macsyl Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 witam mam taki problemik :confused4:mianowicie wziołem sie za wymiane tarcz tylnych wienc i wszystkiego co tam jest i pojawił sie problemik typu jak hamuje to pedałnajpierw troche wpada ale chamuje pytanie jak u was sie zachowuje czy to jest normalne
lukaszek13ns Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 to zależy jak wpada to normalne ze po wymianie hamulcow bedzie dziwny z poczatku puki sie nie dotrze jezeli nie odkrecales przewodow to nie mogl sie zapowietrzyc ale dla pewnosci wymien plyn i odpowietrz uklad.
macsyl Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Opublikowano 4 Listopada 2008 oki dzienkówa tak tez jutro uczynie :confused4:choc juz je odpowietrzałem ale tylko z tyłu :disgust:to moze trza tez przud :sick3:bo z tyłu wszystko miałem rozebrane zaciski wyjente
lukaszek13ns Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 odpowietrz calu uklad wraz z wymiana plynu. gdy miales wyjete zaciski mogl sie tez przod zapowietrzyc, zacznij od lewy tyl prawy tyl lewy przod prawy przod.
krzysiek23 Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 a poza tym jak zakladasz nowy komplet tarcze plus klocki musisz cofnac tloczek do tylu zeby wlozyc nowe klocki,i wtedy wpychasz plyn spowrotem do zbiorniczka(i dlatego konieczne jest odpowietrzenie nawet jak nie odkecales zaciskow)bo jak wpychasz tloczek to lekko trzeba popuscic odpowietrznik
.Pablo. Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 pierwsze słyszę że trzeba odpowietrznik popuścić no ułatwia to sprawę ale wcale nie jest konieczne a twój objaw to na pewno zapowietrzone hamulce
Dev Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 jak sie wciska tłoczek w zacisk to odpowietrznik trzeba odkręciić po to aby ten cały wypracowany syf z zacisku przez ABS nie wrócił do krwioobiegu od razu najlepiej wymienic płyn ja robie to co roku
macsyl Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Opublikowano 5 Listopada 2008 oki dzis odpowietrzyłem układzik i juz wszystko super działa tak jak przypuszczałem był układ zapowietrzony :hi:dzienki za podpowiedzi teraz można jezdzić :>
domelq Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 oki dzis odpowietrzyłem układzik i juz wszystko super działa tak jak przypuszczałem był układ zapowietrzony :hi:dzienki za podpowiedzi teraz można jezdzić :> Spoko, od tego jest to forum...
Rekomendowane odpowiedzi