Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Co zrobić z podrapanym plastikem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam . tak się zastanawiam co zrobić z plastikem który jest przy przełącznikach szyb elektrycznych ? jest on bardzo podrapany (kolor jego to beżowy czy też szary) może to pomalować ? da się go jakoś wyjąć ?

może jakieś macie jakeś sugestie co z nim zrobić bo brzydko to wygląda

Opublikowano

Wyjąć można. Można też polakierować ale najpierw trzeba usunąć tą starą powłoke. Albo po prostu pojechać do ASO i kupić nevki.

Opublikowano

z tym aso to jest problem bo nie ma w mojej okolicy

Opublikowano

Może z jakiegoś rozbitka kupić, poszukaj na www.allegro.pl :kox:

Bo z mocnym porysowaniem to nie bardzo jest co zrobic :disgust:

Opublikowano

tez mialem u siebie sie za to wziasc ale nigdy nie ma kiedy, na allegro mozna znalesc te plastiki za ok 50-70 zl (nowe) za sztuke ale jest tego bardzo malo, ale w tej cenie mozesz kupic caly boczek ....... takze niewiem co bardziej sie oplaca

Opublikowano

na allegro owszem jest kilka , ale ani jednego z czterema elektrycznymi szybami

Opublikowano

Witam!

Ja również mam problem z porysowanymi plastikami, tylko że w moim autko porysowane są plastiki również na konsoli środkowej. Wygląda to strasznie i jak na razie nie mam pomysłu co z tym zrobić ;(

Opublikowano

Witam! Ja tan problem rozwiązałem w ekstremalny sposób :kox: Wypiąłem ten plastik (tylko ostrożnie). Papierem ściernym wodnym 600 usunąłem rysy i podrapania, a do uzyskania gładkiej powierzchni użyłem 2500 i wygląda to dużo lepiej niż wcześniej! Teraz ta czerń jest dużo lepsza od tego paskudnego granatowego :cool1:

Pozdrawiam całą ekipe A4

Opublikowano

plastuch jak mozesz to wrzuc fotke bo przymierzam sie do czegos takiego samego

Opublikowano

Można podrezać ..można wymieć :tongue4:

Opublikowano

Witam.

Wyczytałem dosyć dawno, że takie rysy można usunąć za pomocą papieru ściernego, będę tak musiał zrobić z moją audicą.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam

Panowie ostatnio zakupiłem te plastiki do mojej B6 , sztuka w aso kosztuje 37zł wiec nie wiem czy jest sens bawic sie w malowanie. Pszypuszczam że do B5 nie bedą droższe.