witjacrf Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Witam. Chcialbym sie poradzic poniewaz przy skrecaniu a raczej powolnym toczeniu sie( np skrecie kol max w prawo przy wyjezdzaniu z bramy) czuje takie dziwne szorowanie kol podobne uczucie do tego jakby opona sie slizgala. Opony mam dobre bo nowe letnie i dzieje sie tak na suchym asfalcie np max skrecenie kol na parkingu w biedronce. Czego to moze byc wina? Sent from my iPhone using Tapatalk
makovic Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Kurde może dlatego że to był parking pod biedronka... :-) Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
witjacrf Opublikowano 28 Października 2012 Autor Opublikowano 28 Października 2012 Prosilbym o porade a nie temat odnosnie parkingu... Sent from my iPhone using Tapatalk
HiRide Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Bylo juz kilka razy o tym na forum.Nic sie nie przejmuj -ja tez to mam* wiekszosc z nas ktorzy posiadaja b6 i b7 maja cos *takiego na mokrym i maxymalnym skrecie to juz w ogole masakra* *Nie masz co szukac przyczyn bo osiwiejesz a pozniej wlosy wypadna a "problem" i tak bedzie.*
witjacrf Opublikowano 28 Października 2012 Autor Opublikowano 28 Października 2012 Bylo juz kilka razy o tym na forum.Nic sie nie przejmuj -ja tez to mam*wiekszosc z nas ktorzy posiadaja b6 i b7 maja cos *takiego na mokrym i maxymalnym skrecie to juz w ogole masakra* *Nie masz co szukac przyczyn bo osiwiejesz a pozniej wlosy wypadna a "problem" i tak bedzie.* Czyli że co fabryka tak dała i tak ma być?
spknet Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 tez tak mam to chyba normalne
witjacrf Opublikowano 30 Października 2012 Autor Opublikowano 30 Października 2012 Dziwna przypadłość, poczekamy noże ktoś jeszcze sie wypowie. Sent from my iPhone using Tapatalk
GRYFI Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 nie tylko b6 i b7. b5, c4, c5, itd.
Gość Rayban Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 No właśnie też to mam. Czy ktoś ma jakieś informacje co za to odpowiada ?
darkle Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 Miałem to w vectrze A, vectrze B i mam w A4 B6:decayed:
witjacrf Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Opublikowano 1 Listopada 2012 W uj dziwne.... Zeby tak mialo byc fabrycznie?Ktos jeszcze ma jakies sugestie albo wystepuje to u niego? Sent from my iPhone using Tapatalk
swir88 Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Norma u mnie tez sie tak dzieje .... Po zalozeniu dystansu na felgi mi przestalo obcierac bo sie troche flega odsunela ....
kasia_84 Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 Witam mam maly problem bo nie potrafie tego zdiagnozowac do konca ? A mianowicie gdy auto rozpędzi się gdzieś tak mniej więcej od 50 km/h wzwyz zaczyna cos huczec wydaje mi sie ze z prawego kola na poczatku myslalem ze to opona bo juz 6 lat jezdzilem i byly troche juz zuzyte wiec wymienilem ale huczenie zostalo huczy tak przy jezdzie na wprost i przy skrecie w prawo jak skrecam w lewo podczas jazdy huczenie ustaje. Wiem ze mam maly wyciek z maglownicy bo ubywa plyn raz na dwa miesiace musze dolac plyny do ukladu wspomagania. Jesli krece kierownica na postoju nic nie piszczy i nei trzeszczy i nie stuka Nie wiem czy wymienic lozysko w prawym kole, maglownice bede regenerowal , mysle jeszcze czy to czasem nie pompa od wspomagania lub rolka na alternatorze moze ktos mial podobne obiawy ? zalezy mi na jakies podpowiedzi autem sie wybieram do polski i nie chce zeby cos sie rozjebalo po drodze bo mam 1400 km . Dziekuje pozdrawim jesli nie ten dzial to prosze przeniesc do odpowiedniego. zalezy mi na jakies podpowiedzi od czego zaczac
sasza Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 Łożysko 99% jeżeli przy skręcie w lewo ustaje
kasia_84 Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 jesli to lozysko to jakie polecasz jakiej firmy ?
sasza Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 FAG, Ruville, tańszych nie stosujemy a z tymi co wymieniłem problemów nie ma.
leewang Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Witam, Koledzy może pomożecie zdiagnozować problem, od kilku dni zauważyłem że przy pełnym/ prawie pełnym skręcie kołami i ruszaniu słychać jakby chrobotanie/przeskakiwanie. Wydaje mi się że jest to odczuwalne nawet na kierownicy. Występuję to tylko w momencie skrętu kół na maxa i dodaniu gazu, np na parkingu czy przy skręcaniu na skrzyżowaniu o 90 stopni. Na postoju i kręceniu kierownicą nic się nie dzieje, tylko w momencie dodania gazu. Może ktoś pomóc zdiagnozować problem? Pozdrawiam Grzesiek
leewang Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Dzięki wielkie za odpowiedź, da się to jakoś sprawdzić wizualnie? Czy przegub walnięty? Byłem u diagnosty i nic nie znalazł, mówił że w zawieszeniu wszystko ok. Osłony od przegubów całe. We wcześniejszym aucie siadł mi przegub to było słychać takie gruchotanie przy skręcie, a tutaj nie gruchota tylko czasami (co np 5-6 sekund jak jeżdżę w kółko) chrobocze i jakby szarpie mocno. Może coś ze wspomaganiem? Jeszcze jedna wskazówka, nie wiem czy tak ma być ale jak skręcę kierownice na max to nie odbija z powrotem podczas jazdy tylko auto jedzie cały czas w bok Koła 17 cali 225 szerokość (może to przez szerszą oponę?) Pomóżcie bo nie wiem co wymienić Edytowane 12 Października 2015 przez leewang
adamusik Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Mam ten sam problem ale tylko przy maksymalnym skręceniu w prawo w lewo ten problem nie występuje, raczej to chyba nie jest normalny objaw Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi