Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaka cena za wymianę tarcz hamulcowych i klocków?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dostałem info od serwisu za wymianę tarcz hamulcowych i klocków. Liczą sobie 1100 PLN za nowe tarcze i klocki. Serwis zachowuje normy ASO i korzysta z ori części. Wydaje mi się to sporo. Orientujecie się w cenie takiej wymiany?

P.S. serwis w Warszawie.

Opublikowano

A co sie spodziewales w aso ?

Wysyłane z mojego GT-P5210 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

A co sie spodziewales w aso ?

To nie jest oficjalne ASO. To serwis nieautoryzowany, niezależny, który zachowuje normy ASO. Pytam więc, za ile można to zrobić, bo do wymiany tarcz i klocków nie potrzeba chyba ASO ekspertów?

Opublikowano

ale to przód i tył razem ?

bo jakieś sensowne zamienniki to przód z 450 + tył 350 ( ceny po rabatach) + pewnie ze 2 roboczogodziny - 2 * 60

wychodzi 920, więc jak ci wsadzą ori części za 1100 to chyba nie jest tak źle

Opublikowano
  • Autor

ale to przód i tył razem ?

bo jakieś sensowne zamienniki to przód z 450 + tył 350 ( ceny po rabatach) + pewnie ze 2 roboczogodziny - 2 * 60

wychodzi 920, więc jak ci wsadzą ori części za 1100 to chyba nie jest tak źle

Sam przód...

Opublikowano

Szczeze , wez kup sobie sam podjedz do mechanika i za 150zl Ci wymieni.

Opublikowano

Dokładnie. Lepiej kupić samemu dobre tarcze Ate, Ferrodo, i wymienić u mechanika zwykłego, albo samemu bo nie ma przy tym wielkiej filozofii. Kilka śrubek do odkręcenia. 1100 zł za przednie tarcze to gruba przesada.

Edytowane przez jospethe

Opublikowano

A wiesz na jakiej zasadzie wycena polega ? Juzek , ile za tarcze a z pincet , a klocki z dwiescie , to mamy siedemset , kazek bedzie robil to ze sto ,a marian pochyli sie nad tym to z dwiescie trzeba doliczyc , a i na flaszke musi nam zostac i szlugi... Powiedz panu 1100 , bedzie spoko...

Niestety takie sa realia , naszych polskich serwisow,.warsztatow , miec swojego normalnego mechanika , bez cenne.

Wysyłane z mojego C5303 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Jeszcze nie wiadomo co wstawią. Policzą oryginały a wstawią chińczyki, które po krótkim czasie sie zwichrują.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie wiadomo co wstawią. Policzą oryginały a wstawią chińczyki, które po krótkim czasie sie zwichrują.

zapytałem, wstawiają tarcze i klocki ATE. sprawdziłem na allegro i komplet na przód można ogarnąć za 400-450 zl. Oni 480 policzyli za same tarcze. za klocki 240 i za robote 270. Razem 990. Pewnie zrobię to u znajomego mechanika, który ma dostęp do hurtowni motoryzacyjnej, za połowę tej ceny z serwisu.

Edytowane przez mashet

Opublikowano

We Wrocławiu w bardzo dobrym serwisie wymiana tarcz i klocków z przodu 110 zł :)

Opublikowano

JA też kupowałem na Allegro tarcze na przód 288 mm i coś około 300 wyszło. Sam zmieniłem , ale koszt robocizny nie powinien przekroczyć 100 zł. Dobra podpucha z tym zachowaniem norm ASO. Zwykły zakład mechaniczny a kroją jak w ASO.

Opublikowano

no w koncu kazdy chce cos zarobic.

ja tez wymienialem sam, za duzo roboty nie ma.

wymienisz w warsztacie i cos sie spie... to masz do kogi isc i reklamowac, wymienisz sam to d*pa zbita :grin:

musze teraz tez wymienic kompletny przod ( ATE 115€) i do tego prawy zacisk bo starta prawa tacza (ATE powerdisk), rowkow juz nie ma a z lewej sa.

wymieniam bo przeglad w tym miesiacu. Zacisk ATE, 70€.

janusz

Edytowane przez januszm41

Opublikowano

Trzymają normy ASO :D to ciekawe ile biorą za samo otwarcie bramy? :D

Opublikowano
  • Autor

Ostatecznie kupiłem tarcze i klocki na własną rękę. Dzisiaj jestem umówiony u znajomego. Kupiłem Textary, łącznie wyszło równe 450. Ate kosztowałyby 490, ale nie mieli na miejscu. Znajomy weźmie ode mnie max 100 PLN, bo już z nim rozmawiałem. W serwisie ostateczną cenę podali 900 PLN, więc zaoszczędzę ~350 PLN. Za każdą część chcieli około 100 PLN więcej niż mogłem kupić sam, a robocizna 260 :o trochę dużo jak na 30-40 min roboty.

Opublikowano

Dokladnie , po co im pchac do kieszeni , bedziesz mial 350 na paliwo czy inne zabawy :-)

Wysyłane z mojego C5303 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Serwis zachowuje normy ASO ...

Bujanie slepych :facepalm:

Moge Ci powiedziec ze ja przewyzszam normy ASO w dziedzinie hamulcow bo jak nie moga dac sobie rady z autem to ląduje u mnie.

Zaden szanujacy Cie producent nie ma partnerskich zakladow, jest tylko ASO. KONIEC. KROPKA. To zwykla sciema i lapanie na lep takich osob hak Ty.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
robocizna 260 :o trochę dużo jak na 30-40 min roboty

Czas zależny jest tu od przyłożenia się do pracy i zakresu prac. Są tzw. wymieniacze klocków którzy nawet nie dotkną jarzma szczotką drucianą, nie wspominając o nowym smarze do prowadników.

Ale 260,00 zł to grubo przesadzili.

Opublikowano

Ostatecznie kupiłem tarcze i klocki na własną rękę. Dzisiaj jestem umówiony u znajomego. Kupiłem Textary, łącznie wyszło równe 450. Ate kosztowałyby 490, ale nie mieli na miejscu. Znajomy weźmie ode mnie max 100 PLN, bo już z nim rozmawiałem. W serwisie ostateczną cenę podali 900 PLN, więc zaoszczędzę ~350 PLN. Za każdą część chcieli około 100 PLN więcej niż mogłem kupić sam, a robocizna 260 :o trochę dużo jak na 30-40 min roboty.

W Warszawie niestety ceny są chore w większości przypadków. Mamy z bratem sporo klientów którzy przyjeżdżają z wawy do nas(45km) żeby serwisować auta. Kilku jest też z forum. 100km w obie strony a jednak się nadal opłaca :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Warszawiacy są przyzwyczajeni, do wysokich cen w warsztatach, bo jak czasem mi się trafi jakaś robota u klienta z Warszawy to się dziwią co tak tanio, A od Warszawiaków i tak drożej biorę :D