Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Kto już założył zimowe opony ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja jeszcze nie założyłem. Cały weekend biłem się z myślami i ... na tym zakończyłem.

Następna przymiarka do tematu za 2 tygodnie (jak będę u rodziców, gdzie czekają zimówki).

No risk. No fun :kox:

Opublikowano

miałem dzisiaj zmienić, ale zobaczyłem, że w weekend 15 stopni i olałem :decayed: przed chwilą jechałem i było minimalnie 2 stopnie więc luzik :kox:

Opublikowano
Ja latam od soboty na zimowych... nowe Klebery Krisalp HP2 205/55R16... jestem więcej niż zadowolony

To czy jesteś zadowolony to chyba powinieneś napisać po zimie a nie przed :wink4:

Opublikowano
Ja latam od soboty na zimowych... nowe Klebery Krisalp HP2 205/55R16... jestem więcej niż zadowolony

To czy jesteś zadowolony to chyba powinieneś napisać po zimie a nie przed :wink4:

zadowolenie to pojęcie względne, tylko ja wiem czego dotyczy... na mokrej i śliskiej jesiennej nawierzchni spisują się zadowalająco :wink4:

Opublikowano

szczególnie że na mokrej nawierzchni bez śniegu lepiej się sprawują letnie wiec z opinią trzeba poczekać do mrozów

Opublikowano

szczególnie że na mokrej nawierzchni bez śniegu lepiej się sprawują letnie wiec z opinią trzeba poczekać do mrozów

poniżej +5 stopni lepsze juz beda zimowki bo letnia robi sie twarda :gwizdanie:

ja z braku czasu jeszcze na letnich latam :decayed:

Opublikowano

Już zimówki od 7 dni. Zmiana kół bezkolejkowa, a przy niespodziewanym ociepleniu +10'C zimówka o wiele lepiej się spisuje niż opona letnia przy nagłym -2'C i 10cm śniegu...

Opublikowano
miałem dzisiaj zmienić, ale zobaczyłem, że w weekend 15 stopni i olałem

a te 15 stopni jak dlugo bedzie w ciagu doby?

ile godzin w ciagu doby beda lepsze letnie opony, a ile godzin w ciagu doby beda lepsze zimowki?

no chyba ze ktos jezdzi tylko i wylacznie w godzinach od 9:00 do 16:00 to wtedy ma czas z zimowkami :wink4:

Opublikowano

15 stopni to mrzonka (mrożonka :cool1:). mialo byc w tym tyg w szczecinie tyle a jest max 10...

Opublikowano

Ja godzinkę po wymianie.Najwyższa pora :good:

Opublikowano

ja tez juz smigam od dwoch tygodni na continentalach TS830 wszystko ladnie tylko ze zgubilem gdzies kolpaka :confused4: jak by ktos widzial na slasku mojego kolpaka to dajcie cynk gdzie sie ukrywa :)

Opublikowano

no ja po tym jak w piatek wieczorem gdzie bym szybciej nie ruszył to ESP sie paliło i jak mi zwierz wyskoczył i nie bardzo chciały letnie chamowaci :gwizdanie: to w sobotę od razu zimowki wrzuciłem :kox:

Opublikowano

u mnie ciągle lato, śniegu nie widać, ciepło jest :decayed:

Opublikowano

Taa... a potem sypnie nagle i beda kolejki tygodniowe :polew:

Ja od piatku na zimowkach :naughty:

Opublikowano

No i nadeszła ta chwila... od dziś na zimowej czarnej stali :wallbash: Ale oponki nówki sztuki, więc się zimy nie boję - już może padać, całymi dniami i nocami :kox: