj sobie może włącznik świateł w chromiku i może pakiet dekorkow Led będzie juz całkiem rwać oko . . . A tu podrzucam foto z mojej przeróbki dobry maly tani modzik a cieszy 418873d79408384c93a74a4f64e95e6b.jpg Kolego nie myślałeś żeby sobie delikatnie przyciemnic folia tylne lampki u siebie rozkminiam takiego moda plus zmiana zderzaka na eske bo mam MS Design i juz mi się znudził eh. Małe foto może doradzisz d7c919f563106293307018ab09bff364.jpg

Witam, środek włącznika świateł- chrom jest od B8 ? Pasuje p&p czy trzeba coś przerabiać ?
Środek nie jest od b8 nie spasi niestety. .. mam jeszcze taki włącznik na sell jak coś heh sorka michale za reklame ale musialem przy okazji objasnic heh [emoji14] po za tym widzę że ty tez dzialasz z remontem ja mam to samo teraz pompe musze zmienic albo regeneracja zobaczymy. .. tak że dzialajmy i bezawaryjność życzę [emoji6]

Środek nie jest od b8 nie spasi niestety. .. mam jeszcze taki włącznik na sell jak coś heh sorka michale za reklame ale musialem przy okazji objasnic heh [emoji14] po za tym widzę że ty tez dzialasz z remontem ja mam to samo teraz pompe musze zmienic albo regeneracja zobaczymy. .. tak że dzialajmy i bezawaryjność życzę [emoji6]

Opublikowano
  • Autor

NO NO nie rozpasać mi się tu :whip2: od tego jest PW, do tego te cytowanie, chopy trochę wyobraźni :grin: szukanie nie boli :decayed:

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Czyli nie jestem sam :decayed: u mnie niestety też magiel do roboty w sobotę odstawiam autko :facepalm:

Ja już tak 2 lata dożynam swój magiel i dożnąć nie mogę, ale teraz na prawdę przechodzi samego siebie litra płynu na dwa tyg wlalem i w końcu powiedziałem dość teraz szybko muszę wymyślić co z nim zrobić czy regenerować, czy może szukać używki w dobrym stanie....

Ja regeneruje... z używką jak się trafi no chyba że servotronic chcesz sobie wyrezać :)

Opublikowano
  • Autor

Co tu dużo mówić chciałbym wrzucić servo , ale nie jest to dla mnie priorytetem, jeżeli trafi się dobry magiel to nawet nie będę się zastanawiał tylko go wezmę. Walkę z nieszczelnościami zacząłem od pompy vacum, zainstalowana jeszcze fabrycznie pompa LUK-a nie dawała już rady, cieknący króciec, oraz wyciek oleju skłoniły mnie do zakupu pompy z młodszego rocznika i wpadł taki zestaw:

- pompa vacum 038 145 209N

- uszczelka metalowa 038 145 215

- wąż odpowietrzający 038 121 473

DSC_0691.jpg

Teraz biorę się za tego koleżkę :decayed: niestety wyciek ewidentnie jest spod grzyba więc prawdopodobnie tylko wymiana wchodzi w grę :facepalm:
DSC_0676.jpg

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Albo "zaślepienie grzyba" :naughty:

Opublikowano

Dasz nowy egr i problem wróci po jakimś czasie... Ten koleżka u mnie został wysiedlony z auta :decayed: A klapa gaszenia z 2.5 tdi została wspawana w kolektor ssący, by nie telepało autem przy gaszeniu...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Albo "zaślepienie grzyba" :naughty:

:grin: nie wiem co kobita na to powie,ale gdzieś czytałem że da się to zrobić gwintując ten otwór w środku i zaślepiając go śrubą :kox: - to musi boleć :grin:

Dasz nowy egr i problem wróci po jakimś czasie... Ten koleżka u mnie został wysiedlony z auta :decayed: A klapa gaszenia z 2.5 tdi została wspawana w kolektor ssący, by nie telepało autem przy gaszeniu...

