Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[CDNB] Srebrny Avancik S-line Competition Plus, B&O, Eibach kit, 19" 8,5J S4 8W, 345/330 mm, kiera RS i wiele wiele innych...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dziś udało mi się umówić na pomiar mocy w hamowni Autotest na ul. Jana Pawła II jak zawsze profi robota ?

Kilka fotek i wykresik

20181201_132600.jpg

20181201_133308.jpg

20181201_133538.jpg

20181201_151746.jpg

Edytowane przez D4NTE

Opublikowano

Ale że co, seria miała być 180 KM a wyszło 232 KM? To autko chyba raczej po programie?

Opublikowano

Benzynka ma potencjał dłubane coś że wizytacja na hamowni ??

Opublikowano
  • Autor
W dniu 22.06.2018 o 08:09, D4NTE napisał:

W ostatnim czasie A4 przeszło modyfikacje mocy w firmie Digi-soft Powered:

CATOF, Lambda OFF, EGT 740 st C, bardzo bezpieczny program Downpipe wbudowany w oryginalną puszkę katalizatora bez śladu modyfikacji mechanicznej. Dzięki Krzychu za profi robotę ?? (na jakąś chwilę mocy wystarczy) ?

watermark_Audi A4 B8 2.0TFSI 180KM CDNB(4).jpg

5 godzin temu, kamelus_ napisał:

Ale że co, seria miała być 180 KM a wyszło 232 KM? To autko chyba raczej po programie?

W czerwcu był robiony program

2 godziny temu, qlimazz napisał:

Benzynka ma potencjał dłubane coś że wizytacja na hamowni ??

w dniu dzisiejszym był to test czy hamowania drogowa jest wiarygodnym odpowiednikiem hamowni tradycyjnej?

Opublikowano

Powitać, mam takie pytanie, ta hamownia tylko na ośkę czy mają też 4x4? I jaki koszt hamowania jak można oczywiście wiedzieć(może być priv):cool: Pytam bo JP II to moje rejony i mam rzut beretem, a chciałbym sprawdzić z ciekawości ile mój bex-ik by wypluł ?

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, YoGi1984 napisał:

Powitać, mam takie pytanie, ta hamownia tylko na ośkę czy mają też 4x4? I jaki koszt hamowania jak można oczywiście wiedzieć(może być priv):cool: Pytam bo JP II to moje rejony i mam rzut beretem, a chciałbym sprawdzić z ciekawości ile mój bex-ik by wypluł ?

Tylko ośki robią cena 150 zł ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Odświeżam temat, gdyż kilka rzeczy się ostatnimi czasy przytrafiło. Więcej tych nie miłych (niestety).

Z miłych to szybki modzik made in china czyli projektorki w boczki.

Z niemiłych zaczęły mi padać po kolei zamki w drzwiach z 4 aż 3 się ocielily praktycznie jeden po drugim ?‍♂️ (wymienione na nowe ale zamienniki)

Kolejną usterką która była mega frustrująca to pękniete oringi przy przewodzie spryskiwaczy lamp. Też jeden po drugim prawy i lewy. Jedno psikniecie płynu w klosze lamp i płyn był na ziemi ? oraz piękny żółty komunikat na fisie. (jak je ciężko wymienić, tyle kur... Co przy tym poszło to nasze?)

Wiem że te usterki to nic innego jak czas i eksploatacja ale nikt chyba nie lubi jak coś się przytrafia naszym perelką.

Przestała mi grzać tylnia szyba, rozebrałem klapę i co dziwne prąd dochodzi lecz o niskich wartościach i nie wiem czy to nie wina jakiegoś modułu sterownika etc?:mysli:

Kolejną awarią jaka się przytrafiła było to łożysko w przednim prawym kole, które najzwyczajniej zaczęło mega wyć powyżej 40 km/h. Przy okazji łożyska zrobiłem większy serwis olejowy oraz wymianą wszystkich płynów eksploatacyjnych (hamulcowy, chłodniczy itp)

Po wszystkich tych przygodach jak już człowiek był zadowolony, że autko jest wyleczone z dziwnych przypadłości  jakaś piz..a przerysowała mi na parkingu pod pracą przedni zderzak oraz błotnik zaginając go przy okazji i... odjechała jakby nic się nie stało.

Reasumując, rok zaczął się rewelacyjnie ☹️?

Do tegorocznej Bukowiny czasu mało a prac związanych z kosmetyką sporo..

20190223_180855.jpg

20190211_111603.jpg

20190211_111214.jpg

20190211_102816.jpg

Edytowane przez D4NTE

Opublikowano

Nie ciekawie z początku roku ale teraz już będzie z górki nie ma co się łamać :)

Do Bukowiny trochę czasu zostało, wsio ogarniesz i będziemy podziwiać auta na miejscu :D

U siebie taki podnośnik zacny zrobiłeś ? 

