Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brzeczek wlaczonych swiatel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako ze nie znalalem rozwiazania w podobnych tematach postanowilem opisac swoj problem, a mianowicie pacjentem jest a4 b5 rok 2000 z licznikiem polfis, przy wlaczonych swiatlach i otwartych dzwiach brak jest sygnalu informujacego o zgaszeniu swiatel dodam ze oswietlenie po otwarciu dzwi oswitlenie wewnątrz auta zapala sie prawidlowo, glosnik w liczniku takze dziala poniewaz gdy zapala sie rezerwa daje sygnal. Jakie sa jeszcze mozliwe rozwiazania mojego problemu? A moze jest inny brzeczek ktory informuje o wlaczonych swiatalch?

Pozdrawiam :)

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mowa o sytuacji kiedy zapłon jest wyłączony.

Sprawdź czy przy otwartych drzwiach oprócz oświetlenia kabiny - sprawne jest podświetlenie nóg bo to jest istotne w temacie brzęczka i świateł

Opublikowano (edytowane)

Tak zaplon wylaczony, kluczyk wyjety, swiatla wlaczone, przy otwartych dzwiach kierowcy zapala sie oswietlenie nog po stronie kierowcy po otworzeniu drzwi pasazera zapala sie oswietlenie po stronie pasazera

Edytowane przez tomekch973
Opublikowano

I brzęczek nie reaguje na zapalone światła przy zgaszonym silniku? U nie problem tkwił w zamku drzwi w którym są dwa mikrowłączniki z których jeden odpowiada za oświetlenie kabiny a drugi za podświetlenie nóg i brzęczek w przypadku nie wyłączonych świateł. W tej chwili mam spokój ale ze dwa lata temu to szok albo nie zapala się podświetlenie nóg albo nie gaśnie .

Opublikowano

Jezeli sie nie mylę to brzęczek rezerwy nie jest tem sam. Głosnik o zapalonych światłach i nie zapiętych pasach jest ten sam. Tak miałem przynajmniej w B7. Wymieniłem głośniczek i było ok.

Opublikowano

W b5 i w b6 jest tylko jeden głośniczek. Siedzi w liczniku.

Opublikowano

W B7 był też jeden ale dźwięk zapalonych świateł jest inny niż te piskliwe komunikaty np. rezerwy. One w każdym razie u mnie też dzlałały pomimo spalonego głośniczka. Głosnik wydaje jakby taki gong.

Opublikowano

Czyli wymieniles glosniczek i wszystko dzialalo jak powinno pomimo prawidlowo dzialajacego wczesniej gongu rezerwy

Opublikowano

Tak. Wymieniłem głośniczek i wszystko wróciło do normy.

Opublikowano

Gdzie moge dostac taki glosniczek, czy szukac na alledrogo jesli tak to o jakich wymiarach czy parametrach?

Opublikowano (edytowane)

Jak coś to mam sprawny brzęczek. 45 zł z KW.

Edytowane przez marcin_franz
Opublikowano

Jak kolega będzie zainteresowany, to zawsze istnieje tak zwana negocjacja na którą jestem zawsze otwarty. A na alledrogo cena jest sztywna. Nie wypowiadajcie się jeśli nie jesteście zainteresowani kupnem. Koniec ot.

Opublikowano (edytowane)

Jak kolega będzie zainteresowany, to zawsze istnieje tak zwana negocjacja na którą jestem zawsze otwarty. A na alledrogo cena jest sztywna. Nie wypowiadajcie się jeśli nie jesteście zainteresowani kupnem. Koniec ot.

jasne ze tak ale jak juz to nie ten dzial na sprzedawanie :wink:

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

A istnieje jakis sposob na sprawdzenie tego brzeczka czy to aby napewno on jest winowajca? Moge jakis zastepczy podlaczyc w celu zdiagnozowania np ze starego telefonu?

Opublikowano

Niektórzy podłączają głośniczki z zabawek albo telefonów. Jest też możliwość, że po prostu pada licznik. Niestety liczniki firmy jaeger mają ten problem, że się sypią...

Opublikowano

Podłącz mały głośniczek z dzie innej zabawki . Pełno tego się palęta. Parę razy już tak robiłem i zawsze działało. W obecnym audi też.

Opublikowano

Możesz sprawdzić za pomocą VAGa czy działa. Można wymusić sygnał w celu kontroli.