Widzisz wczoraj miałem auto na podnośniku turbo suche jak pustynia ten olej musi w takim razie w większej ilości brać się z odmy innej opcji nie ma i tak się właśnie zastanawiam czy kombinować z jego całkowitym wyrzuceniem z auta czy jednak zakupić nowy i niech sobie żyje swoim życiem dopóki to ciekło tymi otworkami to nie było tragedii , ale teraz już grzyb puszcza i sporo oliwy idzie poprostu w glebę :eusathink:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07.03.2016R

Sprawy mechaniczne z serduchem A4-ki trochę się przeciągają więc wykorzystałem ten czas na wyrezanie wewnętrznego fotochromu i CLH- tu ogromne słowa uznania dla kolegi KAJA za pomoc merytoryczną i wsparcie w kabelkologi :hi: , na pokład wpadł również MCE w wersji HIGH z końcówką F
20160307_213431.jpg
Lustro wewnętrzne + włącznik AUTO oraz CLH z regulacją wysokości :decayed:
20160307_213538.jpg20160307_213459.jpg
Obecnie auto przechodzi większy serwis, który zapoczątkował wyciek płynu chłodzącego po dokładnym przejrzeniu silnika zapadła decyzja o serwisie całej czapki i związanych z tym wszystkich elementów góry silnika.
Spaliny przedostawały się do układu chłodzenia co powodowało powstawanie ciśnienia, które wysadzało poszczególne części instalacji, również w komorach spalania były ślady spalania płynu chłodzącego.
Po zdjęciu pokrywy zaworów naszym oczom ukazał się przykry widok :shock3: szklanki - masakra, wałek-masakra, krzywki- masakra :facepalm: wszystko - OUT, tak że teraz jestem na etapie organizowania wszystkich części zamiennych głowica dziś już opuściła auto i jutro trafia do szpeca od tych tematów, jeżeli dobrze pójdzie to do piątku auto powinno już wrócić do żywych :wink:

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Grubo Panie..już mnie trochę przegoniłeś z tą elektroniką :D Teraz to mi musisz pogonić swoje RSy żeby na zrobienie silnika mieć hajs :D

Edytowane przez Czaki89

Opublikowano
  • Autor

Mówiłem że z przytupem zaczynamy rok , szkoda tylko że silnik klękną :decayed: ale cóż..... miało być turbo, icek i wtryski, a będzie piękna seria ze zdrowa czapeczką :wink:

Jeszcze tych laczków nie upolowałeś? Spiesz się- wiosna idzie i trza będzie lans uskuteczniać :grin:

FA........ :facepalm:

Nie wiem co wcisnąłem ale pierwszy post znikną :shock3:

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Może będą jakieś zakupy w przyszłym tygodniu, tylko cały czas nie mogę się na nic zdecydować :D :D Powodzenia w ogarnianiu :D:a4fan:

Opublikowano
  • Autor

Jak coś Ci wpadnie w oko to podrzuć fotki chętnie rzucę okiem na nowe fanty, w znajomym aucie :wink:

U mnie jeszcze się zejdzie zanim wyjdę na prosto po tej robocie, jak to mówią tanio nie będzie, ale za to sympatycznie :decayed:

Opublikowano

Michał zerknij czy jest ok :wink:

Opublikowano
  • Autor

Michał zerknij czy jest ok :wink:

Darek jest lepiej niż było wcześniej :decayed: ogromne dzięki :thumbup1:

No więc robota pomału idzie do przodu......

20160308_155643.jpg
20160308_155529.jpg20160308_191249.jpg

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Dzieje się trochę ;)

Opublikowano
  • Autor

:decayed: Nie da się ukryć :grin:

Wpadają kolejne elementy układanki....

6023663506_2.jpg20160309_110041.jpg
Pokrywa zaworów 038 103 469 AE
Uszczelka pokrywy zaworów 038 103 483 D