Powodzonka:D

Opublikowano
  • Autor
W dniu 25.02.2019 o 18:21, reikeb napisał:

Nie ciekawie z początku roku ale teraz już będzie z górki nie ma co się łamać :)

Do Bukowiny trochę czasu zostało, wsio ogarniesz i będziemy podziwiać auta na miejscu :D

U siebie taki podnośnik zacny zrobiłeś ? 

Powodzonka:D

Dokładnie konsekwentnie do przodu trzeba eliminować denerwujące usterki.

Podnośnik u znajomego w przydomowym serwisie ?

W dniu wczorajszym przyszły szpeja i kolejna wizyta tym razem wymiana kompletnego sprzęgła.

Cała skrzynia na ziemię i jazda z koksem - Cały dzień pracy ale pod koniec dnia uśmiech na Twarzy się pojawił :lol1:

W tym tygodniu jeszcze może uda się zajechać do lakiernika złapać dogodny termin jak kolega @Cuberuruchomi znajomości :drinks:

20190227_094835.jpg

20190227_111839.jpg

Stare

20190227_140600.jpg

Nowe:

20190227_111905.jpg

Edytowane przez D4NTE

Opublikowano

No i elegancko ! :D Do przodu z uśmiecham na twarzy :D

Opublikowano

jakie miałeś objawy ze nowy LUK musiał wjechac na pokład ... ?

Masz sprawdzonego lakiernika? daj namiar :)

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, Karasik2 napisał:

jakie miałeś objawy ze nowy LUK musiał wjechac na pokład ... ?

Masz sprawdzonego lakiernika? daj namiar :)

Typowe objawy kończącego się sprzęgła, łapało na samym końcu, ciężko chodziło, w korku szarpało, mega niewygodnie się już jeździło. Raz mi się przydarzyło że wpadło w podłogę i nie chciało wrócić.

Co do lakiernika to mam namiar z polecenia od @Cuberbędę robił u niego pierwszy raz. Na Bukowinę powinien być gotowy ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W dniu wczorajszym odebrałem auto od lakiernika, dziś założyłem lato i w końcu wygląda tak jak powinien :banan:

20190326_225000.jpg

20190326_195330.jpg

20190326_195108.jpg

20190326_194900.jpg

20190326_195350.jpg

20190326_195339.jpg

20190326_195241.jpg

20190326_195012.jpg

20190326_194906.jpg

Opublikowano

Pięknie się prezentuje !!! nie myślałeś o czarnych znaczkach ??

Edytowane przez WojtekA4B8

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, WojtekA4B8 napisał:

Pięknie się prezentuje !!! nie myślałeś o czarnych znaczkach ??

W planach jest oklejanie ramek wokół szyb i relingów na dachu (może i znaczków zobaczymy ✌️) Zapomniałem pochwalić się małym detalem który sporo wizualnie wniósł do wnętrza ?

20190326_093036.jpg

W dalszym ciągu szukam kompletnej czarnej podsufitki s-line ?

20190325_163705.jpg

20190325_163654.jpg

Edytowane przez D4NTE

Opublikowano

''Z niemiłych zaczęły mi padać po kolei zamki w drzwiach z 4 aż 3 się ocielily praktycznie jeden po drugim ?‍♂️ (wymienione na nowe ale zamienniki)''

Ze tak spytam , nie chciałeś ich naprawiać ? Zazwyczaj powodem jest brak kontaktu pomiędzy silniczkami a zamkiem .

Jaki koszt zamienników i gdzie je kupowałeś ? U mnie tez sie jeden skończył dlatego pytam 

Edytowane przez tommy24

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, tommy24 napisał:

Ze tak spytam , nie chciałeś ich naprawiać ? Zazwyczaj powodem jest brak kontaktu pomiędzy silniczkami a zamkiem .

Jaki koszt zamienników i gdzie je kupowałeś ? U mnie tez sie jeden skończył dlatego pytam 

Nowe to nowe, zaufałem opinii zaprzyjaźnionego mechanika i kupiłem jakieś lepsze zamienniki, koszt jednego to ok 200-210 zł w hurtowni motoryzacyjnej. Wcześniej bawiłem się z jednym  w czyszczenie itp i podziałał niecały rok.

Edytowane przez D4NTE

Opublikowano

Dekor zegarow od razu dużo lepiej wygląda :). Podsufitke będę miał, cała w idealnym stanie. Z tym że odbiór w Poznaniu... Z mojego auta zakładam z rs4 z Alcantara w lecie jakoś. 

Edytowane przez MaciekPL

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, MaciekPL napisał:

Dekor zegarow od razu dużo lepiej wygląda :). Podsufitke będę miał, cała w idealnym stanie. Z tym że odbiór w Poznaniu... Z mojego auta zakładam z rs4 z Alcantara w lecie jakoś. 

Pisałbym się ?kwestia transportu tylko do dogadania ?

Opublikowano

Jak wjedzie reszta z pakietu czerń to już chyba nie będzie nic do roboty :thumbup1: