kami050 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Hej, mam pytanie odnośnie jakości wykonania filtrów marki Mann z Różnych krajów produkcji, kupiłem je ostatnio od użytkownika allegro o nicku motostacja z Krakowa i jedne są made in spain a drugie made in Bośnia i Hercegowina, najbardziej martwi mnie filtr oleju bo znalazłem taki film na YouTube z identycznym filtrem, który kupiłem https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=0yidVdT9NYGisAHpuZXoDg&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DNSb0h5IftzI&ved=0CCsQtwIwAA&usg=AFQjCNFiqNRRQQICDZ9F3hYzf5KvIC6Iug&sig2=hpIWbFUzEbHCKB8uPAu36Q Co Panowie o tym sądzicie, odsyłac je czy zakładać? Edytowane 8 Lipca 2015 przez kami050
Mateuszek1001 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Filtr jak filtr, ja zawsze kupuje filtron i jestem zadowolony. Lepiej gorszy a częściej zmieniać, moje zdanie.
cabanmat Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) Filmik mojego autorstwa Mann ma właśnie to do siebie, że jak kupisz komplet filtrów do auta to każdy będzie z innej parafii.... Dlatego ja biore Knechta - Made in Austria Oczywiście sprzedawcy czy przedstawiciele mówią nam, że czy produkcja chińska czy niemiecka, to rygor produkcji jest ten sam... ale ja tego nie kupuje... Edytowane 9 Lipca 2015 przez cabanmat
Wandej Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Filmik mojego autorstwa Mann ma właśnie to do siebie, że jak kupisz komplet filtrów do auta to każdy będzie z innej parafii.... Dlatego ja biore Knechta - Made in Austria Knecht też nie jest już tylko w Austrii robiony. po za tym jak wygląda filtr po wymianie zależy sporo od oleju i silnika. Opel corsa 1.0 zasysa kazdy filtr. Możecie śmiało zakładać filtry manna i knechta z każdego kraju. Nie będzie problemów z znimi na pewno
cabanmat Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) To akurat był 1.9TDI, jeżdżony na Motulu 5W40. Edytowane 9 Lipca 2015 przez cabanmat
jacek70 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 A ile przelatał tysięcy bo oliwa czarna jak smoła?
Wandej Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 A ile przelatał tysięcy bo oliwa czarna jak smoła? W dieslu wystarczy odpalić
jacek70 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Pytam bo Castrol brudzi nawet w benzynie . Zmieniłem na LM i po 6k jest jak nowy. Myślałem że dobry olej to i w dizlu będzie czysty - a tu lipa.
mlodziak22 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 a co powiecie na pasek rozrządu conti made in China??? różni się czymś od Germany??
nitroo Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Ja na to, że używasz na własną odpowiedzialność
jacek70 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Bał bym się .Poza tym wybór jest tak duży że Chiny nie chcę.
mlodziak22 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 pytam tak z ciekawości jakie macie zdanie. Czyli wg was to szajs i byście go nie załozyli??
cabanmat Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Ja ostatnio robiłem rozrząd i założyłem ori I też wszystko z różnych parafii... ZAZNACZAM ! ROZRZĄD ORYGINALNY Z ASO AUDI W RZESZOWIE AUTORUD Pompa - Niemcy Pasek - Wielka Brytania Rolki prowadzące - Słowacja Napinacz - Francja
mlodziak22 Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 A mój pasek made in china kupiony na forum u jednego z klubowiczów. Zrobione na nim niecałe 30tyś i nic złego się z nim nie dzieje.
Mateuszek1001 Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Produkują w chinach bo jest taniej, w sumie to marka odpowiada za jakość i nie mogą sobie pozwolić żeby wychodził shit pod znaczkiem Boscha czy Skfa itd. Dlatego sądzę że kupując coś zaufanego producenta jakość nie zmienia sie bez względu na miejsce produkcji
beny2303 Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Może i tak ale jak masz napisanie made in china to trochę zmienia się nastawienie do jakości
cabanmat Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Może i tak ale jak masz napisanie made in china to trochę zmienia się nastawienie do jakości
Wandej Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Nie wiem na jakim świecie wy żyjecie. Trafiają się ori części audi produkowane w chinach. Chińczycy potrafią robić dobrze. Zobaczcie iphon`y. Każdy się zachwyca jakie cudowne i idealne. Produckja Foxconn Chiny. Każda szanująca się marka robiąca tam swoje produkty ma taką samą kontrolę jakości jak w EU. Różnicą jest jedynie koszt siły roboczej nie porównywalnie tańszy niż w innych krajach. Ferodo robi tarcze w chinach i co? Na tyle co ich sprzedałem nie wróciły nawet jedne. To chyba potwierdza moją teze
Rekomendowane odpowiedzi