alfar Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Cześć, Ostatnio na trasie Nowy Sącz - Rzeszów nagrałem 3 filmiki ze spalania w trasie. Zapakowana cała rodzinka - 2 osoby dorosłe i 1 dziecko oraz bagaże na weekend Skrzynia automat 6 biegów TipTronic. Filmiki pokazują 3 punkty na trasie, średnie spalanie, średnia prędkość, przejechany dystans. W Nowym Sączu był reset komputera i jazda Filmiki z odcinków trasy są tutaj: Odcinek 1 - Odcinek 2 - Odcinek 3 - Wrzucam filmiki, żeby pokazać jak to auto spala, zaznaczam, że nie starałem się jakoś specjalnie oszczędzać, po prostu jechałem. Oczywiście nie szalałem z wyprzedzaniem i gwałtownym przyspieszaniem bez potrzeby, taka rozsądna jazda Jak będzie chwila to zrobię spalanie w mieście, ale ciężko nagrać , dorzucę spalanie na autostradzie z pedałem w podłodze dla porównania , ale to jak będę bez rodzinki jechał
audicoman Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 Realne tankowanie sprawdzisz lejąc pod korek i po przejechaniu 100-200 km dotankowujesz znów do pełna wtedy zobaczysz realne spalania, wskazaniom na FIS bym za bardzo nie ufał bo często zaniżają spalanie
alfar Opublikowano 23 Września 2015 Autor Opublikowano 23 Września 2015 Realne tankowanie sprawdzisz lejąc pod korek i po przejechaniu 100-200 km dotankowujesz znów do pełna wtedy zobaczysz realne spalania, wskazaniom na FIS bym za bardzo nie ufał bo często zaniżają spalanie Tu mi się akurat sprawdza, w NS leję pod korek, w RZ też, odchyłki niewielkie 0,1l.
PrzemoS4 Opublikowano 23 Września 2015 Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) U mnie jeżdżąc tylko po mieście spalanie wychodzi na poziomie 23-26 litrów lpg z pedałem w podłodze a na trasie np zory-Wrocław autostrada do 140km/h na tempomacie ok 13l Jeśli chodzi o pb to troszkę mniej w mieście bo miedzy 18 a 22 trasa generalnie tak samo jak na lpg ale przy spokojnej jeździe.... Edytowane 23 Września 2015 przez PrzemoS4
BeyerBrown Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 Alfar, na jakiej długości robiłeś te pomiary z jazdą na tempomacie? U mnie tempomat@94km/h non-stop (dwupasmówka) spalanie z takim samym "ładunkiem" jak u Ciebie wyszło 7,3l/100km - mierzone na długości ok. 50km, z górki i pod górkę Silnik 3.0 220KM Przekłamanie FIS-a u mnie to ok. 0,1l/100km, gdy chodzi o pomiary z trasy.
Rekomendowane odpowiedzi